17

Анонимен

преди 7 години

Коридата би могла да бъде и интересна ако борбата беше честна. А както мнозина отбелязаха на бика не се дава никакъв шанс за победа. Има и друг вариант на коридата - торерото е на кон, и май нямаше помощници, а сам се бори с бика. Но и там не съм забелязал бика да има шансове за победа.

16

Анонимен

преди 7 години

Единствено съм виждал косатките преди да убият тюлена, почват да си го подхвърлят и да си играят с него като волейболна топка. Вероятно може да се търси сходство от това поведение.

15

Анонимен

преди 7 години

Не знам тази традиция откога я има в Испания и други страни, но, никога не ми е допадало, гавра с животни. Дразниш, тормозиш животното, накрая като е омаломощено му забиват един шиш право в сърцето и тълпата реве. Е тва кво е. Не ми допада тази традиция. Кланица е друго. Гледал съм по Дискавъри, един африканец цял ден преследва козел, накрая животното се умори и легна и оня го уби, ама той си имаше основанието щото беше гладен.

14

Анонимен

преди 7 години

това наистина е остаряло и трябва да се спре.гавра със биковете.

13

очевидец - част 2

преди 7 години

При четвъртия чак ми стана неприятно и жално за животното. Петият едва го издържах. Преди шестия си тръгнахме цялата група (все мъже, женени с деца, т.е. не бяхме меки китки, и всичките минали през казармата преди 89-а). На всички ни се беше сгадило....

12

очевидец

преди 7 години

Някой от коментиращите бил лие някога на корида? Аз съм бил през 2002 в Севиля. Програмата включваше "борби" с 6 бика - първият е най-слаб, а 6-ят най-силен. При първия ми беше супер интересно-костюмите, музиката, пикадорите, другите участници, тореадорът със сабята и убиването на бика. При втория бик нещата се повториха с абсолютно всички подробности в разграфен до секунди спектакъл, При третия пак, до секунди програмиран сценарии - бикът нямаше никакъв шанс. При четвъртия...

11

До 13

преди 7 години

Смъртта е част от живота и това е неизбежно, но просташко да убиваш за забавление.

10

Анонимен

преди 7 години

И въпреки високия морал на някои от нас, който се опитваме да следваме, често убиваме малки и по-големи създания без да искаме, така че...смъртта е част от живота.

9

Анонимен

преди 7 години

Бих убил, само ако няма друг начин за да оцелея. Всяко друго убийство е комплексарщина, идиотизъм, невежество, ниско ниво на съзнание, психически проблеми. Всички войни в историята на човека и милиардите избити хора са резултат от липсата на знания, от високо ниво на невежество, комплексарщина, психични отклонения и неразбиране на природата на реалността, едно самоосъзнаващо се мислещо същество трябва да е мъдро и адекватно, иначе е просто неконтролируемо животно управлявано от страхове.

8

Анонимен

преди 7 години

сещате ли се за онзи случай,в който тореадор се разплака след убийството на бика?и се отказа от това чудовищно нещо..да се забрани,дори мислех,че е забранено,но явно в някои метса в испания все още не е,това е чудовищно.

7

Анонимен

преди 7 години

да се върнат гладиаторите,но вместо тях да участват и да се борят за живота си всички ония,от които зависи и са позволили такива издевателства над хора и животни.

6

Анонимен

преди 7 години

Тези които нямат мъжко достойнство, си го търсят, като убиват животни.

5

Анонимен

преди 7 години

Как пък мушкането до смърт на крави, котенца, зайчета и т.н е признак на мъжество, а не чиста проба извращение и глупост!? Свършиха ни на нас, българските мъже, проблемите, та тръгнахме на битки с крави! Ако традицийте не умираха, улиците щяха да са заляти с ***, а някой поп да си играе с нагорещено желязо и скъпоценните ви отвори.

4

Дидо

преди 7 години

Е що тези големи храбреци и герой - тореадорите, не ги пуснат в някой национален африкански парк, само с джобни ножчета?? Там също ще имат възможност да покажат колко са смели..... Това коридата си е жив садистичен акт, издевателство над беззащитните животни!!!

3

До обикновеното xomo

преди 7 години

Аз кокошка не мога,*** за прасета като тебе грам жал нямам...

2

Анонимен

преди 7 години

Ще утрепа едно малко коте след малко като отговор на гадните природозащитници!

1

Жйл

преди 7 години

Винаги съм се чудил защо не може да са си обикновени хомосексуалисти? Все трябва да имат протести, партии, паради, хелзински комитети... Една кокошка не могат да заколят, затова без съпротива ни превземат всякакви племена от средновековието.