13

Партизанката

преди 7 години

Оскар,Пулицър, Нобел - всичко това са простотии - жалка история. Първо: защо тези награди получават само лица от американски, англ.или еврейски произход (Дилън- фамилия Цимерман). Второ: дават се за съвсем нестойностни и комерсиални неща(получат един милион, на всичко отгоре). Кой е тоя Дилън и какъв поет и писател е? Че Висоцки е много по-голям! Защо Горки, Шолохов, Толстой, Чехов нямат? Достоевски(ако беше жив), щеше ли да има? Кой днес е чувал за Омар Хаям? Че и Обама получи за мир!Смях.

12

Анонимен

преди 7 години

Ако сравните текстовете от песните на Боб Дилън с тези на Майкъл Джексън ще разберете,че той наистина си заслужава наградата. Боб Дилън пише за сърцето и ума на човека, а Майкъл Джексън се интересува само от портфейла им.

11

Анонимен

преди 7 години

До ахах"Дреме й на девойката за достоверността на информацията. Важното е да предложи нещо лесно за преглъщане."---Така е. Тя, Петето Славова и друг път е правила така - пише си ... Хем съм й обръщал внимание, ама кой да те слуша ...

10

факт

преди 7 години

Нобеловите награди деградираха тотално - и то под натиска на САЩ!

9

Анонимен

преди 7 години

Не мисля, че може да се сравни с Харуки Мураками /например/, който все не получава Нобелова премия. И това отличие олекна, както много други неща.

8

ахах

преди 7 години

Дреме й на девойката за достоверността на информацията. Важното е да предложи нещо лесно за преглъщане. Ама да цитира откъс от произведение ...неее, кой ти се интересува. По-добре някаква стъкмистика, вероятно помушат в уикипедията и за 5-6 минути пляскат някаква "статия"

7

Хахахах

преди 7 години

Сред нобеловите лауреати за литература има автори от Полша, Норвегия, Швеция, Дания, Испания, Русия, Финландия, Колумбия, Чехословакия, Мексико, Португалия, Унгария, Беларус. Според авторката на статията те явно са писали на английски, немски, френски, японски, китайски или арабски. Браво бе!

6

Анонимен

преди 7 години

До BURZUMДейв Мъстейн е велик и текстовете и музиката му са страхотни. Но тук едва ли някой знае кой е.

5

Анонимен

преди 7 години

Защо не напишете, че истинското му име е Робърт Алън Цимерман.Да разбирам, че нещо ви притеснява ли.

4

BURZUM

преди 7 години

Тия избиха рибата....според мен ако ще е за песен трябва да е Дейв Мъстейн....всичко друго е ала бала

3

Анонимен

преди 7 години

То бива бива гъзоблизство на американците ама.Колко книги е написал тоя наркоман?Поезия ли романи ли що ли?Излагация e да се дава тази уж престижна награда на човек писал само текстове на песни.

2

Анонимен

преди 7 години

Eвреи раздават нагарди на евреи. Не вярвам да има изненадани.

1

Анонимен

преди 7 години

Пък Сенкевич вероятно е писал на новозелндски език