20

Ангел

преди 7 години

Това се прави с цел че на пример Лудогорец в груповата фаза ще вземе колкото Реал Мадрид или друг гранд .Разбирасе грандовете калкулират значително повече приходи от тв права и прочее за УЕФА отколкото по малките тимове.Разбирасе гаранирано участие ще има и за шампионите на Франция ,Португалия и Русия .Клубове като Лудогорец ще трябва да се бият за останалите 10-тина места но пък приходите ще са значително по високи .Влизането в групите ще е по трудно но пък излизането им по лесно.

19

mr.twitter

преди 7 години

Предлагам държавите от Централна и Източна Европа да обявим бойкот след това скандално решение на UEFA и да си направим наша версия на ШЛ в която да участват САМО ШАМПИОНИТЕ на всички държави от Централна и Източна Европа!

18

Анонимен

преди 7 години

Пълни глупости. Какво е това 4 отбора от едно първенство. Защо се казва шампионска лига? Да нямат 4 шампиона англетата или жабарите?Участва само шампиона и толкова.

17

Георги

преди 7 години

Аз пък викам да няма нагласени жребии, да може да се паднат Реал и Барса в една група или Юнайтед и Сити. След като искат да са винаги вътре да не ги разминават едни с други. Всички големи отбори в една урна. Малките да са в 3-та и 4-та , но първите две да се теглят от една обща урна и да няма наши и ваши. Тогава ще има смисъл от тия големи тежкари в шампионска лига. А не да ми ги бутат да играят с брюж бате борисов и лудогорец

16

Анонимен

преди 7 години

На мен пък ми втръсна да гледам едни и същи да ритат топка постоянно. Като има някой ново отборче е далеч по-интересно. Така се убива интереса на зрителя. Как точно планират да увеличат зрителите, не става много ясно.

15

vlady

преди 7 години

Трябва да се премине към швейцарска система с всичките 48 отбора в 8 или евентуално 10 кръга - така случайностите се свеждат до минимум както и уговорените мачове - всеки играе срещу преките конкуренти с еднакъв или близък брой точки. Единствения недостатък на швейцарската система е големият брой срещи - 160 при 8 кръга и 200 при 10, но се компенсира напълно от предимствата.

14

Анонимен

преди 7 години

Най важно е да има платежоспособни отбори , с платежоспособна публика.Така че хората просто са направили селекция на тези които носят печалба и тези които не носят, все пак тези турнири се правят за да се печелят пари а не да се провери кой колко е силен в футбола.

13

Жоро

преди 7 години

Loserpool пак няма да може да се класира :-)

12

СЕСЕСЕРКО

преди 7 години

Момчета нали се сещате, че предложението останалите 47 държави да се отделим в отделна лига няма да стане, защото в останалите 15 места (нали 1 е и за победителя в ЛЕ) 10 ще са гарантирани за шампионите на Холандия, Франция, Турция, Португалия, Русия, че и зашършилите на втори места в тези лиги ще си получат правото да играят в последната пресявка, т.е реално остават 2-3 места за останалите 42 държави. Пълна идиотия.

11

До ZOO YORK

преди 7 години

Викаш важно е да няма в Шампионската лига "някой промъкнал се от България"?

10

Анонимен

преди 7 години

Според мен правилно решение, националните федерации и клубовете трябва да се стремят да създават по-силни първенства, а не да се занимават с търговия на футболисти и залагания, щото вижте у нас какво се получава

9

Исти

преди 7 години

Скоро ще се наложи 47-те ощетени европейски първенства да направят бойкот на така фалшифицираната "Шампионска" лига,за да помисли УЕФА кой й е по-ценен: 4-те първенства с пари или идеята,че в която и да е шампионска лига по света трябва да участват САМО шампиони и НИКАКВИ подгласници,нито да има гарантирани права за бившите!

8

Исти

преди 7 години

Така доскорошната "Шампионска" лига се превръща в една регионална европейска лига,затова нека отборите от 4-те облагодетелствани страни да играят помежду си когато и колкото поискат,а ние от останалите европейски държави да си направим отделна,но този път ИСТИНСКА шампионска лига,в която да участват САМО шампиони и никакви подгласници! Предложението е направено от Българин- остава другите 47 европейски държави да се присъединят към него!

7

Някой

преди 7 години

Напълно съм съгласен с Бай Иван. Уефа се опитва да задържи големите отбори...няма и как да е иначе. въпреки всичко предполагам, че до 10 год , те все пак ще си направят тяхна лига и ще се върнат годините 80-90...12-16 най-добрите отбора в Европа..и Купа на Уеаф, КНК и т.н

6

бай иван

преди 7 години

Парички, парички, парички. Крайно време е в спорта да се направят радикални промени, не само във футбола. Комерсализацията на спорта го убива. Едно от най-силните първенства в Еврпа (английското) е с най-лошото представяне в ШЛ. Не знам за футболните фенове тук, но аз се пренаситих от футбол и когато гледам мач след 2 дни съм го забравил. Помня по-добре сблъсъци от '90-те отколкото миналогодишния формат на ШЛ.

5

Zoo York

преди 7 години

Супер!!' Това си е турнир на богатите. Точка. МнОог, ама много по - добре да гледам Милан - Ман Ю от колкото Бате, Беюж и някой промъкнал се от България. Браво. Това трябваше много отдавна да се направи !!!

4

ККК

преди 7 години

До ФАЩ АКБАРае и в шампионската ли видехте дългата ръка на САМ ? психоболни руски ***

3

Анонимен

преди 7 години

Най-добре си беше с двете групови фази преди. Страхотни сблъсъци се получаваха и пак оставаха най-добрите отбори.

2

Анонимен

преди 7 години

90% от тея отбори , които играят от 10 години не са ставали шампоини на страните си, но играят в шампионска лига. Шашава работа.

1

ФАЩ АКБАР

преди 7 години

Гарантирано от Запада ! Евро-гей-ФАЩ стандарти! нищо ,че от "Манчестър Юнайтед", "Ливърпул", "Интер" и "Милан" нищо не става!