63

Боби

преди 7 години

До АнонименАно Умни за 10 години война рашките са загубили при полети в 90% планински терен 150 самолета и 300 хеликоптера. Максимално военните в Афганистан 1986-7 са били 66000. 1988-1990 вече има ефективна тактикаСамо за сравнение СССР Войски в Германия.Тук трябва да се отбележи, че Западната група войски (ЗГВ), както тогава започва да се нарича ГСВГ, се състоеше от 546 200 души, 115 хиляди единици бойна техника, 677 хиляди тона боеприпаси, 36 290 сгради и съоръжения в 777 военни градчета.

62

Анонимен

преди 7 години

Бубареков, рашките не се отказаха заради общественото мнение поради простия факт, че по онова време обществено мнение нямаше. Имаше само мнението на КПСС. Рашките просто ги смазаха и им насладиха комплекс от който не могат да се отърват.

61

Боби

преди 7 години

До мда 121Айдее пак Опорно Точков Шепа Талибани(Талибаните се пръкнаха 10 години след СССР бре умник)СССР се ОТКАЗА от Афганистан под натиска на Общественото мнение. Реално вече беше разработена ефективна тактика срещу муджахедите(Тактика "Рамо до Рамо") и беше въпрос на време 70-100 000 муджахеди да бъдат унищожени на части. Освен това за пръв път СССР щабове имаха право да ползват Управляемо и Свръхтежко оръжие. Асимилирате ли какъв взрив е от бомба ФАБ-9000(това е 9 (ДЕВЕТ) тонна бомба)

60

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 137Ама ти си бил гОУЕм "мозък" бе, човек... Наясно ли си, че хамареканската армия е била нещо като подкрепление на едната воюваща страна - Южен Виетнам, която дава много повече жертви от хамереканците! И двата съюзника губят при това катастрофално... Факт! А освен немците много съюзнически армии дават жертви срещу червената армия - италианци, румънци, унгарци, финландци и т.н. Порови се в гуглето!

59

какво търсеха?

преди 7 години

Какво търсеха американците във Виетнам?

58

Анонимен

преди 7 години

"Отлагане на екзекуцията на ИД" - това е целта на султана Ердоган! Султана на вмсички мюсюлмани от Атлантическия океан до Индийския залив и завоевател на Европа с помощта на военните мюсюлмански формирования, изпращани в Европа като бежанци от самия него и турските каналджии.

57

Анонимен

преди 7 години

бандитската американска държава се дъри благодарение на промитите мозъци.виетнамците ги направиха хахави.америка е помийната яма на света и в нея нормални хора няма

56

Анонимен

преди 7 години

136 естествебо че има и немалко цивилни жертви но съотношението в загуби на жива сила сред армиите е също много голямо . Юрпвери си в гугъла. Така и през ВСВ Четвената армия побеждава Вермахта но на каква цена 2.5 към 1 . Във Виетнам е над 10 към 1 само войници

55

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 135От тези убити виетнамци поне 90% са цивилни жени и деца бе, мозък?! Убити от "демократичните" ти приятели кравари и съюзниците им от Южен Виетнам! Нали войната е на тяхна територия, а не във Флорида! Любимите ти кравари губят войната катастрофално и при това лижат рани до ден днешен...

54

Анонимен

преди 7 години

133 срещу 1 млн убити виетнамциТова е 1 към 20Никой от вас не посочи победна битка на виетнамците.

53

проктолог

преди 7 години

58 000 убити американски войници във Виетнам и 60 000 самоубили се в последствие американски ветерани. Това руска пропаганда ли е?

52

До Анонимен 131

преди 7 години

Виетнамците, естествено, биха тъпите американци във Виетнам! А преди това, на 7-ми Май 1954, в Диен Биен Фу, за загрявка, биха и тъпите франсета - Grande Nation!

51

Анонимен

преди 7 години

130 Кога и къде са ги били във Виетнам , посочи битка Те загубиха войната във Виетнам и се оттеглиха главно заради общественото мнение вътре в самите САЩ.

50

ген. Во Нгуен Зиап

преди 7 години

Какво рискуват Сащ в Сирия? Да ги подуят от бой, както във Виетнам!

49

Анонимен

преди 7 години

128 Ще бъде потопен преди да е стигнал Босфора от силите на НАТО

48

Анонимен

преди 7 години

КОГАТО ГЕНЕРАЛИТЕ ТИ СА В ЗАТВОРА НА ЕРДОГАН,А НА ЧЕЛО НА ТУРСКАТА АРМИЯ СА ГЕНЕРАЛИТЕ НА ЕРДОГАН,СИ БЕЗСИЛЕН И БЕЗПОМОЩЕН КАТО МИШЛЕ :)))))КОФТИ :))))))ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААААААААААААААААА

47

.

преди 7 години

До Василев 119Това по Алфа ли ? А, няма начин да е там, понеже по Алфа пускат само за славните победи на ВКС. Май само в главата ти.

46

сс

преди 7 години

краварите зад океана са много притеснени за 12 часова инвазия на турска армия и превземането на Джераблус само за 12 часа. След това полудяха да не превземат и Менбич и се договориха с Турция ПКК да напусне доброволно Менбич.Турците чакат от 3 дена да напуснат Менбич терористите но те стоят още там. През това време Турция си чисти границата от ИДИЛ за да се получи един коридор от източна сирия на Свободната сирийска армия

45

Анонимен

преди 7 години

ЕС И САЩ СА СЕ СКАРАЛИ ЖЕСТОКО,САЩ ОБВИНЯВА ЕС, ЧЕ УМИШЛЕНО САНКЦИОНИРАТ АМЕРИКАНСКИ ФИРМИ :))))))))ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААНАКРАЯ ЩЕ СЕ ИЗЯДЕТЕ ЕДИН ДРУГ :)))))))))))))))))))))))))0

44

Анонимен

преди 7 години

ТУРЦИЯ ЩЕ СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА,И СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА, СВАЛИ И РУСКИЯ САМОЛЕТ,МОЖЕ ПАК ДА СВАЛЯ САМОЛЕТИ :)))))))))ВАС ЛИ ЩЕ ПИТА ?????????????КОИ СТЕ ВИЕ ??????????ААААААА ????????ОПРАВЕТЕ СЕБЕ СИ :)))))))))))))))))))))))))))