50

Хмм

преди 7 години

Аз си купувам лютеницата, но си взимам едро смляна, към 6-7лв. бурканчето (около 300гр) и е страхотна. Едва ли има добавки, но и да има са малко - всичко вътре е на едри парчета и усещаш вкуса на всеки компонент. Да си призная дори ми е по-вкусна от тази, която си правихме вкъщи преди. Онези неща за 2-3лв които наричат лютеница и приличат на някакъв червен сос пари да ми даваш не бих опитал

49

Анонимен

преди 7 години

Ако се добавят няколко ябълки и моркови домашната лютеница става още по добра.

48

Korean soup

преди 7 години

Наскоро си взех лютеница от Кауфланд. Едросмляна, пише био, висок клас, на известна марка - над 5 лв. бурканчето (350гр.). Беше наистина уникална. Някой да ми каже една причина, поради която ще трябва да купувам чушки, домати, *** и пр., па да ходя някъде на село да ги пека, да ги меля и да се опушвам покрай тавата 2-3 дни, за да си направя 30-40 бурканчета лютеница, които ще ги ям цяла зима, та ще ми втръснат чак, вместо да си купувам от магазина, като ми се прияде същата лютеница.

47

Технолог

преди 7 години

Предупреждавам, който иска лютеница без нишесте да си я прави вкъщи. Ние тука вконсервната фабрика пари трябва да изкарваме, вие за качество ревете !!!

46

Българин

преди 7 години

Качествената лютеница си я правя вкъщи, рецептата е много проста, а качеството няма нищо общо с ***, които ни пробутват в магазините, пълни с консерванти, оцветители, стабилизатори и пр. отрови.

45

Технолог

преди 7 години

Квот ви сложим в лютеницата с тва ши мажите филиите бе, радвайте се и на нишесте, че може и костно брашно да ви сложим, еййй *** кратунковците ***. А ако ви кажа какво слагаме в кренвиршите хептен ше си изповръщате червата, ама айде холан, няма да споменавам, че нали трябва да си продаваме стоката. Така, че ручайте си червеното нишесте и да не съм чул гък, аааааааа, претенции !!!

44

Анонимен

преди 7 години

Просто в пазарната икономика всичко струва пари.Няма как да искаш нещо читаво и то да струва стотинки.Просто българинът това още не го е схванал и, понеже така е свикнал, залага на количеството.

43

Анонимен

преди 7 години

Пазарна икономика! Всичко, което не те убива на момента, се продава за да върви търговията. Това, че лютеницата се използва за ядене е една екстра. Консервантите и нишестето не те убиват на момента или в краткосрочен план. А в колко майонези има яйца? В гроздовата ракия всичкият алкохол ли е получен от ферментацията на грозде? Свиквайте на новите пазарни правила - "евтино" и в полимерни опаковки.

42

Анонимен

преди 7 години

Нали станахме пазарна икономика. Целта е да се изкарват повече пари, които да движат прогреса. И така, лютеницата е продукт за продажба, а това, че трябва да става за ядене е една екстра. С две думи, от картофеното нишесте и консервантите, не се умира на момента, или в краткосрочен план, така че всичко, което е по-евтино се използва. Сега да не ми кажете, че и в майонезата няма яйца:). Или може би в гроздовата ракия, всичкият алкохол се получава само от ферментацията на грозде?

41

Анонимен

преди 7 години

Преди време четох интервю с нашенец, световен експерто по доматите.Човекът си го обясни ясно и просто - много трудно можеш сега да ядеш постоянно пресни домати. С всичко е така - ако искаш да ядеш естествено киви, примерно, трябва ти да си го засадиш. Всичко друго е ГМО. Неизбежно е.

40

Анонимен

преди 7 години

Така, като мрънкате, айде кажете ми, масовият българин би ли си купил нещо читаво? Той търси 15-годишен голф "с газуу", хляб по 70 ст., бира по левче литъра и въобще пълната евтиния. Как да продадеш на такъв човек качествена стока?

39

Анонимен

преди 7 години

Примесите не са вредни за здравето, а ментето върви по лев - два...mdaa, kato ne sa vredni-zasto ne gi probvate na vunsnia pazar...??Da ne stanat izvednuz mnOO vredni...Sled proverka v laboratoria,no ne v BG

38

Анонимен

преди 7 години

20 кг. чушки, 15 кг. домати, 5 кг. ***. Чушките се пекат, обелват и се маха семето. Доматите по един се потапят във вряла вода и се обелва люспата. *** се пекат и белят. После всичко това се смила /по желание може да се пасира/ Слага се в тава и почва да се пържи. Добавят се олио, захар, сол и люта чушка - до достигане на желания вкус. Това е равно на 35 бурканчета от по 350 гр. 2 дена играчка и ще имате перфектна лютеница. Ако я консумирате умерено може да ви стигне и за 2 години

37

Анонимен

преди 7 години

Слагаш в тава чушки,домати и сини домати да се опекат.След което пасираш,добавяш сол и това е то.Никак не е трудно.

36

Анонимен

преди 7 години

Наскоро минах покрай известна наша фабрика за лютеница и в двора видях палети с дини, та си зададох въпроса "с корите ли ги слагат?" :)дано да е по БДС :)

35

Анонимен

преди 7 години

Храненето е култура, която българина няма, нали ги виждам в магазина пред мен какво пазаруват. За 10 лв. българина купива бира в пластмасарка, 5 кренджуфа, 1 хляб (бял), 1 кисело мляко и 3 вафли... Как да си продаваш хубавата лютеница, като няма кой да я купи... Бедните сме в душите повече, отколкото в джобовете.

34

Анонимен

преди 7 години

Добър ден, с всичко е така. Например в Испания в магазин за обувки съм виждал български обувки които нямаха нищо общо като качество с предлаганите тук.

33

1

преди 7 години

Каквато си я направя,такава ще я ям.Лютеница от магазин и топла бира НЕ се купуват.

32

Анонимен

преди 7 години

От няколко години си правим домашна лютеница и не сме купували от магазина. Вкусът е невероятен, децата я обичат и ще продължим да правим. Нямам вяра на производителите, че я правят с качествени продукти. Искам да си купувам качествена храна (и по-скъпа), но трудно се намира, предлагат се основно евтини ***. Така, че хора, правете си домашна лютеница, 2 дни труд може да е, но си заслужава. Поне ще знаете какво ядете.

31

Анонимен

преди 7 години

Всветовен мащаб храната е леш - ГМО, химия и т.н., даваха хубав филм по Нешънъла, че населението на Земята расте главоломно и има проблем с изхранването и за това вече всичко е фалшиво, а и се гони ниска цена.