19

Учител

преди 7 години

Дамянова винаги е говорила простотии.

18

гтф

преди 7 години

едно мога да кажа хубаво за комунизма, методите на обучение даваха и дават много по-добри резултати. Отхвърлени от време оно методи, като неефективни сега се прилагат по "западен" образец ... резултата не закъснява - образованието ни е под всякаква критика а нарежданията идват от хора не българи.

17

колхозник

преди 7 години

Най-ниската учителска заплата трябва да е 2 000 лева.

16

Анонимен

преди 7 години

Милена Дамянова, един от авторите на закона, е завършила Унгарска филология/ няма лошо/ и последният и ден в училище е бил, когато е завършвала средно образование! Вечна слава и хвала на такива реформатори!

15

Анонимен

преди 7 години

Вчера помагах на дъщерята на слагаме етикети на тетрадките и учебниците на внука, който започва втори клас. Сложихме 40 етикета и ни трябваха още пет. Ако на това не му се казва простотия и хаос- здраве му кажи.Като стане в седми клас с кола ли ще трябва да си носи нещата в училище? Купих на внука чанта от Чехия на колела, та да я влачи, защото в първи клас не можеше да я вдигне.

14

Аврам Бакалина

преди 7 години

Хора, някой правил ли е досега статистика колко от министрите в това министерство от 1990 до 2016 са от българския етнос?! Направете справка и тогава ще си отговорите на въпроса Quo Bono.

13

Божеее..,

преди 7 години

За акво качество на българската просвета може да става дума,с "министър",който нищо не разбира от просвета и не му е там мястото...А за предмет по родолюбие не може да става и дума.Родолюбие отдавна вече няма.....Ние тук сме само временно пребиваващи.Другото няма значение...................Грешката в началото е механична...

12

boby

преди 7 години

За БГ образованието само добро или нищо. Така че да помълчим...

11

Анонимен

преди 7 години

Пълен хаос е! Хаос и бюрократщина. Лъжа е, че искат качество. С това бързане да наложат закона и да лишат учениците от два випуска от нормално време за усвояване и осмисляне на знанията, за изграждане на умения, за формиране на трайни навици, целят всичко друго, но не и качество. Каквото и да мрънкат, става въпрос само за едни пари, които някой трябва да усвои. И повярвайте, това не са нашите деца, не са и учителите...

10

Анонимен

преди 7 години

В средното училище се учи "Предприемачество". Само дето след завършване децата не знаят как функционира паричната система, от къде идват парите. Не могат да се справят с елементарни финансови операции. Не познават елементарните си човешки права, но знаят как се взима кредит и как се регистрира фирма и за нула време стават роби до гроб на банки, лизингови къщи и т.н. Срам и позор за образованието. Попитайте кой да е мадеж на 19 г. от къде идват парите и ще се уплашите от отговора.

9

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 4A хората, които гласуват носят пълната отговорност за тези, които са на власт. Ама малко го осъзнават и това също има нещо общо с образованието.

8

Анонимен

преди 7 години

Образованието в БГ е образувание и е застинало някъде в 1985 г., че и по рано. Особено средното. Учителите като манталитет и поведение нямат нищо общо с учители. Те са едни преподаватели а ако се появи някой който настина е учител системата го изхвърля, а колегите му го изолират. Няма такава котерия, клюкарство и злоба каквато битува в учителските среди. Много жалко, но факт. Децата излизат неподготвени за живота нито за работа.

7

Анонимен

преди 7 години

До ТемидаTe 40-те години още малко и са минали. Предствяте ли си през 45-та година в разгромените Япония и Германия някой да беше заявил официално, че 40 години трябва да се чака, та да измрат разни покварени от нацизма и фашизма. Сигурно щяха да го разстрелят за държавна измяна. Прочетете за японското образование веднга след 2-та световна война, делът от БВП за образование, и как за 1015 години стана водеща в редица индустрии.

6

д-р Хаус

преди 7 години

Сами преценете какво се случва в образованието - седмокласниците ще трябва да учат и материала от 8 клас по история, география и биология, учебниците за 8 клас се закупуват от учениците - честито на родителите - още 50-60 лв. разходи, през юни 2017 г. основно образование ще завършат два випуска 7 и 8 клас, това се прави да се напълнят гимназиите с ученици и да не се закриват средни училища

5

Цонка 3-те дупки

преди 7 години

В Румъния яко взимат книжките на нарушителите. Българите масово реват.

4

Анонимен

преди 7 години

Хората са най-важният капитал в една страна, а не природните ресурси. Един поглед в/у картата на света е достатъчен за да се разбере тази толкова проста истина. Страните с най-висок стандарт са страни без почти никакви природни ресурси. А за да се подобри качеството на човешкия капитал, има само един инструмент: ОБРАЗОВАНИЕ!!!

3

Анонимен

преди 7 години

До ТемидаТова за Мойсей и 40 години е най-контрапродуктивната мантра, която слушам в България вече 27 години. Може преди 2500 години да е било така, но в 21-ви век, промените стават за броени години. Вместо да ръсим глупости, трябваше да се захванем за работа още през 89-та. Първо революция в образованието - не само интелектуална, но и морална. Това щеше да бъде най-добрата "декомунизация" и сега България щеше да бъде много по-добро място.

2

Александър

преди 7 години

Сложна задача, а Мигленчето на вързано куче хляб не може да даде.

1

Темида

преди 7 години

Единствените виновни за положението не са образованието или политиците или тн. Виновни са поколението (от комунизма) научено да си търпи докато го мачкат и да внимава да не се опълчи, че "какво ще кажат хората ако го видят"........Мойсей 40 години е бродил из пустинята за да измрат помнещите робството. Ето това ни трябва на нас. Ако има хора готови да се опълчат и борят политиците няма да могат да си правят каквото искат.Другата причина е манталитета ни там промяна е невъзможна (тарикатлъка)