12

кочина

преди 7 години

За съжаление в БГ няма права има само задължение да сме живи и да плащаме за щяло и нещяло, в момента се бистри как и умрелите да плащат... Кажи му бг политик и не го обиждай повече...

11

Пожар в МОН

преди 7 години

Да, така е. Децата нямат грам икономическа грамотност. За това най-великите експерти на света, тези от МОН, внесоха нов предмет - "ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО", който децата учат още от първите 4 класа. В него не се учи какво означава заплата или БВП, а ги карат да рисуват самолетчета и да си ги продават едно на друго за въображаеми парички. После децата в напредналите класове учат сложни и излишни формули за изчисляване на сложна лихва, без даже да знаят какво представлява. ПОЖАР В МОН! ГИЛОТИНА ОТПРЕД!

10

gtf

преди 7 години

и кво от туй ?

9

Венета

преди 7 години

Нещото, което задължително трябва да се изучава в българското училище, е права и задължения на българския гражданин! Всичко друго да бъде в зависимост от интересите на ученика!

8

Крум

преди 7 години

Повечето от изброените въпроси могат да се обяснят за около половин час. Няма да знаят нещата изцяло но няма и да е такъв резил. Дори на дете може да му се обясни че кредитна карта означава някой ти дава пари, а после ги връщаш. Дебитна карта получаваш пари и те са твой не ги връщаш.Не е най-доброто обяснение но и дете ще го разбере.

7

Еми да

преди 7 години

То и учителите си нямат представа за тези неща.Както и по-голямата част от населението.Да не говорим, че даже и не искат да знаят.

6

Магистър Финанси

преди 7 години

В един друг сайт прочетох въпросите по възрастови групи, които са задавали на клетите деца и ми е ясно защо е такъв резултата.На подобни въпроси биха се затруднили да отговорят голяма част от обществото и в това няма нещо кой знае колко притеснително.Не знам каква е целта на това проучване, но е малко пресилено това, че децата нямат никаква финансова култура.

5

бръм

преди 7 години

кажете тези дето ги знаят тези простоии колко от тях са предприемачи ??Т

4

Анонимен

преди 7 години

Направиги 10 обеднял си

3

Анонимен

преди 7 години

Докато заплатата минимална не стане 3500 нема да се оправим донусе ти с тия два канала не те лие срам бре 5 лева да ни искаш а дано се наядеш дано

2

Финансист

преди 7 години

Какво по-хубаво от това! Децата са неграмотни, не активни и не желаещи да участват в живота. Бонус е че и са финансово неграмотни. Идват чудесни времена за управляващите. Това не трябва да е новина, а срамота за системата и за нас останалите хора!

1

о.о

преди 7 години

То цялата ни банкова система е една измишльотина, която много малко хора в разбират, а вие искате децата да я научат?!