46

Явор

преди 7 години

Пълно е с Протеин в растенията. А в някои много повече отколкото в животинската плът. Иначе не знам как щях да отида до Франция и да се върна с колело това лято - 4000 километра Вело-Веган-пътешествие!

45

До 41

преди 7 години

Ами именно това е,тръбят за позлите,но си траят за вредите или си затварят очите,не знам. Но личната ми лекарка не веднъж се е ядосвала по темата, че не е малък броят на деца при нея, които са развили анемия и други здравословни проблеми предимно поради липсата на белтък.Б12 е много важен витамин за производство на клетки, за ДНК и дори(прочетете по темата,не да кажете,че просто съм против неядящите месо хора)при липсата му е възможно да се изпадне в недобро психическо здраве-депресии,психози и

44

Анонимен

преди 7 години

Винаги защитавам правото на всеки човек да вярва и живее както иска. АМА ОТ ТЕЗИ МИ ПИСНА. Много е удобно да тръбят само от вредите на животинските продукти (да не говорим, че 98% от вредите са причинени от ниското качество по магазините, не от самата храна), ама защо така удобно не говорят и за вредите от НЕКОНСУМАЦИЯТА на животински продукти? Да се забрани веганството за деца, които не са достатъчно големи да направят своя избор. Особено важни за тях са млечните продукти.

43

Анонимен

преди 7 години

От изпълненията на веганите, може да се направи изводът, че липсата на белтъчини и микроелементи, съдържащи се в храните с животински произход, води до неадекватност и агресивност.

42

Анонимен

преди 7 години

М-даа! 3Д принтерите са голяма работа. Цяло прасе 200 кг. могат да ти принтират и то със сигурност ще е постно -само за вегани.

41

Анонимен

преди 7 години

А кренвирши могат да ядат спокойно, те не са от месо.

40

Анонимен

преди 7 години

ВСЕКИ ДА ЯДЕ КАКВОТО ИСКА. ЗАЩО ТРЯБВА НАГЛО ДА НИ НАТРАПВАТ ТЕХНИТЕ ИДИОТЩИНИ.Сигурно ги е яд, че другите нагъват мръвки, пък те от инат се мъчат с картофи и ориз.

39

Анонимен

преди 7 години

Казват, че когато пускаш картофа във врялата вода,, той пищял от предсмъртен ужас.

38

is

преди 7 години

А растенията не са ли живи същества ?Тях защо да ги ядем ?Аз предлагам да караме на вода и слънце.

37

Анонимен

преди 7 години

помня една статия за вегани които почти не убиха детето си от про,стотия

36

от 48

преди 7 години

трите звезди означават " ***-й..му.-на"!Не ми е ясно защо е изтрита - не е написано като епитет към никого

35

Анонимен

преди 7 години

Когато *** слезе от дървото и прояде месо стана човек!...Сега какво, пак да се качим на дърветата?

34

Анонимен

преди 7 години

Nikoi ne se xamislya kakva vreda okazvat veganite s porusvaneto na chervena boya po sebe su,PRED POGLEDITE NA DECATA!IMENO ZARADI TOVA,PROSTO SI PROSYAT BOYA!

33

Анонимен

преди 7 години

Шматки. Като искат да не ядат месо, но да не се правят на клоуни по улиците и да набиват идеите си в другите хора. Като не им харесва да не ядат, но няма да откажат човечеството от месо..това е против природата ни

32

фафафаа

преди 7 години

До до 20 АЗНе си гледал и телета, защотот тва теле си изяжда същотот количество фураж и без да го отглеждаш за месо. Мъжките след това какво ще ги правиш??? Ако имаш ферма 2 ти стигат за разплод пак трябва да ги заколиш .

31

Bulgarin patriot

преди 7 години

Kade otide "vegetarianetz" dumata I se prevarna vav vegani? Bulgarskija se napalni s chuzditzi ot vsiakakvo estestvo I chuzdi ezitzi. Turzismi li neshtesh, ot Ruskia esik sashto, a sega angliiski dumi koito imat takiava hubavi balgarski sinonimi. Tova na nishto ne prilicha. Triabva da vsemame primer ot Poliazite koito si pasiat chistotata na esika!

30

Анонимен

преди 7 години

И аз съм много против убиването на животни, въпреки че хапвам основно пилешко.и риба, понякога кренвирши и луканка която ми увеличава апетита (много съм злояда ), но се отказах от свинско. телешкото не ми е вкусно , а ми го препоръчват заради протеина и високото ниво на желязо. (при анемия) Та се чудя вегетарианците откъде си набавят животинския протеин и белтък, който е в основата на изграждането на клетките. Само с млечни продукти и яйца или риба не е достатъчно. За зеленчуци да не говорим. Ето аз отказвам да ям свински дроб и го замених с пилешки, но лекарят ми препоръчва свински заради в

29

Анонимен

преди 7 години

Аз не съм веги, но съм за по-хуманно отглеждане и умъртвяване както и за цялостно намаляване на консумацията на животински продукти заради въглеродният отпечатък. Но за безсмислено убийство на животни като лов и за производство на кожени изделия съм категорично против. Приветствам опитите за синтетично отглеждане на месо в лабораторни условия, но да се пуска на пазара само ако е безопасно.

28

Мръвкояд

преди 7 години

Сред публиката мяркал ли се е Сорос? Все пак е хубаво човек да си наглежда инвестицията и как се харчат парите му! Айде видяхме, че по гей прайдовете американския посланик наминава, а тука кой инспектира?

27

Анонимен

преди 7 години

И защо се крият с маски ? Да не ги познаем когато набиват мръвки ли ?