17

Randy

преди 7 години

Зимни/летни, много ясно, че трябва да се сменят според сезона, ама тези индикации също трябва да се познават, за да няма изненади https://mototechnica.bg/blog/gumi/koga-tryabva-da-smenyavame-gumi.html

16

Анонимен

преди 7 години

Някой чувал ли е за Blacklion? Само фобри отзиви 7ма.

15

край

преди 7 години

Сложете си крос клаймат на Мишелин или куатрак на Вредещйан или оптимо на ханкук или 4 сизън на Гудиар или друга ВСЕСЕЗОННА гума на добър производител и спрете да си мислите че сте състезател от формула едно. карайте разумно и не висете по гумаджииници пролет/есен.

14

Анонимен

преди 7 години

При нула градуса е опасно да се ползват летни гуми, а при 20 градуса е опасно да се ползват зимни гуми, а през октомври и ноември сутрин слана и е около нулата, а по пладне като напече надминава 20 градуса

13

123

преди 7 години

Зимните при сняг и лед -да, макар че при непочистени улици и с вериги трудно се излиза- късат се. Аз лично със зимни (без вериги) съм се качвал откъдето съм срещал да слизат джипове и да казват, че е невъзможно (колата ми е само с предно). Но при над 20 градуса зимните са като да търкаш с пластелин о асфалта - няма спиране.

12

Анонимен

преди 7 години

хубаво но аз съм от Поморие и най много да отида до Бургас сняг и луга ако има пускам тото

11

Веско

преди 7 години

Тази статия съм е чел десетки пъти. да напишат защо трябва да сменяме гумите през лятото!?

10

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 10Когато си с задни летни гуми и предно предаване, не е толкова страшно. Предните гуми те "вадят" от завоя. Освен ако не си 16г. ***-дрифтаджия. Повече от 10г. карам само с предни зимни и досега без проблеми.

9

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 2Катастрофите зимата бяха рядкост, защото колите бяха малко и освен това не палеха при -5 градуса.

8

Анонимен

преди 7 години

При кола с предно предаване, ако задна гума загуби сцепление се въртиш без контрол и нищо не помага. При кола със задно предаване, ако предна гума изгуби сцепление пак е лошо, но поне съществува теоретичен шанс ако си добър, да се измъкнеш от ситуацията. Мнението ми е да не карате със две летни и две зимни гуми.

7

циганско лято

преди 7 години

Със зимни гуми при плюс 25 градуса не е препоръчително дори и опасно.

6

Анонимен

преди 7 години

Хайде стига с тези платени статии де,че и непрофесионално написани!Не се наядоха и вносителите и тези на които плащат.Ако зимата е като миналогодишната зимни гуми поне в Южна България НЕ СА МИ НУЖНИ.Не можаха да прокарат закон за задължителните зимни гуми и сега отново следва масова медийна атака-Сменете си гумите та сменете си гумите. Истината е,че улиците даже и в градовете не се чистят - за това отговоростта се прехвърля на нас-вие нямата зимни гуми и затова има задръсвания и катастрофи...

5

Анонимен

преди 7 години

до 5:Нйдей рива уа ,сменяй си ги през два-три дни.

4

Анонимен

преди 7 години

Мит'ряла требе да се клати постоянно - зимни гуми да се ползват и през лятото и то задължително а ламбите да се оставят да светят целодневно независимо да ли е в движение или паркинг - белотаджия срам нема!

3

Защо трябва да сменя

преди 7 години

Чудесно За сняг! Я сега кажете на хората какво се случва на т.нар. ламели когато се кара със 140км/h по магистралата при 25 градуса като миналия декември!

2

Анонимен

преди 7 години

Едно време нямаше зимни гуми и катастрофите бяха рядкост.

1

Учуден

преди 7 години

А, що ги няма плюещите по зимните гуми???