5

ИВАН ХАДЖИЕВ

преди 6 години

РАЙНА КАБАИВАНСКА НАИСТИНА НЯМАШЕ БОГАТ И КРАСИВ ГЛАС. НЕ ПЕЕШЕ КАТО СЪВЪРШЕНАТА АНА ТОМОВА ИЛИ КАТО МИРЕЛА ФРЕНИ. БЕШЕ ПО- ДОБРА АРТИСТКА ОТ ТЯХ И ИМАШЕ ОТЛИЧНА ШКОЛА, КОЯТО Й ПОЗВОЛИ ДА СЕ ЗАДЪРЖИ ДЪЛГО НА СЦЕНАТА, А СЪЩО И НЯКОИ ДРУГИ КАЧЕСТВА. НЕ ЗНАМ НА КАКВО МОЖЕ ДА НАУЧИ СВОИТЕ УЧЕНИЦИ ЗА ДЕСЕТИНА ДНИ - ПРОСТО Е НЕВЪЗМОЖНО. И Е ЧУДНО ЗАЩО РАБОТИ С НАЙ- БЕЗДАРНИЯ ДИРИГЕНТ ДНЕС В БЪЛГАРИЯ - НАЙДЕН ТОДОРОВ С ДВЕТЕ ФАЛШИВИ ДИПЛОМИЍ - СЛЕД КАТО Е РАБОТИЛА С ВЕЛИКИ ДИРИГЕНТИ?

4

до 3

преди 7 години

Вие със сигурност не сте любител. Любителите обичат нещо или някого не само , ако е най. А по моето скромно мнение, изкуството, като всяко живо нещо, няма "най", има "до". Ако музикантите от нейния бранш имаха поне наполовината от нейните личностни качества, нямаше да се оплакват от липса на интерес и "разбиране" на тяхното изкуство и нямаше да се препитават от халтура.

3

любител

преди 7 години

Съгласен съм с коментара. Райна Кабаиванска няма най-важното за оперна певица - глас! Всичко останало - външен вид, интелект, артистичност и прекалено голяма реклама не компенсира липсващото.

2

Анонимен

преди 7 години

Райна Кабаиванска изобщо не може да пее що се отнася до белкантото. Гена Димитрова е върхът в оперното пеене. Защо Райна Кабаиванска не изпълнява Каста Дива ? Ами защото не е за нея ! Каста Дива на Гена Димитрова е непостижимо божествена ! И не я сравнявайте с Лили Иванова това което е Лили Иванова в естрадата, Райна Кабаиванска никога няма да бъде, защото е бездарна: нито глас, нито музикалност. Въздух под налягане.

1

еделвайс

преди 7 години

И нейният глас е сред елитните български гласове. Стара ли е?! Просто си е на възраст. Пее ли?! Пее, защото това е божията й мисия. От алчност ли не слиза от сцената?! Не! Сцената и публиката са живецът на нейния дух. До кога ще пее?! Докато може. Защо ви пиша всичко това?! За да отпаднат всички нелепи упреци, с които някои заливат Лили Иванова.