11

норa

преди 7 години

Пътво ги нaзнaчaвaт без квaлификaция, пък после ги обучaвaт с пaри нa европейските дaнъкоплaтци. A можещите млaди хорa, които знaят чужд език, зaминaвaт дa рaботят в чужбинa, зaщото тук нямa място зa тях. Кaлинките дa се обучaвaт със собствени средствa, aко ли не - дa си търсят другa рaботa.

10

мило и родно

преди 7 години

Да усвоим едни пари, пък да сложим думата "антикорупция" в заглавието на схемата. Като отиде човек без връзки да кандидатства за държавна работа му поставят 100 изисквания. Ходенето по вода не е задължително, ама е плюс. А за "наште" - първо ги назначаваме, те после започват да се обучават. Пълно е с назначени, които постфактум записват някоя магистратура, за да покрият изискванията, щото дори на базовото изискване за квалификация не отговарят. Да не говорим, че и там нищо не учат, ами ги бутат

9

сминдух енд чесън

преди 7 години

Антикорупция.лидерство и езици все непознати за българските чиновници качества.

8

Чиновник

преди 7 години

Имам 60 милиона, без корупция не става. Вярвам силно че тоя курс ще ме убеди да не крада и като за плюс ще науча ябанджииски. Сега карам джип, не трактор. Говоря с депутати, не със свинете на село, не че има разлика. И най важното вече не тропам през дупката на двора а върху народа!

7

Анонимен

преди 7 години

Нали никой не се заблуждава, че на екскурзийката в Маастрихт ще отидат редови служители?! Списъкът с избраните "послушковци" вероятно отдавна отлежава в някоя министерска папка. А за другите обучения е ясно - има ей тук едни парици, които трябва да бъдат усвоени от едни наши фирмички. "Солена" цена за езиково обучение - 270 лв.? Смешници! И какво още имаше -а, да, ще ги учат да мажат с пръсти по смартфоните си, за да изглеждат умни. Просто върхът!

6

Пиночет

преди 7 години

Появиха се едни парички за лапане

5

Анонимен

преди 7 години

обучението да е от техните заплати !

4

Българин

преди 7 години

Значи ГЕРБ първо назначава своите хора калинки , а после ги учи дълги години...!

3

Иван Пешев

преди 7 години

Е какви са тези велики чиновници които не знаят езици, езици нали се учат в училище и сигурно тези хора са показали отлични дипломи пък после пак езици => Най-голямата връзкарска *** се е намърдала по администрацията и сега не че ще научат нещо ами пак техните фирми ще ги изпл'скат тези пари.

2

zeus

преди 7 години

Ако корупцията се бореше с курсове щеше да е много добре, ама не става така, корупцията се бори с ефективен затвор!

1

Шаран БГ

преди 7 години

О, ГОСПОДИ, НЕ ВИДИШ ЛИ ? Нямало пари в държаната, а ? Колко ще струва това "ограмотяване" ? Ами те тези курсове са като престоя в затвора - за обмяна на "опит" по първа точка от дневния ред. Анти "корупция" !?!?!? Не е ли по-евтино и лесно да се проследи имотното и финансово състояние на Н.В.ЧИНОВНИКЪТ и неговите близки преди постъпването на длъжност и след две години например. Ако трябва-да се обесят двама-трима публично !Другите - нека крадат! Как да не съм горд , че съм българин ??