34

Шаран БГ

преди 7 години

Това е естествено- ние сме българи и ако искаме да се съхраним като нация трябва да си пазим язика, писмеността, културата, традициите! Тук не става дума да копираме Борис Елцин. Вижте другите народи , които ползван нашата писменост ! Не знам в кой град е сторено това /ком.40/, но опитайте се да разберете на коя от по-малките улички се намирате в град Варна. Как беше ? " О, неразумний, юроде! Защо............"

33

Анонимен

преди 7 години

Нищо не пречи на всяка патриотична кухина, надписите да се дублират и на латиница. В нашият град подмениха всички табели и новите са на кирилица и с по-дребен шрифт на латиница. Красиво, практично и умно!Предлагам и имената на световно известните марки да се изписват по стоките на кирилица. Така например Reebok ще се изписва Рибок. Не прекалявайте, че е глупаво!

32

Анонимен

преди 7 години

Българският щял бил да изчезне, на български говорели малко хора...ВЯРНО Е 1 СКОРО ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ПОЛЗВА АРАБСКИЯ ЕЗИК. НА АРАБСКИ ГОВОРЯТ 1 МИЛИАРД.

31

Анонимен

преди 7 години

САМО КИРИЛИЦА!!!А ТОЗИ ОТ БЕРЛИН СЪС СИГУРНОСТ СКОРО ЩЕ ПИШЕ НА АРАБИЦА.

30

Вангелия

преди 7 години

Няма проблем,на КИРИЛИЦА С главни букви отгоре! от долу с малки букви на английски -ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако искаме туристи от нормалния СВЯТ!?

29

асдфг

преди 7 години

В Дулово, Исперих, Разград и Кубрат е страшно! Само турска реч навсякъде и в общината даже. Не преувеличавам. Егати работата

28

до Берлин

преди 7 години

Стой си там, щом се срамуваш от кирилицата!

27

Берлин

преди 7 години

Назадничава и откровено мaлоумна идея, която ще откаже и малкото заблудени туристи, които посещават БГ. Но все пак е предложена от псевдонационалистическите путинофилски партии, чиито членове не блестятс особен интелект.

26

Анонимен

преди 7 години

Твърдо съм за такъв закон. Ние сме една от малкото държави в ЕС, които няват такъв. В закона на Франция има глоби до 10 000евро.Този закон е в унисон с Конституцията. Крайно време е нашите политици, журналисти и особено студенти да научат български. Днес преподавател от ВУЗ ми се оплака,че не е могъл да се разбере с българска студентка от първи курс- говорела на турско български. Била от едно разградско село.

25

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 31"Това е напълно безсмислено. Само руснаците ще могат да разбират табелите ни."Ами точно това е целта на този закон, виж само кой иска да го прокара и става съвсем ясно защо, за да привържат окончателно България към летящата руска каруца .... към пропастта.

24

Анонимен

преди 7 години

Това е напълно безмислено. Само руснаците ще могат да разбират табелите ни.

23

Анонимен

преди 7 години

Да се махне българския той е неизползваем в 99.99% в целия свят къде видяхте нещо на бълхарски бълхарския не го искат никъде факт!

22

Анонимен

преди 7 години

Каквито и закони да измислите след 200 години в света ще има 3-4 живи езика. Българският със сигурност няма да е между живите.

21

БАЧКАТОР

преди 7 години

Отлична идея! Дано да стане.

20

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 26Да приемем руския език за официален и да се спре с тази мъка с българския и българска кирилицатаИ аз ли трябва да изчезна "патриоте"?

19

Анонимен

преди 7 години

Един напълно излишен и ненужно ограничаващ закон. В държавната администрация наистина трябва да се използва кирилица и български език, но извън това трябва да може да се използва всичко, ако щете и египетски йероглифи. Всичко друго се нарича подтисничество.

18

Анонимен

преди 7 години

В Сърбия са валидни и двете азбуки и кирилица и латиница. Не виждам сърбите да са по-малко патриоти от българите.

17

Ботев

преди 7 години

Да приемем английския език за официален и да се спре с тази мъка с българския и кирилицата!

16

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 20Това за което пишеш се нарича расизъм и той попада под ударите на други закони. Не виждам връзката между надписите на български и необслужването на българи в България.

15

Анонимен

преди 7 години

Трябва да се затварят онези заведения и магазини, които се намират на територията на България и в които отказват да те обслужат само защото говориш на български език!И собственикът им, и онези лица от персонала, които се правят, че не знаят български, трябва да получават солена глоба и забрана през следващите 5 години да работят в сферата на търговията и обслужването.