11

До “Кво става“

преди 7 години

Пропуснал си голяма група, която също остана тук - 7-8 000 гении в БАН, които с радост биха се преместили няколко хиляди километра по на Запад, но там няма кой да им плаща за дремане, преписване от чужди статии и ходене на работа само веднъж седмично - и то само за няколко часа!И имат наглостта да реват, че са им малки заплатите, а за какво всъщност им се плаща? За да обикалят страната и да четат едни и същи остарели лекции в 10 университета, за което им се плаща отделно.

10

кво стаа

преди 7 години

Че тя, РъБъ в какво не изостава? А това е така защото тук сме останали само ***, пенсионири, мангасарници и вся остальная ***!

9

До УЧЕН В ЧУЖБИНА. 2

преди 7 години

Не знаеш ли колко жрици на древния занаят се хабилитират успешно, след като десетилетия наред прилежно обслужват интимните щения на покровителите си?Години наред беше нарицателен пример една такава,която има и глупостта, и наглостта наивно да пропее Така лииии?,когато на заседанието, обсъждащо нейната хабилитация й казаха в очите, че е правилно да се пише социална прОслойка, а не социална прИслойка.Звучи невероятно, но е факт! И тази стана доцент и папка заплатКа, за която не си дава зор

8

Тесногръди

преди 7 години

коментарори. Няма наука, защото Водстрой 98 печели поръчка за горски пътища за 80 милиона. Златев печели магистрала за 30 милиона за километър. Видяхте ли къде ви е науката. Наука поискали. В една избушена територия. Няма, няма и да има. Аре, пенсионирайте се.

7

До УЧЕН ВЧУЖБИНА. 1.

преди 7 години

Само че у нас основният национален научен център отдавана е станал нещо като сбор от фамилни котила на този и онзи академик или професор.Ти не знаеш ли колко рабфаковци застанаха начело на научни звена, та дори и плъзнаха като метастази към някои от университетит?. И всички са произведени като учени в БАН.Не знаеш ли колко хора със стабилна научна продукция изобщо не бяха допуснати до научни длъжности, в най-добрия случай в даден момент спират да им пречат да си защитят дисертациите.

6

Защо изоставаме

преди 7 години

в областта на иновациите?Отговорът е ясен за всеки,който е кандидатствал за финансиране на научен проект, а после е видял кои проекти биват финансирани!Онези,които не са част от така наречените наши научни среди, нека да потърсят книгата на проф.Емил Хорозов Проектният бизнес - наръчник на овластения мошеник.Ще им се изясни що за безобразия се вършат в тази област.И как иначе? 45 години социално инженерство/уреждане на нашите деца в науката/ и 27 г. - как тези да си запазят статуквото?

5

Наблюдател

преди 7 години

Че какво да се очаква от държава министър председатела на която е чел само" Винету"!Съответно целия му министерски антураж са от "кол и въже", некадърници като за "Гинес"!

4

до УЧЕН В ЧУЖБИНА

преди 7 години

Що крещиш бре, учЕния? Науката я правят имено докторантите, а не старците, били те титуловани като професори. Последните го играят повече мениджъри, отколкото да се "цапат" в лабораториите. А БАН толкова се е отдалечило от понятието "наука", че няма на къде повече. Отвори една статистика, да видиш кой ги бълва публикациите в цивилизования свят.

3

Анонимен

преди 7 години

До УЧЕН В ЧУЖБИНА: Вероятно имате предвид Русия. В цивилизования свят иновациите идват от изследователските центрове към университетите. Освен това, на последно място сме по иновации, защото къдърните хоря бяха изритани от страната.

2

УЧЕН В ЧУЖБИНА

преди 7 години

ГОЛЯМАТА НАУКА ВИНАГИ СЕ ПРАВИ В НАЦИОНАЛНИТЕ НАУЧНИ ЦЕНТРОВЕ, А НЕ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ ПРИ ЛЕКТОРИТЕ, НА КОИТО СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ ПИШАТ СТАТИИТЕ.

1

Анонимен

преди 7 години

Ами трябваше още тогава да се разтури БАН и всичко да мине към университетите, както е в цивилизования свят. Нооо БАНските старци дадоха як отпор и сега вместо нАуката - ще научаваме от плакати, химикалки и ключодържатели колко са велики учЕните ни.