20

Анонимен

преди 7 години

Разбира се, че сега няма да показват снимка на артефакта, нито после, нито скоро. И така, докато отшуми. Как си представя някой тоНОвете британски енциклопедии с лъжлива история за българите да бъдат низвергнати. И все пак, малкото камъче обръща каруцата, а Истината е като шило в торба, който и да я крие. А местните продажни псевдонаучни фактори да се скрият нанякъде. Отдавна просрочиха и вонят като каца с кисело зеле през април.

19

Язе

преди 7 години

Не забравяйте, че след завоюването на Константинопол турският султан е бил на крачка да приеме християнството. Разпоредил е да се преведе библията на турски и се е съветвал с константинополския патриарх. Искал е да бъде признат за Император на Рим. Като последствие от това е дал право на Патриарха на Константинопол да управлява всички християни във владенията му. Това превръща гърците в държавнотворен народ в отоманска империя. Първото което правят е унищожаването на Българската патриаршия.

18

Язе

преди 7 години

До гледах предаванеГоляма част е унищожено при падането ни под турско. Друга част е изнесена в Европа и най вече в Русия. Една малак част е в съвременна Турция (добре скрита). А това което е останало по манастирите е унищожено от фанариотите-гърци за тези 400 г. в който са управлявали българската църква. Докато турците са ни клали като ***, гърците са ни унищожавали духовно чрез заличаване на паметта. Ето там са ни изворите от историята и продължават да ни крадат и заличават.

17

Даньо

преди 7 години

В главата ти е пълен тюрлю-гювеч от тезите на официалната полит. история.Но само да отбележа ,че от страниците й мирише на мухъл.БАН историците се чудят какво да правят,даже сега и ще крият плочката.Пълни нещастници.Доказано е че сме траки и точка.

16

Анонимен

преди 7 години

"...кодифицирана информация" - WTF?!?

15

Анонимен

преди 7 години

Намерили са визитка на Лили Иванова!

14

от Ванга:

преди 7 години

"Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бел град.""Българското писмо е едно от най-старите на земята."

13

Анонимен

преди 7 години

Нито тези, които са оставили древните артефакти в Турция са турци, нито тези в Грузия (Дманиси) са грузинци, нето тези от Тартърия са румънци, нито намереното у нас е дело на българите. Аман от немислещи псевдопатриоти! Ние сме сплав от над 50 народа и племена. През хилядолетията тук са се срещали, воювали, измествали какви ли не - от предтракийското население до траки, елини, италийци, скити, готи, келти, славяни, прабългарите на Исперих, кумани, печенези и др. Няма чист расово народ в Европа

12

Анонимен

преди 7 години

България е най-древната държава е Европа.Само нашата страна в целия свят е с най-дълго име което не се променя.Само трябва да излезе истината, че тук от край време са живели българи, а не както ни учеха че сме смесица, ала-бала

11

arlo

преди 7 години

ancient-origins.net/news-history-archaeology/archaeologists-find-12000-year-old-pictograph-gobeklitepe-003441Сори, в Турция имат на 12,000 години. Тази партенка, че все сме най-стари (големи,велики,надарени, красиви, а - да не забравя - и умни!) само показва общиата ни принадлежност с макетата.

10

Анонимен

преди 7 години

Имало е древни хора вече няма. Сегашните българи сме на 99% наследници на диваци от Азия- славяни или българи номади. Дори и в сегашните условия се вижда, че по-простия ще победи накрая. Вижте шведите как се плодят и се наместват, вижте и нас.

9

Анонимен

преди 7 години

До гледах предаванеТочно преди Освобождението "отговорни фактори" са се погрижили да унищожат всички български източници за историята ни, за да ни натрапят иречековата! С мулета са изнасяни книжа от манастири - има го описано от монаси!

8

гледах предаване

преди 7 години

за Калоян. Направи ми впечатление, че източниците, от които се черпи информация за него и делата му, са предимно от не български произход. Интересно къде ли са художествените произведения и документи, създадени от съвременниците му българи? Някой се е постарал да ги унищожи или ние самите сме направили това? Иска ми се да знам причината за усърдното заличаване на историята на тези земи.

7

Факт

преди 7 години

Факт е че тук е намерен и най-древният човешки скелет на около 12 хил. години. ДНК-то му съвпада с 80% от ДНК-тата на съвременните българи! Това опровергава по категоричен начин натрапената ни история, че предците ни са около 3 000 "пришълци" на коне с монголоидни черти през 681 г.!? И единствения източник на тази глупост са писанията на двама византийци!А съвременните българи сме "кръстоска" от многото преминали през територията ни завоеватели! Пълни глупости и такива открития опровергават това

6

rm

преди 7 години

Ами хора, факт е, и последните 15 години излизат артефакти които доказват - че именнно на Балканския полуостров е имало цивилизации далеч преди Шумер и Египет.Това, че днешните българи сме шушляци - не е вина на предците ни - те са направили каквото е трябвало и каквото са могли - тук сме. Ние какво ще направим, вижда се с просто око - нищо.

5

Анонимен

преди 7 години

Искате да кажете дека о Македония Плевенско, е найдена плочка со първите македонски букви, со първите македонски думи...дека Самуил е македонец. ;)

4

Анонимен

преди 7 години

Няма какво да се мотаете - дайте плочката на световно неизвестния траколог"академик" и кардинал на на "Тракийската църква" граф Гайдарих, още Цветан Гайдарски (Гайд) и той тутакси ще я разчете. С такава бързина, както други люпят семки.

3

българин

преди 7 години

Старобългарският календар датира отпреди около 7500 години, така че напълно е логично предците ни, които са го създали , да са имали в ония времена някаква писменост.

2

Анонимен

преди 7 години

Няма начин да е намерено в България и да не е най-древно ... и голямо, ... и високо, ... и квадратно ...., и дебело ...

1

11

преди 7 години

Да бе, то все нашто село най-голямо ... древно.