23

Мехмед

преди 7 години

Ирак да се сърди на себе си! Те там нямат контрол това е там Кюрдистан. Турците са взели разрешение от тях! Там иракски сили не могат да влезнат, освен ако не искат да се блъскат с пешмергета. *** *** първо да си възстановят властта та после.. и какво би станало ако поискат разрешение от иракското правителство, след като Барзани не дава такъв? Нищо! Те първо се разберат с него! ***..

22

Турчин

преди 7 години

До Анонимен 25Преди да успееш да заколиш нас гледай да не умреш от глад.

21

Турчин

преди 7 години

Северен Ирак е автономна и е на Барзани той е поканил Туция, за каква окопация говорите е то такава злоба не съм виждал.

20

Анонимен

преди 7 години

До Су 34Иди прочети какво е автономия и тогава се изказвай. Иначе си ми ясен де. Когато е против Турция си голям любител на кюрдските права, ама като кюрдите (в случая на Барзани) нещо се сдушат с Турция веднага минаваш контра и на тях.

19

Анонимен

преди 7 години

Кюрдите например страшно много обичат и уважават турците!СИГУРНО ОТ ОБИЧ И УВАЖЕНИЕ ВЗРИВЯВАТ БОМБИ НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА В АНКАРА И ИСТАНБУЛ.

18

Су 34

преди 7 години

Ми то и в Диарбакър регионалното кюрдско правителство е викнало кюрдските партизани и значи премиерът Йълдъръм в Анкара няма думата?!

17

Анонимен

преди 7 години

Регионална сила, която яде пердах от всеки който я хване в региона.

16

Анонимен

преди 7 години

До АнонименЩо, нема ли?Не четемЕ в. Атака, но ти - да, не отричай.

15

Су 34

преди 7 години

За Турция важи поговорката - видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак.

14

К Крь му!

преди 7 години

Значи, ръгваме да спасяваме българския Крим. Напрееееееед! Морето е до колени.

13

Анонимен

преди 7 години

Oт друга страна, в Северен Ирак живее огромно мнозинство турци. И също както Русия реши да защитава руснаците в Крим, на които нищо не им липсваше, сега Турция има правото да защитава турците в Северен Ирак, които са реално заплашени всекидневно. Северен Ирак е бил турски, а Крим е бил повече български, отколкото руски.

12

Анонимен

преди 7 години

"И да ореже настървените си мераци за притежание на територии"Tова, че Турция има мераци, във вестник Атака ли го пише?

11

Анонимен

преди 7 години

В името на собственото си спасение, добрата стара щедра Турция трябва да се откаже по мирен път от някои територии, начиная северните си пограничия. И да ореже настървените си мераци за притежание на територии, извън сегашните си граници. А посегнала, а заседнала. Та така.

10

Анонимен

преди 7 години

Казусът Косово, да не се превърне в казус "Северен Ирак"?

9

Анонимен

преди 7 години

Много хора коментират, обаче без да ЗНАЯТ. Абе, как не се научихте да не говорите, ако не сте си научили уроците? Мислите ли, че някой в нашия век иска да му умират синовете в чужди държави? Турция е регионална сила. Може да не е световна, но е регионална. И щом войските и се намират там, значи има причина. Не мога да разбера, как лепенето на ч*кии пред монитора, продаването на саламурено сирене, воденето на счетоводство, програмиране или т.н. може да ви кара да говорите за геополитика.

8

гтф

преди 7 години

не разбрах, че като е в нато, турция може да прави каквото си иска ли ? ...

7

Анонимен

преди 7 години

Нищо не бъркам.

6

Много добре

преди 7 години

Освен всички други, които са в лоши отношения или направо в никакви като Армения, сега се прибави и Ирак. Сега даже и в Ирак не искат турците.

5

Ген полк Гадорян

преди 7 години

Хаха. Едни терористи не могат да оправят, а тръгнал да се перчи на една от най силните във военно отношение страни, за капак и членка на НАТО. Разбирам да си отглеждаше гъбки като другаря Ким, а то ..... :))))

4

Анонимен

преди 7 години

В Северен Ирак оперира автономното кюрдско правителство на Барзани, щом той е викнал турците премиерът в Багдат реално няма думата.