25

парадокс 2

преди 7 години

В интерес на истината ......т нар стари лекарства са в десетки пъти по- евтини ,защото за тях не се заплаща за проучвания и лицензиВ същото време са в стотици пъти по- сигурни защото Времето не ги е отхвърлило като опасни и токсичниИ когато изпиша такова лекарство и аптеката Заяви"Компетентно " - "много старо" пациента дава"заден" и гледа съвсем недоверчивоОбяснете ми го?!? Моля!!

24

парадокс 1

преди 7 години

1.Пациента приема с огромно и с нищо не подкрепено доверие корекцията на лекарската рецепта от Аптекар?!??!фармацевта си търси финансовата изгода ,Лекаря след преглед и компетентност се стреми за си излекува пациента.Къде е видимия конфликт на интереси?!?

23

Анонимен

преди 7 години

Цялата държава се е превърнаа в един алъш вериш и далаверия .Нямаме ценности да съхраним българското продажници сме си по-душа и алчни сме по-душа .Огледайте се около себе си и вижте има ли нещо съградено и съхранено последните години .Хапем и се плюем едни други за да пълним джобовете на някои други .Пускането на някоя клюка в пространството има това за цел за да ви се притъпят възприятията към хаоса в държавата

22

Анонимен

преди 7 години

свидетел съм как един лекар казва на сестрата ,че лекарство за 3лв върши същото като друго за 40лв на въпрос защо неин познат взима скъпо лекарство изписано му от друг лекар

21

Кронин

преди 7 години

Всички твърдения са хиперболизирани до невъзможност..........и май си и вярвате!?!Ползата от фармацевтичните фирми и техните представители е някой мостричка с изтичащ срок на годност.И /което е истина/ фарма-фирмите съпътстват всеки конгрес и симпозиум и вероятно спонсорират лекторите и наема на конферентните зали ,Но също е истина всички лекари си заплащат и хотелската част,пътни разходи и внасят не малка сума за участиеV

20

един

преди 7 години

Е добре де защо не кажете кои са фирмите и най вече собствениците на фирмите. И че това е единствения начин да си пробутват фъшкийте пардон некачествените лекарства на пазара. Защото в България контрол върху качеството на генеричните медикаменти има само на хартия а какво има в хапчето и производителят не знае

19

АРЧИБАЛД

преди 7 години

Имам много познати сред лекарското съсловие. От години ползват екстрите на фармацевтичните фирми и срещу изписването в рецепти на определени лекарства, обикалят света включително и по доста екзотични дестинации (Австралия, Бразилия, круизи всякакви и т.н.). Дотук няма лошо. Но когато от лекарите се предписват определени лекарства от дадена фирма, а те други по-ефективни и по-евтини, това вече си е престъпление. Съществена част от меркантилния заговор на едно съсловия срещу здравето на хората.

18

Анонимен

преди 7 години

Сега ще откриват нов магазин за мебели и други стоки този път датски .Откриха вече един шведски Икеа то датския и шведския стандарт на живот е като българския щото .Затова пак са виновни лекарите , а не тези които Ви съсипаха живото изгониха децата в чужбина и се гушат с комисионните продължавайте в същия дух Амин.

17

лупи

преди 7 години

Няма български лекар, който да не е обвързан по някакъв начин с фирма или с определени лекарства. Това съм го чувал от лекар, а и виждам моето джипи как всяка година е на някаква екскурзия - миналата година в Хърватско, а тая година в Дубай. Айде,честито!

16

Пациент

преди 7 години

Гарга на гарга око не вади.Естествено ,че ще ги защити.Намерили сте кого да питате!Самата истина е написана в статията.Така е ходят на екзотични екскурзии ,за да пласират някои лекарства!!!

15

Анонимен

преди 7 години

Говорите за лекарите , но не споменавате за прокурорите и съдиите които също ходят на обмен на знания по няколко месеца в някоя държава и то за ваша сметка защото са държавни служители и всичко им плаща държавата ,не споменавате и други специалисти които също ходят на симпозиуми по специалността си просто в тази държава се дракате само с лекарите защото си мислите че са ви длъжни и ходите при тях за по 5 неща за една такса сега някой да каже ако ви извадят три зъба наведнъж за 1 ли плащате

14

Анонимен

преди 7 години

Да се изписвали български лекарства викате, ами че то *** с екскурзиите я правят точно българските фирми. Я вижте колко лекарства българско производство има, два пъти по-скъпи от оригиналите.

13

ЛЕКАР

преди 7 години

лъжеш КИРОВ и ти получаваш.Би ли застанал на детектор на лъжата

12

Блатен тъжник

преди 7 години

Остави се, не са само екскурзииИзписваш определено лекарство- дават ти паричен бонусОткъде знам ли?:)))))))))))

11

сминдух енд чесън

преди 7 години

Круизът подобрява и вероятно удължава живота на лекаря,нещо като паста за зъби ,която укрепва косъма на четката за зъби

10

12

преди 7 години

Хаааахахахаха казах абсолютна истина а някой ми е цъкнал минус. Явно тук броди лекар, който си е казал "Кво ли прави жената докато харча парите, изкарани от болни и страдащи хора". Даааа, не може от всичко да си на плюс в тоя живот. Още има свестни лекари, но и много *** се нарои в това стадо.

9

Анонимен

преди 7 години

Познат кардиолог лично ми го каза, след като веднъж се учудих, че има възможност да обикаля целия свят и то семейно. Просто беше искрен.

8

Ванката

преди 7 години

Много нескопосано оправдание, а истината е някъде по-средата. В цял свят конгресите, симпозиумите и семинарите се спонсорират от фарма-фирмите, като целта е обмен и запознаване с новостите. Но когато започнат да се поставят условия и договорки от типа "ти на мен, аз на теб", тогава почва да мирише на корупция.Отделен е въпросът, че скъпите лекарства, реимбурсирани от касата, се изписват от специалистите в доболнична помощ, а не от общопрактикуващите - те само преписват назначенията.

7

Анонимен

преди 7 години

Проблема не е в лекарите а в министерството Нека да е като на запад да се изписват с намаление бълг. л-ва ,аз съм лекувана с бълг.л-ва тези преди мен са лекувани с бълг.л-ва и са на доста завидна възраст което показва че нашите л-ва са качествени .Ние сме българи и нека по този начин подпомогнем бълг.икономика Уж сме бедни а у нас има чужди фирми за чиито л-ва не са чували в другите запад.евр.страни -кой издава разрешителните и прибира комисионни вниманието се отклонява към по-низшите

6

1

преди 7 години

Разбира се, че има. Изписват най-скъпите лекарства, за да си осигурят облаги, може да не е само круиз има и други начени. Трябва да се сложи край на тази практика.