7

наясно

преди 7 години

Дедите ни, онези, които са превзели "непревземаемата" Одринска крепост, са набивали яко "глутен" във вид на бели, дебели, топли "сомуни"."Лорд" Минчев, предполагам предпочита чер хайвер, с безглутенови крекери.

6

балама

преди 7 години

От т.нар.. "цьолиакия" боледуват 0.3% от хората. Т.е 3-*** души на 1000. От тях половината са за лечение. т.е. 1.5 на 1000. Шумът, който се вдига обаче, като за сърдечните болести, от които умират 70% от хората.

5

Анонимен

преди 7 години

Колкото повече глутен има зърното, толкова по-високо качество се води. Безглутеновите хлябове се правят от най-нискокачествените суровини. Факт.

4

11

преди 7 години

Бреййй, ша ни отучат и от баницата.

3

Анонимен

преди 7 години

Аз не консумирам хляб и хлебни изделия повече от две - три години. Е, имам и изключения, след които се налага да прибягвам до сода за хляб, но... :)Определено се чувствам особено добре от както спрях продукти с високо съдържание на глутен. Често ходим на пазар в Сърбия и Македония, от там си купуваме брашно. В редките случай, когато ям от това брашно нямам стомашни проблеми. Така че може проблема всъщност да е в онова, което добавят в нашите брашна.

2

Анонимен

преди 7 години

Спрях го глутена преди повече от година. Мисля, че добре ми подейства. Определено не е огромна разликата. Предполагам при хората с алергия облекчението ще е много голямо.

1

Вот дъ фак

преди 7 години

Както винаги, проблемът не е че хляба и макароните съдържат глутен ,а че се добавя без мярка във всичките продукти.