30

Анонимен

преди 7 години

Elate da vidite v centrovete ot semeen tip, 90% v pensiq ili pred pensiq, ama s tiq smeni po 12 chasa, za 530lv.....gorkite deca. Ima li inspekciq po truda v Balgariq? A sindikati?

29

Анонимен

преди 7 години

Обучение в домашни училища, после изпити пред компетентно жури. Откъде такова жури бе, брат ми? Че си кретаме по както си е и че отчитаме скокове напред и нагоре. Както е отчитано от детството на днешните бабки и дядоци. Да живее прогресът по света! А у нас?

28

Анонимен

преди 7 години

Как да не са старички,като не им се пуска кокала.Всяка година уч. институти бълват кадри,но като не могат да си намерят работа,и понеже са млади,бягат в чужбина.За това тук остават старите.

27

До 23

преди 7 години

Могат да бъдат организирани и допълнителни квалификационни курсове.Смисълът на предложението е, че почти 8 000 човека, повечето от които висшисти, получават заплати в БАН, харчи се и за какви ли не видове поддръжки на множество институти, а 90% от резултатите от дейността на БАН е "разтягане на локуми" в годишните отчети. Доколкото има реални научни изследвания, те могат да се осъществят и в специализирани звена към университетите.Във ВУЗ-овете и в училищата кадри не достигат, а в БАН дремят!

26

До 23

преди 7 години

Никой не отрича, че е необходима компетентност на педагог, за да се преподава на деца. Повечето висшисти, по време на следването си са държали изпит по предмета "Педагогика" и "Методика на преподаването" на съответната научна дисциплина, защото се предполага, че едно от поприщата, на които могат да се реализират, е преподавателското. Също така, повечето специалности включват и един месец педагогически стаж в училище през последния семестър от следването.

25

Анонимен

преди 7 години

Без кадърни учители, няма доктори, няма професори, няма дори кадърни работници,няма БВП, нама растеж. Без учители няма бъдеще. Ето защо няма инвестиции, а чуждите фирми не могат да намерят адекватна работна ръка. Образованието е корена на проблема. Още ли не може да го разберете? Ами от недостатъчно образование ще е.

24

заплати

преди 7 години

не увеличиха заплатите на учителите, защото куневица беше решила да им дигне заплатите с 10% от юни 2016, но вече сме октомври 2016, тоест пропуснахме срока.от утре всеки учител с +500 лв. на следващия ден. "Абе, аз нали Ви казах от утре?"

23

пенсии

преди 7 години

да забраним пенсиите и да работим до живот с бастуни.

22

Анонимен

преди 7 години

До Ако кадрите на БАНКак определихте, че кадрите на БАН ще станат добри учители. Става въпрос за съвсем други компетентности.

21

Анонимен

преди 7 години

С тия заплати и това отношение ще има да чакате млади учители... ама друг път!

20

Закривай

преди 7 години

Учителите ни старички, управляващите ни крадливички, децата ни емигращи, електората ни - тъ3.14чки.

19

Анонимен

преди 7 години

С 660 лева стартова заплата не може да намерите млади и кадърни учители. Трябва съвършено нова програма за рекрутиране на нови учители с високи изисквания и минимална стартова заплата от поне 1500 лева.

18

ЦК на БКП

преди 7 години

Абе тя и другарката Цецка Цачева има 3 години до пенсия,ама се напъва да е ,,майка на нацията ,,....Но за ,,Баба на нацията ,, става!

17

Ако кадрите на БАН

преди 7 години

бъдат разпределени между университетите и училищата, държавата ще спечели - ще спести пари. Защото една голяма част от кадрите в БАН се водят там по ведомост и получават заплата, за която НЕ РАБОТЯТ - или си стоят у дома, отивайки в института веднъж седмично и то следобед, или дремят на бюрата, четат си романи и вестници, или пък обикалят различни висши учебни заведения и четат там лекции срещу прилични хонорари. Много са ловки в писане на отчетите в БАН - на принципа "Мижи да те лажем".

16

Има решение

преди 7 години

Разпуска се паразитната институция БАН, а кадрите й се разпределят така: В университетите отиват връзкарите и онези, които наистина милеят за научноизследователска дейност; останалите висшисти стават учители, освен ако сами не пожелаят друго.Ще спечелят и едните, и другите. Защото във ВУЗ заплатите са значително по-високи от тези в БАН, а учителите сега ще взимат горе долу колкото доцентите в БАН. Не всеки кадърен успява да стане доцент в БАН, злобата и завистта пречат.Ще спечели и държавата

15

Анонимен

преди 7 години

Интересен факт е, че в съседна Турция е регистриран най-висок брой на учители в сравнение с цяла Европа - съответно 288 хиляди учители в началното образование и около 560 хиляди учители в средното и гимназиално образование.Най-нисък е броят на учителите на Стария континент в Лихтенщайн - съответно - 200 души в началното образование и около 300 души в средното и гимназиално образование.===Е колко хора живеят в Турция и колко в Лихтенщайн? Мислите ли като пишете?

14

ЖороПърви

преди 7 години

До Кирил СофийскиДа-тъжната истина!

13

Кирил Софийски

преди 7 години

Е, че кой младичък учител ще се захване да учителства тук със заплата по-малка от помощите за бежанци ! Само старите и болни ,стоят тук и мизерстват ! Работещи бедни ! Какво образование очаквате от тези клетници ,чиято мисъл изцяло е заета как да оцелеят с тези мизерни заплати при тези цени !

12

до 7

преди 7 години

Муфтят за пари заради крадливите директори, които ги натискат. Ако си мислиш, че отиват за тях жестоко се лъжеш. Далаверата е огромна... никому ненужни помагала и сборници....те децата нямат време да вземат задължителният материал програма камо ли да учат допълнително.Съответно директорите за да заемат този пост изпълняват нареждания спуснати от горе, както знаем повечето у-ща са общински съответно партията на власт ги натиска ако искат да са директори.

11

Хаха

преди 7 години

Ааааа, това дУпетатите не ги вълнува особено. Дори и изметта от патрЕотичния фронт/атака не засяга този проблем, тъй като не привлича толкова електорални единици. На никой не му пука, че в България няма учители и медицински персонал, все пак там не може да се крадва като от земеделие, обществени поръчки, армия и пр.