10

Анонимен

преди 7 години

Докога ще си траят днешните германци? Нито са чак толкова добре икономически, нито пък трябва да носят вина за миналото, че да са принуждавани да търпят издевателствата на пришълците от друг един свят. Да се е чуло някъде големите мюсюлмански общности в Европа да порицаят и осъдят остро атентатите, но не само на думи? Да са се интегрирали така, както другите националности се интегрират?Доскоро бяха поне по-кротки, изчакваха, но сега вече се развихрят, насърчени от страхливата политика на Европа

9

Бъни

преди 7 години

Няма нормален меклембурец да гласува за Меркел или хората на Шрьодер ! За 27 г провинцията е превърната в пустиня !70 % от работоспособното население са гурбетчии .

8

Шаран БГ

преди 7 години

Политиката е *** работа! Не може да се върши от чисти, честни и почтени хора. Г.жа Меркел нали е подписала "канцлер пакт"- та, както К.Аденауер во време оно? Подписала го е и макар, че се дави, вместо да вика помощ, крещи това което и диктува чичо САМ. Нищо в Германия не е германско от 1926 година насам!! И следващите я канцлери на тоя работлив и дисциплиниран народ ще работят в полза на САЩ - няма къде да мърдат !!!

7

Анонимен

преди 7 години

"западната германска провинция Мекленбург-Предна Померания"? -Елии направи справка в Гугъл като пишеш. "Мекленбург-Предна Померания е шеста по площ и четиринадесета от шестнадесет по население провинция на Германия. Граничи с Балтийско море на север, Шлезвиг-Холщайн на запад, Долна Саксония на югозапад, Бранденбург на юг и с Полша на изток."

6

Хм

преди 7 години

До анонименНе бих казал че М.Тачър полудя тогава,тя просто се самозабрави и като добавим възрастовите изменения...Важното е,че партията и взе необходимите мерки.При Меркел е по-различно(тя бе зомбирана в САЩ през 2014),но лечението би трябвало да е същото.Впрочем това важи и за нейния любимец Б.Б.,само че няма как да стане-ГЕРБ е Б.Борисов и обратното,без Вожда си партията изчезва.

5

Факт

преди 7 години

До DDRТова не е (съвсем) вярно!Имена,които са исторически утвърдени в други държави се използват при превод на съответния език-примерно никой у нас не казва Дойчланд вместо Германия,във Франция е Альмань(Allemand),при англоговорящите Джърмани(Germany) и прочее.Впрочем за китайците е Бейджин,ама за нас(и не само) е Пекин.

4

анонимен

преди 7 години

след простотиите които направи м тачьр хората от неината партия я свалиха от власти тя полудя сьщото ще стане и с меркел те нямат представа какво реално вьршати как то ще се отрази на бьдещето им защото са с огромно самочувствие но безпокритие лежат на стари лаври но времената се смениха

3

Анонимен

преди 7 години

Mecklenburg Vorpommern не е западна, а източна провинция.

2

DDR

преди 7 години

Имена на градове, провинции и държави не се превеждат!Каква е тази Предна Померания? Къде е Задна Померания?

1

Хм

преди 7 години

Ако собствената партия на Меркел не я отстрани тихомълком(както направиха консерваторите с М.Тачър навремето),то тя ще бъде изгонена по най-срамния начин и последствията ще са непредвидими!Меркел е напълно изчерпана и неадекватна като лидер и това,че още я държат само усложнява проблемите.