10

Sanctus bellum

преди 7 години

Експерта, точно тук, на Изток е би истинският сблъсък с исляма. Където ще бъде и сега, не в предали я се вече, поради новите си "ценности" Запад. Ценности, чужди на Християнството и неговата цивилизация.

9

Анонимен

преди 7 години

До ХХХ 8А не! Само ще си показват екземите през Скайп! :))))))))))))))))))))))

8

ХХХ

преди 7 години

Големи оргии ще падат :)

7

ник

преди 7 години

Ще имат още място да се е.ът ге.овете.

6

експерт

преди 7 години

Затова само на Запад е възможна истинска война с исляма и един ден това ще стане.Тук всичко ще се реши както през 14 в от поповете. Ще вземат кръста от султана и ще анатемосат западните сили .С което пак ще разпнат Христос.Но те са свикнали да го правят още от началото .

5

експерт

преди 7 години

Истинския носител на цивилизацията на християнството ,науката ,етиката и демокрацията е само западния латински католицизъм .Поради това ,че той е атакуван от феминистки общества и леви предатели в Европа бяха пуснати корените на злото и исляма.За мен е смехотворно група патриоти да говорят за православие в опозиция на исляма,след като православието е деляло пари с татарите в Русия и турците на Балканите. Не случайно и нашите лидери на национално осв. борби като Раковски и Ботев са споделяли също

4

експерт

преди 7 години

Т.нар Византийска цивилизация няма нищо общо със западната цивилизация ,тя е извън нея и е пречка за нея .Близка с ислямски и близко източни общества Византия беше болния човек на Европа в средните векове както Турция беше такава през 19 век .За съжаление и самата Русия въпреки опитите на някои царе ,комунистически водачи и демократични лидери си остана извън цивилизацията.Провто източното-татарщината -СИ ОСТАНАХА ДОМИНАНТА.

3

р

преди 7 години

Източното православие за съжаление няма общо с високите достижения на културата и цивилизацията и си остава твърде архаично и гротескно ,.Абсолютно откъснато от обществото с големи имоти от които се облажват някакви клирища и манастирища. Дори някакъв бегъл опит за реформа е обречен и на практика Църквата е твърде закостеняла и архаична.

2

г

преди 7 години

Най -*** в цялата страна е ,че поповете са супер богати след промените ,но християнството изчезва по нашите земи като морал ,етика и култура.Брадите просто ще се снишат като при турско и ще си делят пешкиша с високата порта.

1

Анонимен

преди 7 години

Не звучи добре че са похарчени толкова държавни пари за удобството на хора които проповядват милосърдие от което са лишени много в България