42

Анонимен

преди 7 години

За българите алкохолът е най-нормалното нещо и дори както Извънземният е написал, другото е ненормално и неземно. Много, много тъжно..но рано или късно и тук ще се обърне внимание, на този проблем. Алкохолът е най-опасният наркотик, именно защото за повечето хора е задължителен и абсолютно нормален в ежедневието...

41

Извънземен

преди 7 години

Има нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам и тези които не се заглеждат след жените по улицата, макар че...но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещия е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в благообразно състояние е гaд, мръснниk, безочлив продажник. Да не пиеш, означава да живееш като ***. Човек който не пие служи на дявола и извънземните, става гей и умира тъпо.

40

Анонимен

преди 7 години

Алкохол = качество на живот.

39

Живял-видял

преди 7 години

Алкохолът е най-сигурният, но бавен път към деградацията на човек.Аз го спрях на 33 г., тъй като усетих ,че пия всяка вечер и се увличам. Сега съм на 53 г. и не съжалявам нито за миг, че се отказах. Мои приятели и близки хора не го направиха, някои деградираха и един вече си отиде без време.Беше напълно спиртосан, морав, накрая тежеше 45 кила.По празници пия по една ракия и чат пат малка бира, но това наистина е за наздраве и за здраве!

38

Анонимен

преди 7 години

до 44 А аз се сетих за един голям актьор- Ал Пачино, който го играеше алкохолизиран сляп полковник в "Усещане за жена" и неговата реплика към момчето което го придружава...Той го пита в хотелската стая когато се настаняват: К'во ще пиеш? Момчето:аз не пия! И Ал Пачино: че къде е ползата от това?!))))))

37

Анонимен

преди 7 години

Пиьош не пиьош ще умрьош.Така казват руснаците.

36

тррт

преди 7 години

От 16 годишен пия, сега съм около 50 и никога не съм спирал. Като ученици всяка вечер по 300-400 водка и четири бири, понататък бирите ги махнах и се увеличи концентрата. Последните 5 години- по бутилка концентрат на 24 часа, а преди да рухна съвсем- по над кило, никакво ядене, никакво спане, треперене, делюзии, пълен кошмар. И се запънах- стига толкоз, на Военна у психиатрията, изкарах си абстиненцията за седмица, сега си стои шишето в барчето и не го барам, че пипна ли- пак ме зове лудницата.

35

Анонимен

преди 7 години

Алкохолът утеха, решение? Най-вече капан!Капан е за хора дето цял живот не са пиели и след като пиинат им става готино и не искат да престанат. Затова и се вижда капан в очите на трезвенниците.

34

Анонимен

преди 7 години

Амън от хора дето искат да те поучават как да живееш. Не пии, не пуши, не яж месо. Все едно са ми някакви ментори. Много насериозно са се взели тези от гореспоменатите.Аз имам правото на собственно мнение.И ще си пия колкото си искам. Вие да не сте последователи на Аллах, които не пият, че да ме карате да не пия. Пия си и не бия жени.И не преписвайте на пиещите това, че бият жени. Това е някакъв еталон създаден от трезвенници.Какви са тези коментари,че се започвало от чашка а после се бият жени?

33

Ванко

преди 7 години

Тоз ,който пие вино и ракия,той не остарява,щото млад умира!народна песен

32

Анонимен

преди 7 години

До Марк ТвенИстината е че ти не си Марк Твен, а си се заблудил като другите трезвенници, страхуващи се да бъдат себе си и не са истински като морал, искренност и самосъзнание. Да се мислиш за Марк Твен е психично заболяване и то може да се дължи на липсата на алкохол.

31

Анонимен

преди 7 години

Порок друг път. Трезвенниците отиват в Ада и не умеят да водят пълноценен живот. Бирата не я броя за алкохол, но много хора си я пииват. И аз сред тях. Ама какво може да е спокоен живот без да отпуснеш с чашка водка или нещо друго след тежък ден. Пък анаболните спортисти дето не умеят да се отпускат или наркоманите дето се отпускат с отрова не искам да ги коментирам, въпреки че те главно пишат по тази тема, понеже се опитват да изкарат някой друг по-грешен от тях. Пиенето - дар от Бога. Т'ва е.

30

Марк Твен

преди 7 години

Най-добрата книга за справяне с алкохола е тази на Алън Кар "Лестният начин да контролираш алкохола". В България за проблем с алкохола се говори едва когато някой започне да спи в канавките или бие жена си и детето. Истината е че алкохолик е всеки който пие дори по 50 гр. всеки ден. На ракийка с едно малко се гледа како на нещо естествено, но колко са хората които ще признаят, че малкото става, голямо, а голямото още по-голямо и така падаш в капана. Бъдете искрени. Вижте истината в очите за вас!

29

Запознат

преди 7 години

Работил съм 1.5г. със зависими по програмата 12 стъпки /по която работят и интервюираните/. Това е духовна програма разработена в САЩ най-вероятно след голямата депресия. Който се интересува може да потърси повече информация в интернет. Препоръчвам и книгата на Виктор Ошатински - Грях или болест. Изключително полезно четиво, за работещи със зависими и зависими. На борещите се успех- останете чисти просто за днес. Това е сайтът на АА :aa-bg.info/

28

Бо

преди 7 години

Действителността е илюзия породена от липсата на алкохол! Ъ. Хемингуей

27

24643

преди 7 години

До анонимния 31Ти 30 дни ли работиш в месеца??Ако работиш 30 дни по добре си слагай въжето...Работи се 20 дни в месеца...+ 3-4 събития макс .и то до обяд.Так ,че 22 -23 средно дни в месеца по 35 средно надник прави около 750-800 лева БРУТО..След това данъци осигуровки.и т.н и и заплатата става далеч от 1200 лева.Отделно ,че 1200 лева в едно семейство са НИЩО..Колкото издръжката от държавата за един Ганаец или Афганистанец.

26

Анонимен

преди 7 години

До Шишо Бакшошо 29Има избор все пак! Може да пусне примерно Ютюб и да намери много интересни научно-популярни филми за каквото и да се сети човек! Има си и преводач за български език! Не можем да виним никой друг за това че ние нямаме избирателно способност! Всеки който има желание да научи и самообразова в момента няма оправдание! :)))))))))

25

Дедо Гого

преди 7 години

Едно уточнение : Това, за което се говори тука е ЗЛОУПОТРЕБА с алкохол...Ако злоупотребиш /прекалиш/ и с най-полезната храна или напитка ще пострадаш ! Така че пийте си аперитива, после чаша две вино или бира - хапвате подходящо и всичко ще ви е наред !!!

24

Шишо Бакшошо

преди 7 години

Какво му остава на бедния трудов човечец...прибира се след дългия работен ден за 30 -40лв надник ..минава край кварталния магазин взима си бира ,водка,ракия и т.н...прибира се в къщи ,налива ракия..пуска ТВ гледа новините .. депутати,бизнесеми,убииства,кражби....изпсува ги яко на майка и пуска планетата да му се подрусат силиконовите дини и малките барабанчета на поп фолк дивите ....врътва 2,3 ракии с мезе и си ляга,че утре го чака яко бачкане...

23

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 18Има огромна разлика от пиене до пиене и всекидневно наливане! Хората пият заради психологичен или личностен проблем. Същото се отнася и до наркотичните субстанции. Хората които пият се стремят да потушат някакъв психичен проблем който се манифестира в подсъзнанието на човек. Всичко започва от психиката на човека! Колкото по-бързо се осъзнае механизма толкова по-малко хора ще се стремят към алкохола и наркотичните вещества!