179

nkavrakov

преди 7 години

Страшното е че цените не се качват плавно.Всеки собственик си слага цена на базата на останалите които циркулират.Като се купи това което е на ниска цена,следващия качва още повече.Така ги вдигат цените ,така ги надуха за кратко време без покритие.Всеки ден се увеличава времето за продажба и дните за изплащане на кредит.Така се надува балон.Преди 12 месеца панелка за 45 0000 сега за 65 0000 -смятайте колко ще издържи пазара .Това не е Уолстрийт.Не купувайте и не теглете ипотечни.

178

Plovdiv

преди 7 години

В Пловдив в момента цените за квадрат реална застроена площ, без общите части върви между 600 и 760 евро на квадрат. Смятам ги като от обявените квадрати извадя общите части и след като останат реалните жилищни квадрати, и така деля цената на целия апартамент на реалните квадрати и получавам по-високи стойности.

177

nkavrakov

преди 7 години

Темата е за цените на имотите а не кой колко изкарва.В момента банките искат да пренасочат парите от трезорите си към харчене.Всеки който спестява дори и малко е наказн с никаква лихва по парите които им дава.В същото време алчните банкери започнаха да рекламират ипотечни кредити,взимат от едните пари без лихва и ги раздават на другите за ипотеки.Брокерите в същото време надуват цените.Получава се спирала ,имотен балон ,не взимайте кредит поне следващите няколко години .

176

Шехерезадчо

преди 7 години

Голям смях, това май е монолог на някой луд. Кой колко изкарвал, кой какъв стандарт имал, като чета и ми се прииска да живея и аз в София, ама оня месец останах като препариран отново - нищо не се е променило.

175

8 gradusa v sofia

преди 7 години

A gazovoto parno e studeno...Varna 10 gradusa...gazovoto parno i tam e studeno...i v Bankia taka, i v Dragana taka...

174

Анонимен

преди 7 години

za godina v sofia m/y 5000 i 10000 ...ZA GODINA

173

Анонимен

преди 7 години

До До IT LondonВземаш ти чушки хахахаах!!!Хвалипр ъцко

172

До IT London

преди 7 години

Много странно, защото аз взимам 7к нет в София пък даже не познавам Наков. Ти да не си чистачка в Лондон?

171

Анонимен

преди 7 години

Всъщност заплатите в ИТ се вдигнаха, аз взимам 4к и не съм програмист или меринджей, но нищо не ми е дадено даром , мога да ви кажа, че имам приятели и състуденти в UK, и по точно в Лондон, живота им не е по-хубав, така че които както си го направи.....

170

nkavrakov

преди 7 години

Цените пак повтарям се движат от паричната политика на банките.В момента банките се опитват по всякакъв начин да изкарат парите на хората от трезорите понеже са пълни с ресурс.При вдигането на лихвения процент ,както се готвят да го направят в САЩ, поетапно постепенно ще се вдигна лихвата и в Европа.Който тегли кредит сега после ще му се види тесен света.Казвам ви го от вътрешна информация от банка.Не теглете нищо сега.

169

Roko

преди 7 години

Za 100 000 euro mojesh da obikolish 30 -50 darjavi v sveta i da se obogatish za cql jivot s ekskurzii.Otkolkoto da gi zarovish v tuhli i beton

168

Ангел

преди 7 години

Това означава че хората не бързат да продават.След като не ти трябват спешно пари естествено че ще продаваш имота си скъпо.Много по лошо е когато масово разпродават имуществото си евтино както беше преди 15 г.

167

nkavrakov

преди 7 години

В едно интервю Левон Хампарцумян -директора на Уникредит казва за имотния пазар -цитирам - /Ние винаги ще подкрепим един растящ пазар/ - сещайте се какво се готви - строителите ,брокерите и банките са в един кюп,затова ежегодно си организират срещи които се казват извратено -Шумът на парите - има го в интернет .Сега най добрата позиция е да им се прави бойкот и да не се взимат кредити ,няма да издържат дълго,вижте Дойче банк с една глоба как ги катурват веднага.

166

nkavrakov

преди 7 години

Банките изгарят от желание в момента да ви набутат ипотеката понеже в глобален мащаб има едно печатане на пари .В момента в който паричната политика се затегне вноската по ипотеката ще скочи веднага и хомота ви е до живот.Цените на имотиите станаха такива защото няма предлагане това е основната причина.Колкото по скъпи стават толкова по неизгодна става ипотеката защото банката увеличава годините на изплащане.Банките са в основата на всичко ,заради тях стана кризата ,сега искат пак да печелят.

165

Fudie

преди 7 години

Gazovoto parno kat fane malko led i stud ste gi otpushi...:-)

164

Анонимен

преди 7 години

Абе кой е тоя *** дето пише София 2+ милиона. Ей *** шопски в СФ няма повече от 1.2-1.5 млн с родата ти до 20 коляно. Скоро Шоплука ще бъде бомбандирана подарък от Новия Чърчил .. а аз ще си пия Малца в Единбург и ще гледам изцъклените погледи , ще замезвате и с *** суджуци в устата xaxax подарък и от Ердоган ефенди.

163

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен"Такива са. Ама за година."Ти май си чистачка?

162

Анонимен

преди 7 години

173- НЯМА НАШИ ХОРА! Изкарайк и ти 2 висши, имай стаж по специалността си по едното над 15 години, владей перфектно 2 чужди езика, имай над 12 сертификата допълнително към специалността си, и после излез на пазара на труда! В Ю.К. такъв спец взема обичайно по около 1000 паунда БРУТО НА ДЕН, щото е консултант, а не *** бачкатор! В България и на 8-9 К лева нето месечно кандисваме:)

161

До 168

преди 7 години

Също така- Вие не правите сравнение между това какъв стандарт на живот може да си позволи човек в България с 8 К лева нето месечна заплата и какъв стандарт на живот може да си позволи човек с бруто 3500-6000 паунда месечно в Лондон, без да е ясно какво е нетото... Уверявам Ви, че в София човек може да си позволи много по-висок стандарт на живот с 8К лева нето месечно, отколкото в Лондон с 3600-6К паунда БРУТО месечно без сикс пакет!!

160

Анонимен

преди 7 години

Заплатите в София са 4000-10000 нето.