90

Чибо

преди 7 години

Целият геноцид е проведен от правителството на Георги Димитров по командване на Сталин. Идеята е била да присъединят и Пиринска Македония към Вардарска, а уж да върнат Западните покрайнини от Сърбия. Да, ама не. Около 20 000 българи, бежанци от Гръцка Македония са били депортирани в новоизмислената Македония. Имало специално назначени учителки да ги учат на "матерния" им забравен език, някаква сръбско-българска смесица. Ъ-то се премахва и замества с "о" или "а". Заменят "й" със сръбско j

89

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 118Нали дойде "демокрацията" преди 28 години!? Нали уж промени щяха да правят за доброто на народа!? Аз историята я знам но се базирам на обещаните промени от 89-та година та за това питам така щателно! Калпав народ сме българите и това си е! Траем като мравки щом нашенци ни тъпчат ама само някой македонец да гъкне го ядем със все ризата! Отдаваме такова съществено внимание на един македонски лумпеноид но не си даваме сметка за това как наши сънародници ни работят вече 28 години!

88

Чибо

преди 7 години

Изключително интересен филм гледах нощес по btv, не знам повторение ли беше или ще има. Плаках заедно с възрастните хора, които разказваха как насилствено са ги направили македонци. Един влиза в казармата българин, излиза "македонец". Много репресирани и измъчвани хора по лагерите, включително Димитър Талев, защото в Македония ги водят българи, а в България - македонци! Внукът му живее в Германия и дори не знае български. И езикът е измислен от Марковски, печатан на българска машина.

87

Анонимен

преди 7 години

Бойко, ти ни кажи заслужават ли българите тази 28 годишна участ на позор и мизерия от българи към българи??? Адекватен отговор на този въпрос би бил много по-актуален отколкото рев и сополи за някаква плоча плюс *** македонец (не всички македонци са *** като него) който я троши и от мухата става СЛОН! Според теб лично заслужават ли българите в България такава съдба проектирана от сегашните "български" управници???

86

Реалист

преди 7 години

Айде сега кажете ама с честма ръка на сърцето! Ако утре дпйдат група турци да ви вдигат паметни плочи на паднашите си войници и еничари от аскера! Примерно поискат една джамия костница под Шипка! Пак ли ще расзсъждавате така! Държавата си е тяхна оставете ги!Като сте толкова загрижени вдигнете тук паметник на наша територия и толкова!

85

Анонимен

преди 7 години

Единствената държава заедно с албания(ако може да се нарече изобщо държава) ама както и да е дето нищо не са дали на света в никакъв план никъде ги няма , и с какво се прочуват с трошене на плочи(няма значение кой и как е сложил), полицаите им на границата с гърция сълзотворен газ ли не хвърляха, камъни ли ,кво ли не по бежанците между които доста малки деца и жени, а гръцките полицаи си даваха сандвичите на децата.Крадът история на поразия и после искат в ЕС , НАТО и т.н. е как да стане ?!!!

84

Анонимен

преди 7 години

Поредният бг предател е този филиб македонски :)

83

Българка

преди 7 години

Този път за такава постъпка съм съгласна с българският премиер.Всеки човек уважаващ себе си трябва да уважава и този , който е на среща му.От съседа по-близък няма в труден момент.Не прави това, което не искаш на теб да направят

82

Анонимен

преди 7 години

До Анонимендо 94 Албанците не може да се сравняват със Югославските *** позноваш ли ги ?

81

Xp

преди 7 години

до РусофилТи си още по без престижен, ако се мислиш за много престижен с два руски постолата.

80

Русофил

преди 7 години

До хр.То ЕС ти не е нещо престижно ако тва си мислиш! Не е много за гордост да се откжеш от суверенитет!

79

Анонимен

преди 7 години

В Сърбия и БЮРМ ни се присмиват,че не смеем да им се противопоставим,когато крадат българска история,култура,традиции,чупат и поругават наши паметници и гробища,преследват лица,които се изясняват,като българи,разпространяват езика на омразата срещу България,поради страх от ЕС и НАТО,които си имали стратегически цели в тяхните две кочини,смятащи се за нормални държави.

78

xp

преди 7 години

Гърция е казвала много пъти, че никога няма да подкрепи Македония за ЕС поради същите причини - крадене на история, претенции към земя и т.н. Ние няма какво да говорим с тази държава...години на ред ни се подиграват и се държат арогантно? Ако ние някога ги подкрепим....си оставаме женски полов орган.Да си тънът в ла*ната там...мен лично не ме интересуват...ние СМЕ в ЕС и всичко си върви крачко по крачко за нас. Останалите комплексари да се спасяват.

77

Анонимен

преди 7 години

За какъв македонски народ говори Борисов? За смесицата от българи и албанци ли живеещи на територията около Скопие? То по тази логика и шопски народ има, има и добруджански народ и тракийски народ.

76

Русофил

преди 7 години

Молил ли е Русия за помощ министър председателя на Царството през 1912 Иван Евстатиев Гешов или ДА!?

75

demograph

преди 7 години

Колкото до фактите. Излезе,че в Македония има държава и чест. Без съответно разрешение не можеш да турнеш плоча..В БГ всеки *** казак може да лепи плочи и да дига паметници на други пияни казаци без да му пука от властта. Тя му люби задните части...и от плочи и паметници на руснаци и агентите им не можеш да видиш Отечеството си. Все едно си в Москалия.

74

Тайсън

преди 7 години

Крайно време е да имаме една по-рязка и твърда позиция в защита на нашите интереси. Всички са яли бой от нас и трябва да ни имат уважение.

73

demograph

преди 7 години

Кога ще вдянат българите, че мутрорусофилите гк работят по ноти. Понеже знаят, че българина се лови на руските кукички като шаран - пускат му Македония за стръв и бг глупаците скачат срещу македонските си братя. И забравят, че вчера руския депутат напсува на майка всички българи...простотияяяяя. Два трола в БГ и два трола в Скопие правят българите на ***..щото са наивни ***.

72

Анонимен

преди 7 години

До МдаПак премиерът ти е виновен мрънкало.

71

Анонимен

преди 7 години

Бойко на мен изобщо не са ми мили тези ***. Нищо не искам да деля с тях и въобще не ми дреме дали ги има или няма на картата. Има хиляди други причини да се оползотворяват тези 300 000 лв.вместо да ги давате на тия варвари. С това им поведение май имат повече общо с албанците отколкото с нас.