5

Анонимен

преди 7 години

Създала е още един инвалид на България. Какъв е смисъла да създаваш поколение което ще бъде обречено като теб? Да се влачи по болници и да се моли за живота си? Това нещо е грях според мен да обречеш някой да страда за да задоволиш своите си нужди примерно да имаш дете. На такива хора трябва примерно да им се препоръчва да си осиновят дете. А не да пръкнат поредния инвалид у нас.

4

vivian

преди 7 години

Повод за никакво браво не виждам тук. Жена с тежко генетично заболяване е предала гените на поколението си, което ще ги предаде нататък и така няколко поколения в риск.

3

Анонимен

преди 7 години

Все пак, има и хронични заболявания при които с много големи букви е написано, че бременост е противопоказна или направо смъртоносна. Така че браво за смелостта на жената и на лекарите, и все пак, да помисим и за тези, които няма как да родят сами детенце. Защото за съжаление има и такива.

2

Аз

преди 7 години

И като продължение на предния ми коментар: Поклон пред тези лекари, че не са притиснали момичето да направи аборт. Други техни "колеги" щяха да го направят!

1

Аз

преди 7 години

САМО и единствено в България пациенти с хронични заболявания са убеждавани и дори притискани от лекари да не създават поколение с мотив, че има риск за живота. С хронично рядко заболяване съм и такъв натиск също ми се оказва, макар да няма никакви доказателства, че съм по-застрашена от родилка, която е здрава. Просто се иска повече мислене при наблюдението. Навсякъде хората с хронични заболявания получават адекватна психическа подкрепа, за да не се стресират излишно. Само тук това е новина!