16

Кинтолино Кинтопляс

преди 7 години

От 3 години ползван безконтактна карта, а от 2 - Apple Pay - вместо карта, поднасям до устройството iPhone с пръстов отпечатък и туй то ! Аз съм "За"

15

Анонимен

преди 7 години

До КардераЧак да се прекъсват жичките е прекалено, едно джобче от онези специално предназначени за това е достатъчно.Да речем вече са спрели да произвеждат карти без безконтактно. ОК, и все пак трябва да се даде възможност на клиента да зададе какви ограничения да сложи на безконтакните плащания, включително 0.00 за изключване. Или примерно всяка транзакция да иска авторизация през уебсайта на банката или приложение за телефон.

14

...

преди 7 години

Тая говори пълни глупости!!! Не можело! Не ама да бих казъл аз и то защото на мен вече ми източиха верно не тук а в германия и ми взеха само 15 евро ама тая да земе малко да спре да лъже!!!!!!

13

Анонимен

преди 7 години

До 12От близо година почти не нося пари в брой и пазарувам с карта и доста често безконтактно. Нямам никакв аидея какви са ви проблемите. Вземете малко се образовайте.

12

Анонимен

преди 7 години

Яд ме е, че въобще не те питат дали искаш безконтактно като ти издават новата карта. Звучи лудитско, но откакто си я взех дори не съм я разпечатвал, а когато трябват пари - на гишето в банката.

11

Ахм

преди 7 години

Ама оу, експертката! На обикновения човек му е достатъчно от време на време да му дърпат по 20 лева безконтактно, за да му се вгорчи живота! А и какво пречи на регистрирана фирма да се разхожда из градския транспорт и да си точи от хората пари? Плюс това SMS изпращат за транзакция над 100 лева! Ще разбереш за 20 лева друг път! Никой не им ги е искал тия карти, защо ги издават безконтактни? И мога да плащам до 20 лева така?! Че аз за 20 лева никога не ползвам картата за плащане!

10

Анонимен

преди 7 години

на тая тапанаррка бих и казал, че в метрото в берлин вече обикалят мингессяри които четат данните от картите с нфц рийдър. затова в нета масово се продават (по 15-20 евро) и метални калъвки за карти...да, не могат да ви дръпнат директно пари, но могат да ви копират цялото инфо от картата... мен това също никак не ми харесва като идея...

9

Анонимен

преди 7 години

По безконтактен път не могат да се правят трансакции за 2000 долара. Явно видеото е фейк. Иначе, на кеша му е време да умре. От 16 години сме в 21 век

8

Анонимен

преди 7 години

Най-важното в случая е, че наТЕОРИЯ е възможно да се случва. Това е гадното. Другото неприятно е, че банките вече дори не те питат, а направо по дефолт ти издават безконтактна карта. Моето решение е да я слагам в портфейла между други карти, това би трябвало да даде резултат. Другото успокоение е, че не могат да ти дръпнат големи суми

7

Анонимен

преди 7 години

Безконтактни карти се точат и точат. Демонстрацията беше преди 3 години, на летище в САЩ - как се "прихваща" безконтактна карта на минаващ наблизо човек и после се прави покупка за 2000$ чрез нея в рамките на 1 минута.После започнаха да "въртят" (генератор на произволни числа при оторизиране на трансакция), което намали, но не спря точенето на такива карти...

6

Крум

преди 7 години

Народа е казал има 3 вида плащания кеш, кеш и пак кеш.Освен всичко когато плащаш по този начин виждаш колко пари ти остават ако плащаш с карта трябва да смяташ. Който може да го прави аз имам достатъчно други грижи и не искам да се затормозявам и с тези сметки.П.С. Това е моето мнение.

5

#

преди 7 години

истината е по средата ;)Не може да ви откраднат данните за да я копират - да, но могат да правят малки off-line авторизации, но стигне ли лимита (който обикновенно е 20-50лв) изисква задължително on-line+ПИН.Ако се случи или се е случило в БГ то 101% това е станало с терминал и търговец регистриран в банка извън БГ.за >80% от тези случай не се пускат жалби, защото сумите са много малки и често хората или не им се занимава или вобще не забелязват липсата.

4

Анонимен

преди 7 години

Работя в сферата.Думи нямам,какви лъжи бълва тая женица.За справка.. вижте масовото източване на малки суми в английското метро именно от такива карти..

3

Че

преди 7 години

Да ви източат безконтактната карта чрез ПОС невъзможно!---вЕрно ли ?! :)))

2

Кеш колектор - Касие

преди 7 години

До АнонименНе, ако е хубава ще я порим!

1

Анонимен

преди 7 години

Много ясно, че от MasterCard ще кажат, че не може, питайте Visa и те ще кажат същото. След година обаче ако някой направи пробив и ми източи безконтактната тая Ваня ще я съдим ли или какво.