18

Нас

преди 7 години

Как така се получава??? Бизнеса реве няма пари за заплати , а милионерите в В-г се увеличават!!! Аз ли съм *** или те искат да съм такъв !

17

kiko

преди 7 години

Когато се плацикат във ваната някой си мислят, че са водолази. Ей това са нашите "работодатели". Същото е ръждясала газена лампа да се мисли за морски фар.

16

дебел депутат

преди 7 години

Никакво вдигане на минималната заплата в България,поговорката беден и неук народ лесно се управлява нали занете.Гърч до дупка за българина без право на мърморене.

15

чорбаджия Бг

преди 7 години

Аз на мойте хъ***би утре в цеха им казвам повече от 350лв. не давам ако ще 1000лв. да ви я направят ходете си търсете останалите пари от тия дето са го приели! Къде ще мърдат!? Няма къде! Казвам им това е на мегдана! Дето не им отърва да затворят вратата зад себе си или замълчат за винаги!

14

Анонимен

преди 7 години

Намаляването на крайната бедност и глада е цел 1 сред целите на хилядолетието за развитие, определени от ООН през 2000 г. Докладът на Ilda Figuerdo отбелязва, че бедността и социалното изключване представляват посегателство над човешкото достойнство и нарушение на основните човешки права.

13

Анонимен

преди 7 години

Днес Светът отбелязва Деня за изкореняване на бедността. Над половината деца в България живеещи в лишения. През 1948 г. е подписана Всеобщата декларация за правата на човека, за да отдадат чест в памет на жертвите на крайна нищета, насилието и глада. Със своя резолюция, приета на 22 декември 1992 г., Генералната асамблея на ООН обявява 17 октомври за Международен ден за изкореняване на бедността и призовава всички държави на насочат усилията си към това.

12

чорбаджия Бг

преди 7 години

Ако си пилея парите за заплати на работниците как ще се возя на последните модели джипове и ще водя чалгесата си на Дубай!? Тия синдикати въобще мислят ли като вдигат тия заплати!?

11

Анонимен

преди 7 години

Сега в момента един бежанец струва на Бг колкото запларите на 3 минимални работника! При това от него няма никаква полза и никога няма да има!В момента брутната мин.раб заплата е 420лв. след облагането и т.нар осигуровки става 320-330лв.след вдигането ще стане 350лв. Много африкански и азиатски страни ни водят а там е и вечно лято няма сметки! Това ли е проблема на бизнеса храната на робите!?

10

Анонимен

преди 7 години

Какви работодатели сте като не можете едни 360 - 370 лв. чисти пари да платите!? Кой в Европа дори ще седи за тези пари! Ами вината че се изравнява средната с минималната е ваша! Вдигайте на квалифицираните и не оставяйте другите да мрът!

9

X,Y,Z

преди 7 години

Минимална заплата в БГ през следващите 3 години в размер на 460 лева(235 евро),Македония (която не е част от ЕС)16 000 денара(261 евро),Румъния догодина 1450 леи(316 евро),Сърбия(не е в ЕС) 28 430 динара(252 евро),Черна гора 288евро. Целият ЕС ще увеличи минималните си заплати в следващите 3 години(с изключение на Гърция 583 евро -14 пъти годишно и Словения 791 евро)при нас правителството начело с Бойко ги замразяват,под диктовката на Кирчо гела и др. работодатели.После не слушал олигарсите.

8

ьх

преди 7 години

Минималната заплата трябва да е заплата с която работника да покрива основните си нужди-храна,дрехи,транспорт,здраве и образование.В БГ издръжката на човек е 538 лева по данни на НСИ-т.е. 538 лева нето ,а бруто 686 лева това трябва да е минималната заплата. Който не може да плаща такава заплата поне ,не трябва да се прави на работодател.Все реват че ще настане безработица ако се вдигат заплатите ,пък безработицата падна под 8%.След 5 години да не ревете че няма кадри!!!!!!!!!!!!!!!!

7

X,Y,Z

преди 7 години

Да се направи като на запад минимално заплащане на час примерно 3 лева по 8 часа дневно и заплащане в края на седмицата (както в Англия),и като инспекцията по труда мине и установи че работника работи повече часове или в събота ,работодателя да се глоби 3 минимални месечни заплати,при второ нарушение (рецидив) от 1 до 3 години затвор.Недопускането на синдикати в частния сектор да се наказва със затвор.Никой не може да ме убеди че в София при 550 бруто 400 чисто работят продавачките в центъра.

6

Анонимен

преди 7 години

ДОСЕГА НЕ СЕ ЧУВА ОТ СИНДИКАТИТЕ ДА СЕ ЗАСТЪПЯТ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ С НИСКИ ПЕНСИИ.

5

Анонимен

преди 7 години

НЕ МИСЛИШ ЛИ ЧЕ С ТИЯ 4-500 ЛВ.СЛЕД ГОДИНИ ЩЕ ПОЛУЧАВАШ ЖАЛКА ПЕНСИЯ, АКО ТОГАВА ВЪОБЩЕ ИМАМЕ ДЪРЖАВА, КОЯТО ДА ПЛАЩА ПЕНСИИ.

4

Анонимен

преди 7 години

Работя като оператор на ММ на минимална работна заплата, и за да имам доход от около 420/500лв работната ми седмица е 60часа, като разликата ми се плаща на ръка. Таса е в България!

3

Анонимен

преди 7 години

Nischto ne e nula sravnenie s deput. Ministr presid. Saplati daite im po 5 lv kakto unijihte rioditelite ni pensioneri kak prof ot med institut vsima 9000 lv na mesez kasaha go pri dikov v bit tv a lekar pensioner vsima. 185 lv m. Besobrasie e boiko goranov mogst li s 185 i s 286 lv da jivejat zazeva ninova moskov glav4ev si jivejat jivota fandakova skap djip schofior ja vosi pavlova komisionii v djoba a bg narod da *** supata na grtb milionetite kalfin lajeza

2

реалист

преди 7 години

МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА Е ЕДИН ВАРЕЛ С НАФТА.Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

1

еделвайс

преди 7 години

Минималната работна заплата трябва да е съобразена с издръжката на едно лице. Всеки да има работа. Толкова е просто! Минималната пенсия също. Ако нямате пари за пенсии и заплати - не вдигайте цените! Толкова е просто!