24

Анонимен

преди 7 години

остава и на вкус да ги докарат.

23

Krom

преди 7 години

Добре дошли в смелия нов свят. Богатите ще имат храна отгледана по естествен път. Останалите - ГМО и химия. "Светлото" бъдеще, което вероятно няма да доживеем, *** на вратите ни. И докато презрените евреи направиха оазис от пустинята, ние превърнахме държавата си в бетонно-хотелско гето. Е, май си го заслужаваме.

22

Анонимен

преди 7 години

Хидропонните ферми вече са реалност. Има ги навсякъде, особено в северните страни. Има ги и в турция - пластмасовите домати са от там. Има ги и в Германия и Холандия - правите краставици са от там.

21

Анонимен

преди 7 години

До Фичо #21Ами купувай тогава зема, та да си отглеждаш и да продаваш после, като си толкова умен.

20

Гуру

преди 7 години

Нека не бъдем дребнави, но ... друго си е с добрия стар луминисцент. Силвания, ест. тор и малко зор. Питайте бабите от Петрич ... ше ви научат на етажна агросистема и лекове за глаукома. Бизнесплановете се градят от млади меринджеи от ЮЗУ и домашни технолози и готвачи.

19

Супер извратено е

преди 7 години

Нито е градинарство, а изнасилено отгледаните растения, в купища химия и на лампи, направо са отровни, но някой му се е прищяло да кеса пари от аджамии с мераци за ферми по тераси и тоалетни... За жалост

18

Фичо

преди 7 години

Обработваемата земя "изчезва", но само за хората без пари. Всъщност здраво я изкупуват и окрупняват. Накрая от нея ще се хранят само богатите, а останалите ще папкат пласмаси отгледани в складове с ЛЕД осветление. Съответно ще се разболяват и всички останали екстри. Не си продавайте бабините ниви, за да си купите трошки нов внос. Скоро ще дойде време, който има декар-два, той ще може да си отгледа нещо истинско за хапване. Останалите ще се гърчат от болести, предизвикани от лабораторна храна.

17

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 17: ***! Пише се "евтин"

16

Анонимен

преди 7 години

гадно.... и вкусът ще бъде пластмасов, а семената ГМО..... Направо са полудели в гонитбата си за повече зелени хартийки. От такъв подход към земеделието нищо добро няма да ни сполети.

15

Lonely Wolf

преди 7 години

До МиГ-25"Светлина" беше с луминесцентни лампи.Иначе е точно копие на всяка квартална тайна оранжерия... :-)

14

Анонимен

преди 7 години

А електричествтото за осветлението и отоплението да не е безплатно? А този специялен "заместител" на почвата да не би да е ефтин? А подържането на стерилност да не би да е ефтино? Хубаво е да се разработват нови неща. Но когато тези неща се представят все едно са неизбежното бъдеще става смешно

13

некой

преди 7 години

Сигурно има и допълнителни ползи за коит не споменават. Да речем - след третата маруля - почваш да светиш в тъмното и не ти трябва осветление? И още - щом се оправят само с 5% вода растенията - ние сигурно ще изкарваме с 16952чаша на месец? Кой знае колко още ползи има...Ама аз не ги искам!

12

Анонимен

преди 7 години

"като пусна собствени комплекти за отглеждане на растения тип "сглоби си сам"." ние оранжерии и парници си правим много преди ИКЕА да ни дадът тон на живота...

11

николай

преди 7 години

То и затова задниците станаха огромни напоследък.

10

Анонимен

преди 7 години

МОНСАНТО ВИ ПОДГОТВЯ ЗА МАРС,ЗАЩОТО ПРОДАДОХТЕ И ЗЕМЯ И РОД И РОДИНА.

9

A! Ам' чи ко�

преди 7 години

Чи туй ни съ ферми! Туй съ урънжерии! Ам' у тез ферми шъ гледът ли ***? (Зъ нас ни съ утнася!)'

8

Че

преди 7 години

Фермите от бъдещето без почва, с рафтове, LED осветление...---Тотал ГМО! :(((Обработваемата земя изчезва, идват вертикалните ферми----Господи опази Майката-Земя от пипалата на Лукавия! :(((п.п.Не е истина как Човека сам ще се самоунищожи, опустошавайки Земята, която го е родила! :((

7

саса

преди 7 години

Това става за марс

6

ист

преди 7 години

Щом като има заместители на мъже и жени, защо да няма заместител и на почва.

5

gtf

преди 7 години

изобщо не е футуристично, от доста време (5-6 години) се произвежда по този начин.