22

vlady

преди 7 години

До RoКато цяло My Dying Bride запазиха специфичната си атмосфера през годините, всеки албум има своя собствена физиономия и пак си личи,че са те. Paradise Lost сериозно олекотиха звученето особено между 1997 и 2002, след 2005 постепенно станаха по-тежки, последният албум е доста тежък и мрачен и се доближава до старите. Anathema след 1998 свирят доста по-лек и мелодичен рок и не показват признаци на завръщане към корените.

21

Металика

преди 7 години

Metalica '91 на концерта в Москва 1 200 000 зрители!!!

20

PICH

преди 7 години

Nightwish са изключителни по отношение на музикална техника и саунд.Не мога обаче да допусна, че такава сериозна група ще остави публиката да чака четири часа, както всъщност стана.Да не говорим за хората на терен, които чакаха прави.Аз нямам дебат за Таря Турунен или Анет Олсон и как би изглеждала групата с тях, но новите парчета трябваше да са изпълнени заедно със старите им шлагери.Все едно Deep Purple да не изсвири на някой концерт две -три парчета от сонг легендите Lazy, Smoke on ...

19

zz toppp

преди 7 години

Много са яки! Floor си пее и изглежда супер! Само не разбрах феновете на Слави чий го търсят тука?? Аз не влизам, когато пише нещо за него за да хваля Nightwish!!! Като си го харесвате си го гледкайте!! Добрата музика оставете на нас!!!!

18

Ro

преди 7 години

Вече не ги слушам и не бях на концерта. А това, че са поп-метъл, го доказа безумният им избор на Анет, която си е точно поп певачка и посоката, в която тръгнаха като цяло. Туомас изобщо не се възползва от чудовищния ѝ глас и продължава да списва нищо повече от натруфен поп-метъл. Таря издиша с еднообразието на гласа си, а не с това, че е лоша певица. Флор е много разнообразна, а Ghost Love Score с нея, е направо скандал. В After Forever си личи всичко.

17

Анонимен

преди 7 години

До RoОтвяла я е друг път - не я ли чу, че пя нормално само на песните писани за нея, на всичко останало мънкаше съвсем тихичко на микрофона. Но пък е забавна иначе. И все още са далеч от поп-метъл.Това не ги извинява за гафа с чакането, беше умопомрачително неприятно. Единствен концерт им е в София и са тръгнали да си превозват техниката в последния момент, после им били виновни митничарите (не че и те не са ***).

16

Ro

преди 7 години

Винаги съм била огромен почитател на Таря, но с идването на Флор, направо я отвя. Най-малкото Янсен има много по-разнообразен глас. Жалко, че след Once, станаха приятен поп-метъл.Иначе са ми много забавни разни trve kvlt метъли... Мy Dying Bride (барабар с другите стари думаджии от Paradise Lost и Anathema) oтдавна не са толкова елитарни и трудносмилаеми, колкото ви се иска. Невероятни групи, но има далеч "по-бутикови" от тях, щото явно някои по тия самоцелни критерии слушат музика.

15

....

преди 7 години

До АнонименСвиренето на орган, може да се вижда като велико постижение само на един селянин, който не е чувал за друг стил музика различен от това да си клати шкембето и дупето. Използването на симфонични оркестри отдавна не е явление на световна сцена, защото групите го практикуват от години. Но това на село няма как да го знаете, за това се иска богата обща култура, а не само "чалгата е Бог и С. Трифонов е неговия пророк".

14

....

преди 7 години

До АнонименОбразно, не образно, не се оправдавай. Научи се да четеш, никъде не оспорвам резултатите на т.нар. Дългия, просто обясних защо сравнението е без никакъв смисъл, ама за съжаление нямаш достатъчно сиво вещество и гънки, за да разбереш какво съм написал. По твоята логика, чалгата е по-велика от операта, ама за твое и на останалите ******ци съжаление не е така. Дано сега разбереш, въпреки че се съмнявам.

13

....

преди 7 години

До АнонименПървият коментар по темата съм го направил преди 10 мин. Капацитет..... Както казах интелекта не идва с образованието и ти си доказателство за това.

12

....

преди 7 години

До АнонименАми щом не тичам под всяка тема за С. Трифонов да обяснявам, колко бил по-зле в сравнение с Rolling Stones ( например ), явно ми е повече интелекта от на такива като теб. И ако наистина блика от мен, ела може и да попиеш нещо, ***.

11

....

преди 7 години

А бе, *** къде сте тръгнали да сравнявате световно известни и признати музиканти с един плешив наркоман !?!. Как бил напълнил стадион и не знам си к'во, ами ще напълни като е цялата държава е пълна с простаци като него. Прости се родихте и прости ще си останете, интелекта не идва с образование за ваше съжаление.

10

....

преди 7 години

Nightwish без Таря е като Sepultura без Макс, става ама не е същото....

9

Анонимен

преди 7 години

И аз бех там и ми хареса. Колкото до мрънкащите "Що я нема Таря" ще кажа само едно: Stargazers! С Таря започнаха да я свирят наживо 6 години след записването й. Преди Таря да си завърши учението и специализацията е успяла да я изпее само веднъж - при записването й. Идва Флор Янсен, по нейно настояване включват песента отново в сета, и за няма и два месеца покрива оригиналните вокални пасажи, които са безумно високи и бързи. А пък за нейния репертоар извън NW са нужни 2 вокалистки.

8

vlady

преди 7 години

До нишвишЗа съжаление Зимният Дворец чака ремонт и е пълен с чалготеки. Иначе наистина има прилична акустика.

7

vlady до BURZUM

преди 7 години

My Dying Bride са доста различен стил и по-трудно смилаеми - дълги разгърнати композиции с по няколко смени на ритъма и мелодията, мелодичен плътен глас, речитативи и нечовешки ревове, дорийски минор, ренесансови елементи и тежки китарни дисонанси и т.н. Също музиката им е доста тягостна и мрачна като цяло. Гениални са, но са трудносмилаеми и елитарни, не за масовия слушател. Използват умело симфонични елементи като пиано, цигулка, орган, камбани и т.н.

6

135

преди 7 години

Кой е Дългия? Кое му е дълго? Да не би да става въпрос за радетел и родител 1 на чалгхата в БГ?Тук се говори за ГРУПА от световна величина, която прави МУЗИКА от световна величина. ГРУПА, създала цяло едно течение в модерният МЕТЪЛ!!!Ясно???П.П. За величаещите оня, дългия, само да вметна, че да правиш 1 концерт на 10 години няма нищо общо с това да правиш 100 концерта на няколко континента за ЕДНА година!П.П.2. ПИСНА МИ ОТ МАЛОУМЩИНА И ЧАЛГАДЖИИ... Но двете вървят ръка за ръка...

5

sostin

преди 7 години

Боже колко мъка има по тоя свят ей...Къв Слави , кви пет лева бе хора , абе кой ви пита бе , като ви харесва си ходете на Слави ,Цеца , Лепа , Меца и тн , не ни занимавайте със себе си бе драги. Колкото до Флор Янсен , за мен тя е много по впечатляваща и като присъствие и като глас от Тария, но това е въпрос на вкус. ........Слави братче....майко мила .......

4

Анонимен

преди 7 години

С тази девойка стоят много добре. Таря е много добра, но повече от две парчета с нейния глас не изтърпявам, сори.

3

нишвиш

преди 7 години

учудвам се колко калабалък е имало! то и толкова музика е имало, като знам тенекиения покрив на залата как дрънчи, в зимния е къде-къде по-добре!