217

Анонимен

преди 5 години

Зависи....,ако е смесен брак,моят зет германец непрекъснато критикува всеки и всичко в България,храни бездомните котки и кучета и последния път напазарувал на една непозната баба просеща пред магазина ,че и таксито и предплатил..въобще различен тип народи!

216

До Останал

преди 5 години

Много си прав, но явно не си срещал много български емигранти. Много от тях са натрупали злоба и се изказват подигравателно за България, но си пазят българските паспорти, за да могат да пътуват. Не разбирам защо ако си добре в чужда държава трябва непременно да мразиш родината си и да я хулиш, да се оплакваш какви проблеми си имал при завръщането си. Мисля, че постоянното повтаряне от медиите на това, че сме най-бедната държава в ЕС , насажда чувството за безнадежност , липса на бъдеще .

215

Дейвидка

преди 5 години

До Дейвид ДжонсънА ти какво търсиш в български сайт? Сигурно имаш нужда от лоши новини от България , за да не се измъчваш, че си направил погрешен избор.

214

haha

преди 7 години

hahahahhahaha

213

Останал

преди 7 години

До Критика отдалечеКритиката е съвсем основателна. Благодаря ти за нея.Все пак, аз познавам хора в България, между тях има и млади, които искрено се възмущават от това и правят възможното да го променят или поне да насочат вниманието на хората. Аз също се стремя да го правя.

212

Останал

преди 7 години

До Дейвид ДжонсънНе те познавам и не те съдя. Само бих искал да отбележа, че ти би трябвало много по-добре от мен да знаеш, че всеки език е богатство и се случва да разкрие неподозирани възможности в живота.Българският е основополагащ за всички славянски езици (не съм вещ и вероятно е по-правилно да се каже старобългарският). За мен той е богатство.

211

Останал

преди 7 години

Късно е и хората, към които се обръщам едва ли ще ме чуят, но здраве да е...До 255 fНе вярвай, че общото състояние в България е това, което се представя по вестниците. Наред с пошлите и безчестни хора, аз познавам и срещам понякога по улиците много способни и великодушни такива.За съжаление, първият вид винаги е извеждан на преден план и прикрива останалите.

210

да бе

преди 7 години

Тези българи, които са израсли в чужбина, нямат лошо отношение към българите - дори ако са расли с други българи (също израсли в чужбина). Имат го израслите в България. (И прекаралите година-две-три в нея.)Изводът е *** и известен отдавна. Тези, българи, които бягат от България, всъщност бягат от нас, дето оставаме в нея. :-(

209

гошо печения

преди 7 години

Българите бягат от бългАри. Не за пари в чужбина.

208

Критика отдалече

преди 7 години

Плачевно е това, което е направено с хубавия български език, който беше богат с хиляди оттенъци и нюанси, които вече никой от вестниците не употребява, който младите Българи живеещи в страната не познават и не владеят.Езикът е опростачен, беден, чалгаджийски. Говори се колко е важна културата.Беден език, беден народ ?

207

Българин от Франция

преди 7 години

Научи се да пишеш!

206

Дейвид Джонсън

преди 7 години

Децата ни не знаят български и даже нямат бг имена. Най-добре е така.

205

f

преди 7 години

Мъчно ми е като чета какво става и като виждам роднините ми да остаряват без да прекарвам време с тях, но не бих се прибрала и не искам децата ми да растат там и някакви Николети, необразовани политици и чалга *** да задават тон на всичко. За мен няма по-правилно решение, там се мъчих от нищо да направя нещо, тук който заслужава получава много.

204

От далече

преди 7 години

Преди 12 години тръгнахме на гурбет и времето се изтърколи.Детето ми се върна,ожени се,намери добра работа.За нас има малко време до пенсия и си мечтаем за малка къща на тихо място.Истина е,че изгубихме точната представа за стандарта,но това което ми е неприятно е насаждането на агресивно поведение по телевизиите.Няма един водещ със спокоен тон,всичко е под напрежение.Сигурно са прави хората да ненавиждат управляващите,но те са като всички българи.Не случайно е нашата пословица-"Пази Боже сляпо

203

Анонимен

преди 7 години

До Останал 251Ето най-накрая да прочета коментар на истински Българин от България! Моите искрени уважения към теб!!!

202

До Тони

преди 7 години

Какъв стандарт, какви 5 лева?

201

Останал

преди 7 години

Аз мисля, че ние останалите в България трябва да се научим не само да се разбираме по-добре помежду си, но и да приемем и опознаем тази вече значителна част от българската общност. Също така да се стремим доколкото е възможно да се запази здрава връзка между изселниците и местното общество. Когато на другия и край стоят стойностни хора, тази връзка ще е полезна и за напредъка на България.

200

M

преди 7 години

Да чувствата са смесени.Винаги когато си заминавам съм със сълзи на очи,но разумът наделява..и така 15г вече.надявам се един ден всички мои приятели българи да се завърнат и да се съберем отново в родния ни град Бургас.

199

Анонимен

преди 7 години

Има разлика от тези, като мене, които бяха прокудени от страната с позорното прозвище невъзвращенец в паспорта важащ само за напускане.За мене и подобните България беше враждебна, комунистическа и мащеха.Недейте да упреквате тези, които днес тръгват по белия свят да търсят поминък, упреци за липса на патриотизъм - остатък от комунистическото минало.

198

.

преди 7 години

Въпрос към родолюбивите политици - защо за хагски печат (апостил) има бавни/бързи услуги ..с пощенски марки (???) , протакване с дни до седмици и сума ти пари , а в останалите държави се издава веднага и безплатно ? Благодаря ! Друг въпрос , защо стоки , които идват от трети страни , са по евтини в съседните държави отколкото у нас (не ДДС не е отговора) , защо имаме толкова скъп ток и мобилни услуги , защо човек няма право да НЯМА парно , защо "родолюбци" си мълчите и си плащате !?