39

Г-ца

преди 7 години

Ми спортът е хубаво нещо обаче като бачкаш по цял ден и ти е скапано вечер - прибираш се взимаш душ, хапваш салата и искаш да си дремеш и да си четеш. Уикендите също - наспиване и мързел след напрегнатата седмица.И се чудиш на хората дето има и деца/семейства за гледане. Аз за мен не мога да намеря мотивация да си приготвя храна или да си изчистя апартамента след работа.

38

Анонимен

преди 7 години

До Дракула ПробужданетоИ като няма фитнес, няма ли място където поне да се тича? Или някоя поляна, на която да се разцъка някой мач? Или да се опне една мрежа през две дървета и да се играе подобие на волейбол? Особено морските вместо да блъскат в някой загубен фитнес - едно бягане по плажа и плуване 20 м. и не ти трябва друго! Или ако не "праиш ръки" не се брои за спорт?

37

Бау

преди 7 години

Проблема е, че просто не остава време от работа. В България се работи доста, за да си запазиш позицията или да вадиш повече. В крайна сметка си доста изморен и няма време за спорт. През уикендите искаш да спиш и мързелуваш.

36

do 32

преди 7 години

Един познат спортува за здраве. В годината ходи по 3-4 пъти на лекар да лекува разтежения. Също така яде здравословно и гълта здравословни хапчета за здраве. Гръбнака го боли, ръката го боли, всичко го боли.

35

Петър

преди 7 години

До СМИ деббилизъмУважаеми, ако се надбягват кон и човек ще спечели човекът , особено ако е топло времето, а коня ще прегрее и ще се умори.

34

Алов

преди 7 години

Що да се морим като може се скатаваме.

33

До 30 <Да, даааа&

преди 7 години

Трудът на бабата явно не се включва в изследването или по-обобщено казано - всеки труд, какъвто и да е той, изследването го пренебрегва и се иска да спортуваш без значение какво работиш, т.е. безмислено изследване, ама това е друг въпрос.

32

Аре ве

преди 7 години

90% от българите са тарикати и не бъхтят щангата а мастиката и комшийката

31

Мързеливци

преди 7 години

Мързеливият винаги ще си намери оправдание, за да не свърши нещо. Я няма пари, я няма време, я нещо друго.

30

Анонимен

преди 7 години

"Аз здрав спортист не съм чул да има .Все нещо го боли, все някъде е контузен"Чакай, чакай! Не бъркай професионалния спорт със спорта за здраве. Професионалният спортист тренира по 6 часа на ден 7 пъти седмично. И непрекъснато се натоварва на макс. И взима сума ти химии и добавки, за да издържи на това темпо.А да спортуваш за здраве е коренно различно - достатъчно е да се раздвижиш за 1 час след работа, след като си седял цял ден пред компа.

29

мрън-мрън

преди 7 години

А колко е процентът на мрънкалниците в този форум? Аз пък бачкам редовно по 10+ часа, но това не ми пречи два пъти в седмицата да тичам, да си ходя пеш на работа, да си правя фитнес упражнения сутрин и вечер били те и за 10 минути, а на седмица-две и за по ден в планината да си прочистя дробовете от хубавия градски въздух. Въпрос на желание е дали да си активен (здрав), мързелив мрънкалник или психясал да правиш прекомерно физически натоварвания, които да ти съсипят здравето вместо да го пазят

28

Да, даааа

преди 7 години

"И баба ми не е спортувала, а пък тази година навърши 90."Сигурен ли си? Защото и моята баба не спортуваше, ама по цял ден вършеше нещо - я копае по нивата, я беше плодове от градината, я тича след козите и овцете. Та баба ми за един ден извършваше толкова физическа дейност, колкото аз за 2 седмици.Та ако работиш в офис или пък по цял ден си седнал, не разчитай на това, че баба ти не е спортувала, а е доживяла до тези години, а веднага взимай мерки - ходи пеш до работата, ходи на спорт...

27

Анонимен

преди 7 години

Абре какви са тези проучвания, всеки ден проучване за нещо, кой спортува, кой не, кой ще спечели изборите. Интересно ми е само фокус гупите на тия проучвания. Аз съм например най-средностатистически работещ човек. За 26 години веднъж никой не ми е провел проучване какво спортувам и за кой гласувам. Абсолютните глупости пишат навсякъде...

26

емпирик !!!

преди 7 години

Мързелът е ДВИГАТЕЛЯ на прогреса бре!Това впрочем е доказан и доста неглижиран научно-исторически ФАКТ бре! А иначе бачкането е божие наказание-библийски факт!!!Няма нищо по-хубаво от това да не бачкаш и да не си бачкал бре!И така наречения секс за благозвучие е отвратително бачкане-и от двете страни погледнато бре!Бачкането УБИВА а спорта катализира процеса!пп-Бачкат само глупаците бре!ппп-Крадците и наркодилърите са отвратителни бачкатори!Проститутките-още повече!Човек е роден за да си почива!

25

Анонимен

преди 7 години

Простотии на квадрат!

24

Обективен

преди 7 години

Изследването не е особено коректно. В България физическата активност се изразява по различни начини, повечето от които не са обхванати в изследването.

23

Цветан Караилиев

преди 7 години

До АнонименСума познати и приятели,повечето по-млади от мен(на 56 съм)изпратих.Ито си отидоха с по сума ти болежки,всички те активни спортисти.Нещо не виждам ползата от спорта,работата ми е ткава,че се движа много.На тея години съм около 60 кг.

22

Анонимен

преди 7 години

СПОРТУВАНЕТО Е ЗА ХОРА ЗАДОВОЛЕНИ..ОТПОЧИНАЛИ И КЛАТЕЩИ СИ КРАКАТА И ДРЪГНЕЩИ СИ ТАШУТКИТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН НА ДЪРЖАВНИЯ СТОЛ ЗАД КОМПЮТЪРА!ТИЯ 78% ПРОЦЕНТА ДОСТАТЪЧНО СПОРГУВАТ ПО 10 ЧАСА НА ДЕН ЗА РОБОВЛАДЕЛЕЦА КАТО В КРАЯ НА РАБОТНИЯ ДЕН ВЕЧЕ ЕДВАМ МЪРДАТ ОТ УМОРА СРЕЩУ ОГРОМНАТА ЗАПЛАТА ОТ 250 ЕВРО!ТАКА ЧЕ ВАШИТЕ ЛЪЖЛИВИ СТАТИСТИКИ СИ ГИ ЗАВРЕТЕ У ...

21

Анонимен

преди 7 години

И баба ми не е спортувала, а пък тази година навърши 90.

20

хаха

преди 7 години

И като работите по 25часа на денонощие, и все тежък физически труд, що не видях един да е с нормални килограми.???