24

николай

преди 7 години

До 20 НАСА в момента има единствено добър екип занимаващ се с 3D анимация,най-вероятно китайци.

23

Анонимен

преди 7 години

Първо, това не е новина от около 2012г., то и съществуването на гейзери не е потвърдено категорично, второ, подобни неща не са за този гейзерски форум, трето, самата статия е леле мале ...."защото където има вода, там има и живот" .... "бъдеща мисия до спътника на Юпитер, която може да потвърди наличието на гейзерите".... Брррхххх,

22

Анонимен

преди 7 години

Двигателят РД-180 е създаден на базата на РД-170, който се е ползвал от тежката ракета Енергия. По поръчка на НАСА е и пондоговор руснаците могат да го продават само на НАСА. За техните ракети са направили друга версия - РД-190. Да САЩ нямат такъв двигател, но не, защото не могат. В началото на 90-те е било по-удобно да купят готов продукт. Който е и качествен.

21

Анонимен

преди 7 години

Европа и Ганимед са наистина впечатляващи. Ако се окаже, че само в слънчевата система по 2 независими начина е възникнал живот - това ще бъде шокиращо за много от схващанията ни. Успех на американците в мисията им към Европа и по-късно на руснаците, с мисията им към Ганимед :)

20

Анонимен

преди 7 години

*** едно свястно мнение не може да дадете само простотии ръсите в празните ви картуни само кухи фрази без полкритие влементари илетристи интересуващи се от това да си напълните стомасите и задоволите сексуалния си интерес нищо смислено

19

Анонимен

преди 7 години

До николайПовче от очевидно е, че нямаш и понятие от материята която коментираш. Чул си нещо някъде и сега що го защитаваш с цената на всичко само и само руснаците да са най-големите. Аз лично нямам проблем с това. Все ми е едно в какъв измислен свят сте решили да живеете стига да не ми се бъркате.

18

Анонимен

преди 7 години

До николайНарича се инцидент. При тези технологии се случва колкото и съвършенни да са те. И все пак от близо 165 мисии само 2 бяха фатални. Отделно ти по това ли сравняваш кой е по-велик от другия понеже явно това те интересува? В момента НАСА има мисия до почти всяка планета в Слънчевата система и сонди пращат невероятна информация. Руснаците от своя страна единственото което правят е такси услуги до МКС и така като гледам имат мисия до Венера след 2020-а. Е все нещо.

17

магическа пръчица

преди 7 години

Под всяка новина има хора които с коментарите си могат да те "обогатят" с техните си познани. можеш да обмениш мнение и да чуеш нещо ново, ноооо..... е толкова трудно от хоровото кудкудякане на псевдоразбирачи с много акаунти дето си пишат дежурните полит-глупости и си цъкат минуси плюсове и тн... ако имаше магичекси метод да не ги забелязвам тези коментари, този шумов фон колко по интересно би било, но не би налага се да се отсява... Успех на НАСА и всички учени по света, защото на тях разчитам

16

николай

преди 7 години

До 8 Все пак да попитам защо най-високото технологично хамериканско чудо половината уби екипажа си, а другата половина е за скрап? А на екземпляра който твърди че руснаците нямали право да произвеждат ракети при положение, че са водеща космическа държава няма смисъл да отговарям.

15

луцифер

преди 7 години

това е поредната маниполация за набиране на финанси за изследвания и отбрана

14

Анонимен

преди 7 години

До 14Е те опитаха да пратят един ама свърши на дъното на океана. Така вместо Фобос да излесдва Марс свърши в океана понеже руснаците са голямата работа.

13

Шаран БГ

преди 7 години

На Юпитер -- не знам! Но туй на Земята не е живот!

12

до 10 Гошо

преди 7 години

И един такъв ти е писал минус. Сигурно се е раздразнил рано сутринта.

11

Анонимен

преди 7 години

Тази история намирисва на оборудвано с супертехника студио....

10

Гошо

преди 7 години

тия гейзери завзеха всичко

9

Анонимен

преди 7 години

До николайНе знам от къде разбра, че щели да ходят ... говори се за сонда. Не разбирам при положение, че очевидно не се интересуваш от темата я коментираш...

8

Анонимен

преди 7 години

До николайПричината за "неможенето" е драстично намаления бюджет на НАСА. Меко казано глупаво е да кажеш, че държавата създала най-високо технологичния космически апарат - совалката да не може да направи ракета която да излезе в орбита.Отделно какъв е смисъла да излизат в околоземна орбита? Какво има там? Нищо. НАСА в момента се е фокусирала върхи мисиите си в Слънчевата система които дадоха невероятно много информация последните години. Да не говори какво правят Русия нали... такси услуги.

7

Анонимен

преди 7 години

Ей това българина няма търпение просто да си покаже простотията при всяка възможност.

6

николай

преди 7 години

Тези не могат в околоземна орбита да излязат , до Юпитер щели да ходят. Смешници.

5

Анонимен

преди 7 години

Снимали са ***. А мъжът му ?