28

Анонимен

преди 7 години

До вв"...няма как да ползвам алея която ме кара да спирам постоянно за напречни улици и да слизам в подлези..."Е, ти какво искаш - велосипедни виадукти ли? Че са с лошо качество, така е, ама че няма как да не се съобразят с останалите участници в движението, както и с терена, по който преминават - и това е така...

27

вв

преди 7 години

Да. няма как да ползвам алея която ме кара да спирам постоянно за напречни улици и да слизам в подлези и без това средната скорост ми е 10 км/ч заради 5 светофара, но поне се спестяват 300м. Иначе пък не си представям как ще ходя по 10км на ден или да давам по 2.40 за билетчета в натъпкан или пък празен но разреден автобус който изпускам и чакам, ходя още толкова до и от спирките и се потя 5 пъти повече от колкото с колело. така че трябва да има алеи. Или някакви модулни лифт-влакчета ако щете.

26

Анонимен

преди 7 години

До gogo 33 от Анон. 32За нескопосаната им направа и усвояването си много прав и точно за това не мисля, че има смисъл изобщо да ги правят. Ето и един парадокс - държавата (или общината) може да глоби всеки човеккогато е виновен. От друга страна, ако те са некоректни, единственият начин да ги глобиш (финансово) е неплащането на данъци, което от своя страна е наказуемо от тях, т.е. пак дължиш глоби, лихви и т.н. Всичко това, обаче, няма нищо общо с АРОГАНТНОТО неспазване на ЗДП от велосипедистите

25

Анонимен

преди 7 години

До 33 оставяме коментарите тука , говориме по принцип ако от една точка до друга знаеш че спокойно можеш да стигнеш с велосипед или кола ,ще си направиш моментния избор на едното или другото ,ако знаеш че със велосипед не е довършен пътя до там ,естествено е да отидеш с кола.Велоалеите са за мен и теб ,не само за маниак велосипедисти, но за да бъдат за мен и теб трябва да бъдат довършени напълно.макар ,че вчера чух следния израз "моята кола е по евтина от този *** велосипед"-това вече е финансо

24

gogo

преди 7 години

До Анонимен 32Ами алеите са направени формално, за да вземат едни хора едни пари, а не за да могат да се ползват нормално, да са безопасни както за велосипедисти, така и за пешеходци....кое толкова не можеш да разбереш?!?

23

Анонимен

преди 7 години

До dp 26Вместо да ползваш нецензурни (***) изрази, или да виеш дали настилката била с камъчета или с асфалт, да беше се замислил над неспазването на ЗДП от велосипедистите, както и над нежеланието им да ползват направените алеи, ама не ти отърва - по-лесно е да "изпЦуваш" и да си мрънкаш. Като цитираш Германия, ясно ли ти е, че там има РЕД и който не го спазва ПЛАЩА солени глоби? Та, за това пак питам защо ми харчат парите от ДАНЪЦИТЕ МИ за алеи, които ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ!?!

22

Анонимен

преди 7 години

Нормално е при създаване на велоалеи да се увеличат велосипедистите.Което не увеличава общия трафик, а отнема от трафика на коли и транспортния трафик хора.Дали това ще е достатъчно да се намали ,трафика на коли в София и няма задръствания , едва ли.Само частично.

21

gogo

преди 7 години

До JoeОтиди да видип как е по света и тогава се изказвай неподготвен.

20

Joe

преди 7 години

До kukotoТе са най-наглите участници в движението ! Тротоари,пешеходни пътеки, светофари и т.н., за нищо ги нямат. И непрекъснато мрънкат, отвратителна *** !

19

dp

преди 7 години

И в добавка към предния ми пост - като ги правят да ги правят свястно. Една "велоалея" направиха съвсем наскоро покрай Панчаревското езеро - и какво, вместо да я асфалтират я насипаха с едни остри камъчета, кой с всичкия си би тръгнал да кара колело по това нещо да му нареже гумите.Ама парите са ги усвоили - и спестявайки от асфалт е имало повече за "заплати" на *** "ръководили" проекта.

