125

Анонимен

преди 7 години

Иолка утрепа рибата ;))С тая статия доказа какво причини евроатлантизма на България - няма работа нито за квалифицирани, н ито за неквалифицирани.

124

IT специалист

преди 7 години

60-70k евра годишно преди данъци. 70k след данъци стават 40к годишно което е около 3300 евра месечно. В България 4000 лв чисто е стандартна заплата за 5+ стаж програмист. Като вземем в предвид разликите в транспорт, наеми, услуги, кръчми/ресторанти ... определено е много по добре в България.

123

родолюб(ка)

преди 7 години

До Кандидат-емигрант 166браво!Оказва се, че все още има мислещи в България! Сентенцията за образованието е абсолютна истина!Колкото по прости са хората, толкова по лесно могат да се манипулират - чети в блога!Жалко за нацията!

122

Анонимен

преди 7 години

Емиграцията на хора без квалификация е още по-голяма ... Така че предстои трета национална катастрофа ! Добре , че скоро и аз ще съм далеч от тази *** .

121

h

преди 7 години

А най-големият майтап беше когато работодателите накараха работниците си да протестират за големите цени за техния ток. Егати майтапа.Някой да си спомня синдикалисти да са правили стачка срещу ниските заплати.Аз НЕ!!!!!!!!!!!!!!

120

Потенциален емигрант

преди 7 години

Кой НОРМАЛЕН човек би искал да живее на тази мафиотско-мутренска феодална територия? Всеки, имащ достатъчно добра квалификация, желание за работа и развитие, би могъл да се установи и започне приличен живот, в която и да е европейска ДЪРЖАВА, както и в САЩ, Канада, Австралия, Н.Зеландия...

119

Aaa

преди 7 години

"Държавата, съвместно със синдикатите и работодателите трябва да инициира разработването на политики, които да осигуряват чувствително изпреварващо нарастване на трудовите възнаграждения спрямо производителността на труда"Ми те политиците бяха 1 месец отпуска,сега месец и половина ще оправят избори,после половин месец ще говорят за избори,а Вие тука с политики ще ги занимавате!25 години никой не е помислил за народа,а стремглаво вирвим надолу,а по-лошото е и че народа не се замисля за себе си!

118

Heh

преди 7 години

Heh kakvi zaplati, tova e nai-malkoto zaradi koeto izbqgah. Neka spomena nqkoi dosta po-seriozni motiva za emigraciq. Kato nachalo pulna lipsa na durjava - durjavata obslujva organiziranata prestupnost, a ne naroda. Policiq, sudilishta i vsqkakvi durjavni institucii sa nedosegaemi, nared s bankite, obiknoveniq chovek e nishtojestvo bez prava - po zle i ot rob. Ako reshish da se razhodish, ne se znae koi shte te prebie ot boi bez prichina, che posle shte te i osudi che ti si vinoven..............

117

Az

преди 7 години

Нима някой очаква емиграцията да намалява,след като работодателските организации КРИБ,БСК,АИКБ и БТПП отказаха да се договарят за минималните осигурителни доходи.Сега правителството ще легне пред исканията им и догодина пак ръст на икономиката,но не и на заплатите.Е така е при всяко правителство,независимо дали е Костов,Царя,Станишев,Доган,Бойко и всякаква друга крадлива пасмина.

116

Джо

преди 7 години

Да им робува който иска на ***-бизнесмени!

115

да

преди 7 години

"софиянци" говорят за провинция :)) цялото население на София днес е от провинцията - ЦЯЛОТО майка му от Чирпан, баща му от Сливен, а той кореняк - софиянец :)))) смешни комплексирани човечета.. разбира се, който и да питаш от София всички са родени на Централна софийска улица..2 млн. души на една улица раждани :)))

114

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 164Какво ти пука? Ти нали в твоите очи си успял.(Каквото и да значи това?)

113

Кандидат-емигрант

преди 7 години

Статията пропуска един важен мотив, поради който хората бягат: ненормалната жизнена среда. Дори да е добре платен, дори в къща да живее, човек пак слуша по цели нощи пронизителния шум от надбягващи се мотори плюс пиянските крясъци на гуляещите в съседните дворове, като тръгне да шофира се чуди как да избегне постоянната заплаха от сблъсък с изживяващи се като състезатели комплексари, потребителските права клонят към 0, образованието е съсипано и намирането на добро училище е предизвикателство...

112

точка

преди 7 години

До: тез двамата дето се джавкат!Като ви чета гледм, че и единият и другият сте за трепане при това с чехла!

111

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 148има ли значение кой от къде е?важно е доколко се учиш и приемаш живота такъв,какъвто би трябвало да е,да се интегрираш,да попиваш хубавото и да искаш то да се случва и в собствената ти държава.но за твое любопитство ще отговоря,от враца,съм,живях в палма,живях във валенсия,живях и обиколих и италия,видях много и се поучих,а ти?...

110

Анонимен

преди 7 години

Проблемите са много, и доста дълбоки. Подкрепям мнението на почти всички коментиращи. Но хайде да не говорим за България като за някой вече починал. Създава се нагласа, или умишлено ни я създават с някаква цел, не особено прозрачна. Всичко неестествено отмира по естествен път. Нещата се променят ден за ден и никой не знае какъв вятър ще задуха утре. Умерен оптимист съм, че тая дивотия не може да продължава до безкрай.

109

5039

преди 7 години

То светлото бъдеще ни беше нарисувано още в началото на демокрацията от план Ран & Ът. Имаме поне възможност да се дърляме безсмислено по форумите.

108

Анонимен

преди 7 години

Но този изход е много логичен. Когато за един и същи вид дейност получаващ насреща престация, която се разминава в десетки пъти, плюс огромна разлика в стандарта на живот и условията на труд, тогава какво да му мисли младият /и не само/ специалист и какви да ги дялка в България?

107

Аз

преди 7 години

Ами ще емигрират .. какво да правят тук, да ги обиждат всеки ден и да има заплащат колкото да си купят свещ да се прекръстят, като имат акъл бягат, луд е този който търпи просташтина.

106

Анонимен

преди 7 години

"България има 2.6 пъти по-малко БВП на човек от Германия, а средната реална заплата е 5.2 пъти по-ниска у нас."