62

Анонимен

преди 7 години

Човек е това с което се храни. Ние се храним предимно с ***.

61

Деси

преди 7 години

Мда, как няма да са по 25 часа пред компа? Лично 12г. ми племенник е с модерен таблет Майка му работи за по 500 лв. И си е заробила д.то за 2г. по 20 лв само за джаджата, плюс други кредити. Иначе юнакът не може каже и една ясна дума на български и "Thank you" не знае какво е на английски. Последната му отворена книга, е била за оцветяване. И накрая едно ромлянче му свило таблета. Честито!

60

Анонимен

преди 7 години

До 60Под въглехидрати разбирам хляб, сладкиши, паста и картофи. А не зеленчуци! Но ти си тръгнал на кръстоносен поход срещу мялкото и маслото, няма какво да ти обяснявам, Яж каквото искаш.

59

Анонимен

преди 7 години

До Един НЕ българин (соро-правилен) Мляко (без мляко) : сухо мляко с гаранция годиниКисело мляко 1 идея по-доброХляб от фуражно жито и набухвателиКашкавал (без мляко) сухо + палмово маслоСирене същотоМесни продукти (колбаси, кренвирши, кюфтета, кебапчета) без месо - соя, заместител на месо, боя, ароматиИ Т.Н. Благодарим на империята за имитациите.

58

Анонимен

преди 7 години

До Един НЕ българин (соро-правилен) Мляко (без мляко) : сухо мляко с гаранция годиниКисело мляко 1 идея по-доброХляб от фуражно жито и набухвателиКашкавал (без мляко) сухо + палмово маслоСирене същотоМесни продукти (колбаси, кренвирши, кюфтета, кебапчета) без месо - соя, завестител на месо, боя, ароматиИ Т.Н. Благодарим на империята за имитациите.

57

pa da

преди 7 години

Бедност + ниско образование = затлъстяване

56

Гост

преди 7 години

До всяко училище има поне три баничарници. Еэектът е очевиден.

55

Анонимен

преди 7 години

49, много пъти съм го пизал в този форум, ама дядо ми беше счетоводител на месокомбинат по времето на любимия ти Тодор Живков.Ядяхме салам, само лично избиран от дядо ми директно в комбината. Този от магазина беше табу в нашия дом. Мога да се радвам, че ти е харесвал, ама, както казваше дядото, рогата и копитата не се слагат в салама от вчера :)

54

Че

преди 7 години

ВСИЧКО Е ГМО ... как няма да са дебели! И в най-обикновената майонеза и лютеница има "модифицирано нишесте", всичко което се продава в макдоналдс-а - тотал гмо, ки-еф-си - също... "пиците с царевица" са поръсени с гмо-царевица... А точно изброените храни - най-много се ядат от децата. Да не говоря за пластмасовите домати и краставици...

53

Анонимен

преди 7 години

Затлъстяването е част от културата ни - още от дете ти набиват в главата две неща - да папкаш и да слушкаш. А като си изядеш всичко получаваш похвала.

52

Анонимен

преди 7 години

Абе много научно го подкарахте тука. Яжте здравословни храни, от детските книжки още от едно време ги знаем кои са, има и песничка за тях даже, движете се и толкоз.

51

До 57

преди 7 години

Колкото до ниско-въглехидратния режим, ей това вече е глупостта на фитнес маниаците от 90-те, която сериозно е отхвърлена. Въглехидратите са любимата храна на организма ни, стига да идват само от плодове и зеленчуци в директен вид (т.е. с всичко друго покрай тях, фибри, минерали и т.н.). Най-заблуденото нещо е да видиш някой да се тъпче с протеин и мазночи и да бяга от въглехидрати, щото така бил прочел някъде и да се чуди що му е тежко. Въглехидратите са най-добри за мозъка.

50

До 57

преди 7 години

Няма правилен хранителен режим, който да включва краве масло и мазно месо. Не си измисляй тъпотии. Най-изчистеният правилен хранителен режим е плодове, зеленчуци, риба. Към това можеш да добавиш ядки (не много), цели зърна и друго месо, но не мазно. Ял ти е бай неандертал краве масло, а сравнено със стотиците хиляди години, твоите 5к с продукти от мляко са нищо във времевата линия на еволюцията. Казеина и до ден днешен тялото ти има проблеми с това какво да го прави.

49

аз

преди 7 години

Нормално, родителите като им дават на децата по 20 лв. на ден, те ходят и тъпчат в МакДоналдс и КФС, вечер вместо да им приготвят домашна вечеря, ги водят в Хепи да тъпчат полуфабрикати. Вкъщи пържено не се яде, месото е от месарница, а зеленчуците от градината и няма ни един тлъст!

48

Анонимен

преди 7 години

със смески затлъстяваме

47

Анонимен

преди 7 години

До До 27Разбиранията ти против мазнините са от *** проучване от 60те години, което отдавна е опровергано. Да, калорийният баланс е важен, но правилните хранителни режими включват "мазньочи" като краве масло и мазно месо, за да не умираш от глад между храненията си, когато си на ниско въглехидратен режим. Потърси "Високо мазнинно ниско въглехидратно хранене"

46

До 44

преди 7 години

Не знам за Родопите, но дядо ми (жив и здрав да ми е) мина 70-те вече и е по-здрав от мен. И наистина - всичките му изследвания са железни! Консумира ужасно много прясно мляко, масло, месо и риба - любимата му храна. Само че рядко са от магазина, купува си ги предимно от познати, които си гледат животните и, разбира се, движи се много.

45

До 48

преди 7 години

И аз това питам??? Как всеки има кола, има пари да й плаща данъци, застраховки, гориво, как всеки уикенд София утихва, защото 2/3 от населението е къде по други градове, къде по почивки...търся места в къщи за гости из цялата страна, за един уикенд или по повод за някой празник, заето и заето....уж умрели сме от глад, пък харчим като за последно.

44

Анонимен

преди 7 години

Бедните хора са дебели.

43

Анонимен

преди 7 години

До до 16Пълни глупости. Храната в България беше качествена някъде до 1975 година, след това по време на зрелия социализъм ядяхме по-големи *** от сега.