29

Анонимен

преди 7 години

Sa irina bokuva

28

do 28

преди 7 години

До Слънце. Измислени правила, с които много се издребнява. Как ще кажеш ,, за кои" нали Кой, Кои се използваше само за подлог. Изобщо има много двусмилени елементи в тази граматика. Ето още един пример за двусмилието на понятието подлог:1. Видях влакът, който идваше и 2. Видях влака, който идваше. Кое е правилното?Влак подлог ли е или допълнение?

27

Анонимен

преди 7 години

"За кой стиска палци китайската власт"? Това няма никакво значение. Важното е, че американската власт вече се е хванала за палците. А за съжаление и вазелинът попривърши, май....

26

Анонимен

преди 7 години

КАЗВА СЕ "ЗА КОГО" А НЕ "ЗА КОЙ" *** И НЕГГРАМОТНИЦИТЕ ВИ!СТИГА СТЕ ЦИГНЗИРАЛИ И ИЗОПАЧАВАЛИ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!МОДЕРНИ ЛЕВИ..

25

:-)

преди 7 години

До до 23Да, Слънце, в множествено число върви да кажеш "за кои", но в единствено число е "за кого".Граматика, Слънце! Правила ;-)

24

Анонимен

преди 7 години

3а кого се пише, не 3а кой!Правописът тук е под всякаква критика.

23

Анонимен

преди 7 години

"А на Ким Чен Ун му е все тая....това е да си свободен човек...."Да, бе. Северна Корея съществува още благодарение на Русия и Китай, които си я пазят да плаши САЩ. Точно сега стана пределно ясно, че Ким прави каквото му каже Путин. Иначе съвпадението с едновременното репчене на двамата е твърде голямо.

22

до 23

преди 7 години

Само да питам разбирачите на българския език. Казвате, че ,,за кого" e правилното в случая. Ами ако държи за няколко души(страни и т.н.) - примерно ,,За коИ държи ..." - правилно ли или не?

21

!!!

преди 7 години

За американците вероятно е по-добре да си изберат Килъри, за останалия свят е по-добре да изберат Тръмп.Все пак Килъри има много по-голяма вероятност да започне 3-та световна война, а и фори да не го направи, САЩ ще продължат да експлоатират и тероризират останалия свят. Тръмп е клоун, но вероятно ще се концентрира повече към вътрешните им проблеми, вместо да се опитва да завладява света.

20

nina

преди 7 години

"За КОГО...", а не за КОЙ..." - научете най-после родния си език!!!

19

Прасе с каска

преди 7 години

Китай засилва армията си и въоръжението си, защото не вярва на никакви обещания на САЩ и НАТО.Толкова по въпроса дали подкрепяли кой ще е президент при тия фалшиви избори в САЩ.

18

Анонимен

преди 7 години

ЦЕЛИЯТ ПЕРСОНАЛ НА ДНЕС.БГ ДА МИНЕ НА ИЗПИТ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.ТОГАВА УСПЕШНО ПРЕМИНАЛИТЕ МОГАТ ДА СЕ НАРЕКАТ ЖУРНАЛИСТИ.

17

Анонимен

преди 7 години

До вера 9"За кого", Саше, "За кого"...---За съжаление, Вие Вера ме изпреварихте с коментара си (както и 1,4 и 8).Но бих добавил, че ако вместо "Саше", бяхте писали Марийче, Борянче, Камелче и пр. (имена и на други колежки на Сашето), нямаше да сбъркате: ВСИЧКИ СА БЯГАЛИ ОТ ЧАС ПО БЪЛГАРСКИ В УЧИЛИЩЕ.

16

Анонимен

преди 7 години

вещицата няма ли да каже нещо за правата на жените при любимите и дръжки - арабските диктатори?

15

Solar Power

преди 7 години

До Анонимен"Всички се стягат за война ...........................без Ненчев !"Последните 4 войни се стягахме много здраво почти половин милион армия и в крайна сметка духахме супата,че и територия ни взеха.Този път неутралитет.

14

Анонимен

преди 7 години

Китай вече е по голяма икономика от САЩ и интригите вече не вървят пред света както преди!Лошо!

13

alex

преди 7 години

До Анонимен Наистина ужасни познания по български език демострират журналистите тук..

12

Анонимен

преди 7 години

Сякаш китайската власт си няма проблеми ,та седнала да стиска палци .Боже! Простотия.

11

Анонимен

преди 7 години

"Клинтън отдавна е на прицел в комунистическата държава. Още през 1995-та година тя изтъква в Пекин, че "правата на жените са човешки права и човешките права са права на жените" изявление, което никак не се нрави на китайската власт и набързо е цензурирано"И аз бих го цензурирал. Започва добре- "правата на жените са човешки права" и завършва зле "човешките права са права на жените" тоест, излиза, че само жените имат човешки права...

10

Анонимен

преди 7 години

Хилари ще е новият президент на САЩ, а Русия и Китай ще дyхат аyспуха.