6

Минувач

преди 7 години

Любимият спорт на бразилските криминали!:)

5

Минувач

преди 7 години

Капоейра е забранена в Бразилия на публични места, тъй като основно крими контингента се възползва от спорта и като отвлече вниманието на публиката, последват масови обири на събралото се множество. Спортът е хубав, но зависи кой го изповядва, а като начало на историята му, той е използван от черните роби, като начин за сдобиване с бойни умения, без да се привлича вниманието на плантаторите, но естествено не остава незабелязано и това изкуство...Гледайте филма"Рио", с едни папагали и маймуни...

4

Анонимен

преди 7 години

Демек-пернишко изкуство.

3

Анонимен

преди 7 години

До АнонименЗа медитацията не съм съгласен. От няколко години медитирам и си я правя и на музика и без музика. Пускам си и различни типове музика според настроението. Според мен всичко е въпрос на нагласа.

2

Max

преди 7 години

Много е забавно! Колкото до бойния елемент, няма универсално бойно изкуство. Едва ли ако на някой му се случи свада на улицата, би пуснал музика, за да влезе в боя.

1

Анонимен

преди 7 години

Музиката не е адекватна за бойни изкуства, както и за медитация. Просто човека настъпва в един ритъм и е зависим от него за свойте движения и действия. Свободния човек зависи от собственно си въображение. За пример: Може ли да е бойно изкуство това в което си зависим от музика, за да изпълняваш свойте движения? Не. На улицата като те нападнат няма кой да ти пусне музиката. Пък за медитиращите на музика: Вие се пристрастявате към тази музика и не можете да медитирате без нея.