15

На какво приличаТова

преди 7 години

В жилищната сграда на сестра ми са получили информация, че е болен енергетикът, който трябва да им пусне парното.Попитали кой все пак ще го пусне, отговорили им - някой от колегите му. Но кого точно да търсим, отговарят им "Не знаем точно".Попитали "Е, ами нали ключовете от абонатната станция са у този, който е болен? Ние, собствениците на сградата нямаме ключ /Било им казано преди време, че такъв ключ не им се полага!/. Той дал ли е ключа на някой от колегите си?" Отговорът бил "Не знаем" !!!

14

Истината

преди 7 години

Истината е, че големият проблем при парното са съседите, които крадат и това че не е предвиден никакъв начин за спиране на кражбите. Те просто си крадат, а ние плащаме. По мои груби сметки, където съседите крадат малко, сметките са с около 20-30% по-високи, а където крадат много, може да са и с 200-300% по-високи, че и повече.

13

Истината

преди 7 години

Истината е, че Топлофикация знае една сума за плащане - тази, която е според реалното потребление измерено в абонатната. След това настава хаоса - топлинния счетоводител, който ние сме си избрали, по методика, с която ние сме се съгласили, разпределя тази сума по отделните абонати в сградата. То, на пръв поглед добре, но ако някой краде, даже и да го знаем кой е, пак нищо не можем да направим и ние съседите му плащаме и неговото потребление. Затова най-добре си беше плащане според кубатурата.

12

Изток и Запад

преди 7 години

Ако някой краде топло, тогава окраденият - тоест Топлофикация, да има грижата да залови крадеца!Вместо това, самата Топлофикация се превръща в крадец, като разпределя загубите си за наша сметка.Има и друго положение - как става така, че в Западна Европа потребителите не са натоварени със задължението да компенсират загубите на онзи, от когото купуват топлоенергия? Мислите ли, че там всички са безукорно честни и никой не си позволява да прави шашми, за да се топли гратис?

11

Днес още неСаПуснали

преди 7 години

парното по домовете ни!Децата се прибират от училище в неотоплени жилища!Някакъв, който се представя тук за "Топлофикационен деец", ни съветваше вчера да се топлим на ток! Но когато разчиташ на ТЕЦ, обикновено имаш само един резервен отоплителен ел.уред.Хем да те е страх дали децата ти няма да направят беля с този уред, хем довечера коя стая по-напред да стоплиш, когато всички се приберат у дома?ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, децата и здравето ни са по-ценни от джебчийските маневри на Топлофикация!

10

Владо

преди 7 години

Няма оправяне със тия *** тях държавта ги пази

9

Анонимен

преди 7 години

и ние искаме да плащаме реалното потребление, но това не се е случвало от 25 години!

8

Анонимен

преди 7 години

От това, че някой се прави, че не може да разбере елементарни неща от сметките за парно и топла вода, дайте сега да плюем по Топлофикация. Учудващо е колко много хора все още си мислят, че Топлофикасия определя кой колко да плаща, а не топлинния счетоводител, както е действителността. Как не разбраха, че Топлофикация си иска да им се плати това, което реално е потребено спиред измерването в абонатната?

7

Топлинен счетоводите

преди 7 години

Ако в сградата има корекция, заради неотчетен апартамент Топлофикация може да фактурира сметка с няколко компонента.1. Сметка за месеца; 2. Дялово разпределение 1/12 месеци; 3, 4, 5 - доплащане от една корекция която е например 20лв, но разделено на 3 или 4, защото няколко пъти се е променяла цената на топлоенергията, през предходния период.ПРОСТО КАТО 2 И 2 ! ! !Но журналистите най-много обичат да правят сензации!!! А народът силно люби и мрази!!

6

Анонимен

преди 7 години

ЗАКРИВАЙ!!! Тая шайка от Топлофикация няма да миряса докато не ги не уволнят до един, а шефовете им не ти пратят "на топло"! То бива наглост, ама тяхното премина всякакви граници!!!

5

Анонимен

преди 7 години

Е, честито на съфиянци демократично евроатлантическо парно. Да ви е на хайрлия , скъпи нежни другари.

4

Годзилчо

преди 7 години

Ей не разбрахте че Топлофикация не изравнява вашите сметки /дреме и/ тя си изравнява печалбите от предходни години с малко + .Ще изпращат сметки докато не изкарат от вас новогодишните си премии.И в края на годината ще кажат че имат в + пари и за това ще вземат новогодишна заплата.Е те това е!

3

Анонимен

преди 7 години

В сравнение с мафията Топлофикация италианската мафия е като ученическа банда!

2

Анонимен

преди 7 години

най-голямата набутвация да се обвържеш с топлофикация. Общо събране, и рязанер на тръбите и тръбите

1

Анонимен

преди 7 години

ДО 1А ЕРП-тата?