55

Анонимен

преди 7 години

До БравоДоколкото знам, така се обучават децата със специални образователни потребности, изоставащи.Синът ти за 3 години е успял да се научи да чете и пише. Случайно да си чувал, че българчетата в края на 1-ви клас пишат и четат свободно. А в 3-ти клас, т.е. след 2 години обучение, вече изучават математика, български език, изобразително изкуство, човек и общество, английски език, човек и природа, музика, свободно избираем предмет, домашен бит и технологии. И затова ми е жал за детето ти.

54

Анонимен

преди 7 години

"... за децата, които живеят непосредствено до училището, няма места." Ау-у, мъка! Ами, госпожо Пръмкунева, децата от центъра да се запишат в училище от по-краен район! Или понеже богоизбраните родители са се намърдали в Центъра, божествените им деца не може да учат в по-далечни училища! А богонизвергнатите деца от крайните райони не може да учат в центъра, те са дамгосани, ще стоят там, където демокрацията им нареди - в покрайнините. Що за сегрегация, Пръмке? Вън от МОН! ОСТАВКА! Фашоболшевики

53

Анонимен

преди 7 години

До УчуденКак не знаеш, кога сме продали пръча и Москвича!? Нали от нас ги купи баща ти за тебе!Продадохме му и две мотики, и му подарихме едно свинче, да те замести.

52

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 59Може и така да е било, но сега реформираме методите на обучение, така че децата да възприемат нещата образно, а не мисловно. Мисъл не трябва да има. Тежко е.Трябва да се запомня предметът, как се казва и ... толкоз. Не може да се товари детето да запомня букви и звуци?! Понятието азбука е вредно, от социализма! Трябва да действа органолептично, като дeбилче, така е обучавана и една министърка, станала реформаторка, като Мартин Лютер. О, времена, о, нрави, евроатлантически!

51

Анонимен

преди 7 години

Другарке Пръмова, Аз като започнах да уча и докато завърших гимназия, учех в районирано училище. То беше при оня "отвратителен" строй - социализЪма. *** ти, другарке Пръмова, що връщаш социализЪма? Кво става с "равните възможности" - основен принцип на демокрадците? Що дискриминираш децата? Така ли те научиха в Европа, където ти плащахме престоя за по 15 хиляди евро на месец, башка това, що си го придобиваше самичка, за специални заслуги...срещу България. Кога ще ви изхвърлят като парцали!

50

Анонимен

преди 7 години

Вече писах, че предишните поколения - от набор 1966 до тази година - не сме учили буквите по азбучен ред, а се започваше с гласните!През Възраждането може и да се учила азбуката подред - предвид, че много от учителите тогава са учили в Русия - едва ли. Преди столетия е най-вероятно - наизустявали са "Азбучна молитва".

49

До Браво

преди 7 години

Предишните поколения като учехме азбуката по реда на буквите и сигурно сме излизали от училище неграмотни...В Холандия може да има друг ред,като си отишъл там,ще го спазваш.Тук редът си е такъв от край време и не е виновен за неграмотността,а непрекъснатите реформи,затварянето на училища в малките селища и куп безумия като "парите следват ученика" ...Като объркаме реда за изучаване на азбуката ,няма да станем като Холандия ...Там откога е тази система на изучаване?Чакам отговор Браво

48

предложение

преди 7 години

"Смятам, че централизираният прием, за който сега разговаряме с големите общини, ще внесе спокойствие и повече справедливост в системата. Но това означава още повече да държим на качеството и да смаляваме ножицата между различните училища в това отношение"Пак каруцата пред коня. Г-жа Кунева първо да смали ножицата в качеството, после да прави централизиран прием

47

Милениалът

преди 7 години

Просто от любопитство се чудя дали госпожа Кунева би си пуснала детето в програма за централизиран прием - да бъде то пратено в случайно държавно училище, където разбира се стандартът е толкова висок както и в избрано от нея частно такова.

46

55

преди 7 години

Доживяхме и министър специалист по ограмотяване!Госпожо Министър,повечето ученици имат негативно отношение към училището,към учителите,към образованието,което вече не е първа ценност за тях.99 % от учителите вече са жени.Всичко кадърно бяга да учи на запад и желае да остание там.Не съм проче нито един обективен анализ за състоянието на родното образование.Натрапиха и един недомислен закон,който може да бъде наречен ромски и за богаташите.Изобщо пълен непрофесионализъм в МОН и много пари за учеб

45

Анонимен

преди 7 години

С м започва и една думичка, любима на мъжете, завършваща на ".инет".Странно е, че не се учи в училище, ама всичките, отпаднали от образованието или я знаят, или я владеят (особено тези на околовръстното)....Тука даже другарката Кунева е по-добре да се намеси, а не къде да учат децата на хиперамбициозните навлеци от село, заселили се в София.Оставете проблема с училищата в центъра, занимайте се с образованието като цяло.

44

kursant

преди 7 години

с М започва и Мадам Йес

43

Анонимен

преди 7 години

Меглена да не е името на майката ти

42

327

преди 7 години

то не трябваше ли в предучилищната да се научат да сричат? после като някой ги накара да подредят нещо по азбучен ред... жална им майка...безумия на кило се правят в тоя МОН

41

Анонимен

преди 7 години

АМин за българската азбука отселяла толкова време преди да се появят Кунева и "експертите" и.

40

Анонимен

преди 7 години

недейте да гледате какво работи в провинцията, с трите им училища там, а вижте София, където очевидно има силни и слаби школана тоя акъла му май не е много, ако изобщо има някакъв.

39

сминдух енд чесън

преди 7 години

Мустака на Меглена и той започва с "М"

38

вярващ в Тангра

преди 7 години

"М", "Б" и "П" са единственните букви дето се изговарят със затворена уста. Предполагам, че затова Кунева не може да направи разлика между буквите "Б" и "М" и затова иска да сложи буквата "М" втора в българската азбука. Скоро ще ни преименуват и на Мългария или може би направо на Мангалия.

37

Анонимен

преди 7 години

Няма страшно - скоро ще се отчетат още по-лоши резултати при ограмотяването, които ще се дължат според "експертите" на кирилицата и единственото, което могат да препоръчат е замяната й с латиница.

36

Културовед

преди 7 години

За по-лесно предлагам и знаци като точки, запетайки, тирета, удивителни и въпросителни да се премахнат.