23

Анонимен

преди 7 години

До Анонименпитам ако нямаше пазар за тока ни, защо Турция ще строи 3 АЕЦ-а?-------------Ти мислиш, че Турция строи реактори, защото ние не им продаваме ток ли?

22

Наблюдател

преди 7 години

Грабежите на българските политици от собствения им народ нямат край! Те са които са сключвали тази сделка Съответно има договори и ПОДПИСИ ! Няма обаче дори 1 журналист в тази държава който да се поинтересува от тях!! За прокурори и съдии пък изобщо няма какво да мислим, такива в "най-правовата държава на ЕС" не са се мяркали изобщо.....Миналата година КТБ, тази атомни реактори..... какво ли ни готвят за догодина!

21

тъжно

преди 7 години

....?2,69 млрд. за последно сбогом със съветските реактори....и при това дори и под заглавието на тази статия има "хора" агитиращи да имаме нов АЕЦ? ДейсТвително няма нужда от лудници...щом има ИНТЕРНЕТ!

20

Анонимен

преди 7 години

Единственото, което е алтернатива на ядрените станции, е термоядрените. На някого ще му домъчнее, но най-напреднала е руската идеология ТОКАМАК. Когато това се реализира, получаваме безопасни, високоефективни и сравнително компактни централи. Няма радиоактивни отпадъци. Но ако се върнем към днешния ден, питам ако нямаше пазар за тока ни, защо Турция ще строи 3 АЕЦ-а? Строежът на първата е поръчан на "Росатомстрой" . най-добрите в света. Другата ще е френска, третата - американска (?).

19

Фронто

преди 7 години

... / и всичко това /и още_радиоативно замърсяване,рискове,средства/за да произведеш ... пара!!! Знаят л и го това безумците подкрепящи? Верижнаа реакция, топлинна енергия,кипванв на чайника,парата завърта лопатките на рурбината! 18_19 век това е прдукта мбогомилиарден_мулиарди... за пАра! Тези които не разбират безумството АЕЦ/ама отвсякъде безумие/са ***! Държа да ме съдят_ще го докажа в съда!

18

Nqkaf Bukaf

преди 7 години

още един пирин в ковчега на България!!! докога хора,докога ще търпим....

17

Фронто

преди 7 години

Към#4 _ Не е само АЕЦ безумие,цялата сма на добив,производство и пренос е безумие. В светвен мащаб!. АЕЦ неоспоримо обаче е абсолютният връх на безумието,това е самоубииство_отложено самоубииство! Знаят ли тези които подкрепят,че има изотопи с период на полуразпадане ПОЛОВИН МИЛИАРД години!?! Знаят ли,че термоядрен разпад НЕ СЕ КОНРОЛИРА!?!Знаят ли,че когато се развали/всичко което извършва работа и *** има се износва и разваля!/това НЕ ИЗКЛЮЧВА_нагласите ни са други ...

16

АЕЦ-а

преди 7 години

трябва да бъде спрян, да се затвори и разруши. След като бъде напълно обезопасен предварително. Това е искането на чуждото правителство управляващо Bg в момента, тъй като територията трябва да е безопасна за разгръщане на интензивни бойни действия с употребата на тежко оръжие, бомбардировки и т.н. А една атомна централа мотаеща се под краката им - бърка всички планове защото ще пострадат и други. Чиста буферна зона.

15

Анонимен

преди 7 години

ТОДОР ЖИВКОВ КАЗА ПРЕДИ ДА УМРЕ: АЗ КАКВОТО СЪМ НАПРАВИЛ ЗА 35 ГОДИНИ, ТЕ ЗА 50 НЕ МОГАТ ДА ГО БОЯДИСАТ.

14

до spacex

преди 7 години

"Всчка една американска инвестиция у нас е печеливша и носи пари на бюджета"Виц на годината. То бива ла.пане на американския ***, ама това твоето вече отиде до сливиците!

13

Анонимен

преди 7 години

Ми да! Ще купуваме турски ток от реските АЕЦ в Турция, ще купуваме от Турция руски газ през Турски поток, а може да купуваме руски газ от Германия през Северен поток 2.Неведоми са мислите Божии, нищо не знаем какво ни чака.

12

Анонимен

преди 7 години

ТОЙ БОРИСОВ САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА НАПРАВИ 16 МИЛИАРДА ЕВРО.КАКТО САМ ЧЕСТО СЕ ХВАЛИ, БЕ НАДМИНАЛ ТАТО.

11

Анонимен

преди 7 години

"България ще се нуждае от 2,69 милиарда евро, за да приключи напълно темата със старите съветски реактори в АЕЦ "Козлодуй" "Ах, колко сте деликатни, "за да приключи напълно темата със старите съветски реактори", относно ПОГРЕБВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА, преминаването към изчерпаеми източници и купуването на ток от турския АЕЦ. Евроот.репки и продажни гни.ди!

10

Анонимен

преди 7 години

СБОГОМ НА СЪВЕТСКИТЕ РЕАКТОРИ И ДОБРЕ ДОШЛИ НА РУСКИТЕ - ЗА ТЯХ 1,5 МИЛИАРДА ЛВ.СИГУРНО ЩЕ ГИ ОСТАВЯТ НА СКЛАД ПРЕД НДК ИЛИ ПРЕД ГАРАТА В БАНКЯ.

9

88

преди 7 години

До До 10Имаше режим на тока, защото имаше развита промишленост, за която трябваше много енергия и още не бяха построени големите блокове (1000 MW) в АЕЦ Козлодуй. Така че толкова за необходимостта от нови мощности. За фалирането, недей да манипулираш, кога е фалирала България преди 1989г? 10 милиарда долара дълг нищо не са при 100 милиарда БВП. Сега имаме 20 милиарда дълг.

8

до 12

преди 7 години

Чукча писател, чукча не читател. Чети чукча, чети!

7

До 10

преди 7 години

До Тц, тц, тц....Бай ти Тошо фалира 2 пъти държавата. Остави 10 милиарда долара дълг и Луканов обяви мораториум по плащанията. Не знам дали си спомняш режима на тока по Живково време. Това всичко е защото си плащаше навсякъде всичко, нали ?Комунизма свършва, когато свършат чуждите пари !

6

Анонимен

преди 7 години

ето така се затрива държава... малко по малко.. след време и ток ще внасяме. ДА БЛАГОДАРИМ... НА българите КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ

5

Тц, тц, тц....

преди 7 години

Бай Тошо как успяваше да се справи с всичките си задължения, а след него който и да дойде - нъц! Не стаа!!!

4

Анонимен

преди 7 години

До 7 А бе ти луд ли си В България все повече се отказват от Топлофикация, както и търсят и намират други възможности за отопление.