18

kukoto

преди 7 години

До JoeТе са по нагли и от мотористите. Сложиха знаци ,че на ул.Витоша е забранено за велосипедисти, но никой не ги спазва и не се контролира този процес. Карат си с бясна скорост докато не стане някой сакатлък .

17

dp

преди 7 години

Добре е разбира се, че правят велоалеи - в цивилизованите части на Европа - примерно в Германия - може човек да иде навсякъде с колело. Или поне навсякъде виждах велоалеи, трябва да си призная, че карах кола а не колело там... :).Разните *** тук виещи против никому непречещи велоалеи едва ли ще загреят някога, че ако и да ти се наложи да пуснеш газта веднъж-дваж на пет минути зарадинякого не е болка за умиране. Но те поколенията се сменят.

16

Анонимен

преди 7 години

Всеки ден виждам велосипедисти без жилетки, светлини и отражатели да карат по Цариградско шосе. До сега не съм чул за някой глобен. Всеки ден виждам велосипедисти, КАРАЩИ (а не бутащи) колелата си по пешеходните пътеки и пак - глобени няма. Редовно карат колела по ПЛАТНОТО на Евлоги Георгиев, а там има обособена велоалея. Опитах се да направя забележка на един такъв, а той ми отговори с "Да, бе, там ще карам, ама друг път". Питам защо пилеят парите ми да правят алеи, които никой не ползва? ЗАЩО?

15

Blago

преди 7 години

С тези коментари виждам, че българският манталитет има още много хляб да яде.Тук шофьора е свикнал да е бог. Да си прави нарушенията и да вини пешеходци, велосипедисти и мотористи. Моториста да вини шофьора, а наглите велосипедисти да винят всички останали. Как в други страни всичко работи, но не и при нас? Та нали се бием в гърдите, че сме по-умни, по-добри от всички. Все виждаме кусурите на другите.Кога ще почнем да си виждаме нашите?

14

Анонимен

преди 7 години

До Гошо тъпотоИма един основен проблем :) Дали сме пешеходци, велопедалисти, шофьори и т.н, на първо място сме българи, от тук насетне, "правила" става *** дума :)

13

Гошо тъпото

преди 7 години

До Анонимен 15Ти колко си смотан, чак жал да му стане на човек. Аз не съм написал "най-", а "по-", визирайки колите. Ама какво да обяснявам на голфаджии от софия област, сякаш ще ти влезе нещо в дървената глава. В цивилизованите държави отдавна са установили, че колелоезденето трябва да се стимулира за сметка на шофирането, ама къде аз за цивилизация в България говоря, и то на простите селяни.

12

Joe

преди 7 години

До Вело Сипедиста Щом караш по парковете,значи не ги спазваш. Вместо да мрънкате навсякъде, кой ви е спрял на алеята, направете нещо за промяна в закона.

11

Анонимен

преди 7 години

Абе да отидат в Младост, има страхотни безобразия на спрели автомобили върху велоалеите. Въобще не е сложно - минават контролни органи, фотографират автомобила, записват номера и го изпращат в КАТ, съставя се акт. Плащаш си глобата, плащаш си тогава данъка и нещата са много, много лесни. Просто няма желание. Само говорилня.

10

До Вело Сипедиста

преди 7 години

Подкрепям напълно, в нормалните държави поддържат велосипедистите. Такова нещо не съм виждал в Германия - едно семейство да има няколко коли.. За тях колата е средство за предвижване (главно между градовете), а не за изтъкване на социален статус... Нямам нищо против клошарите, които си пият двулитровките в Южния парк, но е крайно време да станем цивилизована страна. Нито те пречат на велосипедистите, нито ние на тях, да не се настройваме един срещу друг.

9

Вело Сипедиста

преди 7 години

До JoeАз правилата ги спазвам, и семки не люпя. Проблем ли е да карам в Ю. Парк?Много за велики се мислите, да определяте кой къде какво да прави.