17

Симеон

преди 4 години

До АнонименСигурно македонска наденица "Леки" и салам "Народен" и пастет "Какъвто и да е" и т.н. Европа ни ги приготвя, че Европа да ни трови?

16

Анонимен

преди 7 години

"В някои магазини в Европа има диворастяща сьомга..." И в България има, алоууу!!!! Тая Европа ви е изпила мозъците, ***! Европа, та Европа, ама точно тази любима Европа ви трови с храна....

15

Homer Simpson

преди 7 години

даа..ми яжте кренвирши леки, че са полезни.

14

tih velikan 681

преди 7 години

Grozdeto e kiselo..Inform e manipulaciya,ne yajte syomga mnogo e losha,skumriyata e po dobra,a vkusa i e neveroyaten,no koi si pozvolyava syomga ot prostolyudieto?Dietolozite sa za stroeja,lujat mnogo horata kato Emilova

13

Анонимен

преди 7 години

Глупости на една псевдо професорка, и така и не разбрах щом е токсична, какъв токсин се съдържа в нея, ама е много лесно да избълваш един куп глупости в национален ефир без капка факти, иначе на всеки е ясно че вкусовите качества на дивото и питомното са различни, но това не значи че е вредно и токсично. Иначе въпросната "професорка" е известна със своите екзотични и недоказани възгледи за храната, според нея баничката и бозата са най-вредните храни, нищо че поколения българи сме израснали

12

Анонимен

преди 7 години

Аз също отдавна не купувам сьомга от магазините, нито си поръчвам в ресторанта. Тази, която внасят в България е безумно вредна - отглеждат я в развъдници, угояват я за един месец с разни смески - по-зле от пилетата-бройлери. Не купувайте сьомга. В някои магазини в Европа продават диворастяща сьомга - тя наистина е хубава и полезна, но е и много по-скъпа от култивираната.

11

Да чете №10

преди 7 години

До До 9Гусине, смей си се, щом ти е смешно! Смехът е здраве. Само ми цитирай, къде съм написал, че е "токсично". Когато една риба е опаразитена, не бива да се яде без сериозна термична обработка! Толкоз! Японците са на 60 % опаразитени, заради яденето на суши със сурова риба. А за Япония - там има деликатес - рибата фугу.Ядеш и ако не е приготвена от майстор, умираш. Майсторът трябва да знае как да препарира месото, да не допусне ципи и вътрешности, защото са свръхтоксични - съдържат ТТХ.

10

Анонимен

преди 7 години

Токсична е, щото цената й е 30 кинта!!

9

До Анонимен 8 - прод

преди 7 години

...е проточна, поне в повечето. Аз ям канадска пъстърва сивен от района на Трекляно, живяла само в проточна вода. Невероятна е! Яжте тихоокеански сьомгови риби - кета, горбуша и други. Русия изнася много от тях. Ако по различни причини не искате руска, намерете американска. Е, по-скъпи са, но натурални, диви!

8

До 9

преди 7 години

А ти гусин "еексперт" знаеш ли каква е разликата в цената между дивите ягоди и култивираните, между дивечовото месо и месото от опитомени животни? Естествено че месото от диви животни ще е по-скъпо, но това незначи че другото е токсично, може да няма същите вкусови качества но да твърдиш че е токсично е меко казано смешно

7

До Анонимен 8

преди 7 години

Проф.Донка Байкова е национален консултант, а не псевдопрофесор и всичко казано от нея тук е вярно. Ти, знаячо, знаеш ли разликата в цените на дивата и култивираната в развъдници атлантическа сьомга в Норвегия? И дивата и култивираната ципура в Гърция? СЕДЕМ ПЪТИ! В развъдниците в Норвегия на рибите се хвърлят гранули от Бог знае какви долнокачествени материали и хигиената е ужасна. Не напразно не се препоръчва да се яде сурова или пресносолена. За разлика от там, в нашите развъдници водата е

6

Анонимен

преди 7 години

Аман от подобни псевдо професори, със същия успех може да каже че и пъстървата отглеждана в развъдници е токсична

5

анонимен

преди 7 години

имаше филм в интернет че рибата се храни с други умрели екземпляри и от тогаване купуваме повече а цената вече е 30 лв за кг сега в самоков нещо се прави

4

FROM NORWAY!

преди 7 години

Не яжте норвежка сьомга! Тук се знае за проблема и никой не купува. За износа мълчат алчните норвежци!

3

Анонимен

преди 7 години

Д-р Байкова в интервюто си не коментираше твърдението на френските учени за токсичността при диворастящите сьомги. Говореше за други работи. За вредата от сьомгите, гледани в развъдници.

2

Анонимен

преди 7 години

не става дума за сьомгата като цяло, а специлано за тази, която я има по хранителните магазини. Препоръчително е да не я консумирате... силно токсични са... но нали сме "големи" яжте пиите и после деразайте

1

Бай Ганю

преди 7 години

Стига с тия сьомги бря...по-вредно от рибите няма! Муайте кИбап4ита и кИфтаци, свински с много сланина да сте здрави и засмени!!!