25

Анонимен

преди 7 години

Да забраняват, китайците бълват с пълна сила, тъй, че ще компенсират многократно Норвегия.

24

Анонимен

преди 7 години

Доста глупави намерения, или с други думи политиците за пореден път се опитват да прецакат хората ( имайки в предвид пълната измислица за глобалното затопляне и човешкият фактор в него). Всъщност на политиците трябва да се забрани да използват научни и ненаучни теории за агитация. Утре ще вмъкнат в предизборната си програма усвояването на енергия от черни дупки - пак ли ще повярвате?

23

Анонимен

преди 7 години

Класика- тъпичкото,но загрижено за последните модни тенденции еко хъни ходи до супермаркета с ел количката си иначе за всичко по-далеч ползват дизелов джип..

22

Анонимен

преди 7 години

Ако повечето коли примерно през 2025 г. са електрически, по-добре да почват да строят атомни електроцентрали. Ще трябват доста от тях. И после какво правим с отработеното гориво? В бетонни блокове под земята? Звучи доста по-страшно от бензинов/дизелов мотор.

21

Наблюдател

преди 7 години

Дори за Норвегия която е най-богата в Европа от към водни ресурси, съответно ток от ВЕЦ-ове минаване само на ел. возила е проблем. Всичко опира да акумулаторите, цени/капацитет за които трябва технологичен пробив за да могат да се наложат изобщо. В момента цена на 1 "Тесла" варира около 100 бона. Cъответно неможе да е конкурентноспособна на возила с вътрешно горене. При водородните клетки проблемите пък са от друго естество...

20

Анонимен

преди 7 години

Електрическите коли са хубаво ама има една дребна подробност че в момента сумарно мощностите за производство на електроенергия са доста по малко от мощностите инсталирани като двигатели в колите. Така че ако света ще минава на електроколи то с колата трябва и продават по един ветрогенератор

19

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 21 40 % от петрола е за транспорт Нали се сещаш какво значи за разни бананови икономики като Саудитска Арабия и Русия

18

Анонимен

преди 7 години

До азпонеже петрола се ползва само в автомобилите нали :)

17

Morqk i polovina

преди 7 години

Zhalko samo, che shte padne tyrseneto, a syotvetno i tsenata na petrola!

16

Анонимен

преди 7 години

Спокойно никой не ви кара да карате електрически автомобили,нали ние трябва да им изкупим дизеловите и бензиновите коли първо няма да си правят там *** от коли, а и гориво ще ни продадат ,така че няма нищо страшно втора употреба коли ще има и гориво също.

15

Анонимен

преди 7 години

Хората си искат чистота и си мислят за нея, България има много проблеми да решава за да стигне до това хората да мислят за чистотата, няма как да ги разберем при условие че доста сме изостанали спрямо тях.Дори храната тук не е от хранителни продукти а химия ,няма как да мислим за въздуха при условие, че поглъщаме химия с храната.А те отдавна са си пазара на екологичната храна .А за здравеопазването да не говорим.Там са стигнали до превантивно здравеопазване, а при нас и болните ги отлагат.

14

Анонимен

преди 7 години

Урок от 5 клас- енергията не се губи, само преминава от една форма в друга.Понякога и магарета влизат в конюшнята, но това не ги прави коне.

13

ODESSA

преди 7 години

Хей Чарли там където живея като се огледам на 360 градуса виждам поне 200 ветрогенератора по 60 метра със по 20 метрови пропелери. Нордфрийзланд. За сечене на дърва край пътя римляните околу тебе. Проблема е във съхранението на произведената енергия.

12

До 13

преди 7 години

Да, бъдещето е на твърдото гориво. Като закъсаш слизаш сечеш един кубик, палиш и продължаваш.

11

ODESSA

преди 7 години

Електрическите коли нямат никакво бъдеще. Цялата истина е във водородните клетки. Начини да произведеш електричество много. Начини да го съхраниш малко. Единият е разграждане на вода до водород и кислород.

10

Анонимен

преди 7 години

Е да ама в момента ако имаш електровозило в Норвегия зареждаш на аванта. Лесно им е на Норвежците - реки бол енергия на аванта също.

9

пена

преди 7 години

Не бях и очаквал различни коментари от българтските ***. На тях им е толкова празен живота, че мислят притежаването на дърт голф за върховно постижение....

8

Анонимен

преди 7 години

"В България ако бъдат открити природни ресурси, ще бъдат продадени в полза на единици наречени олигарси"В България има природни ресурси, проблемът е, че еничарите веднага ги подаряват на западни компании на концесия срещу дебел процент и жълти стотинки за държавата.

7

Zohan

преди 7 години

Голямо лицемерие е това. Ако нямаха петрол щяха да видят как живеят рибарите.

6

Питам

преди 7 години

Кристо да им опакова държавата ,така че чистия въздух да си стои само при тях и да не идва мръсен въздух от другаде.И като си помисля че е и студено , горките акумулатори.В интерес на истината Скандинавските страни построиха социализма на базата на капиталистически производствени отношения.А братска Русия от феодализъм реши да прескочи капитализма и направо в социализма и бедността е налице.