22

Ганьо Балкански

преди 7 години

Ей на това му се вика..."преливане от пусто в празно"- народна мъдрост!

21

Taralejic

преди 7 години

Като малки деца. Дайте пари на Путин, той е купил много виолончела))

20

ognyanz

преди 7 години

До "чичо пичо": Не знам чий чичо си, но ми се виждаш много нервен. А и можеш да блееш беее. Искаш или не, времето на ГЕРБ минава. След толкова приказки и рязане на ленти си оставаме най-бедната държава в ЕС. Дано по-скоро приемат Албания в Европейския съюз, само тя може да ни измести от последното място. Но и това не е съвсем сигурно.

19

лева ръка,десен джоб

преди 7 години

Ми да си платим на руснаците неустойката и да взимаме за Белене реакторите, некакви си милиард и половина лева плюс 170000 евро на ден, кво им плащаш. И за Южен поток остава, кажи-речи. Ще ги стоят наши фирми, то се знае.

18

продължение

преди 7 години

През 2015 г. правителството поиска от народните представители да одобрят тригодишен договор за дълг от 8 милиарда евро. В Закона за Държавния бюджет за 2016 г. е определен лимит за нов дълг в размер на 5.3 млрд., от който 3.9 млрд. лв. от външни пазари.Тези данни потвърждават изразените опасения от много специалисти, че тенденцията за нарастване на дълга остава. Същото се потвърждава и от данните за разходите за лихви по дълга. За 2016 г. разходите за лихви са в размер на 774 млн. лв.

17

Знаещ

преди 7 години

Консолидираният дълг на сектор Държавно управление за първото тримесечие на 2016 г. възлиза на 26 473 млн. лв. или 30,3 % от БВП, съгласно публикуваните данни от Евростат. През последните години рязко се увеличи дългът на България.Ето и кратка справка как той е нараствал, предоставена от БГНЕС: За 2011 г. държавният и държавно гарантиран дълг е 12.8 млрд. лв. съответно 15.3 % към БВП. За 2012 г. съответно - 14.7 млрд. лв. и 17.6 %; за 2013 г. - 14.9 млрд. лв. и 18.0 % ; за 2014 г. - 22.7 млрд. лв. и 27.10%.През 2015 г. правителството поиска от народните представители да одобрят триго

16

Анонимен

преди 7 години

До чичо пичоНе се прави така, заемите се плащат. Ако вземаш заем за да рефинансираш стария, който има падеж плюс още няколко милиарда отгоре, за да си гарантираш комфортно управление, се стига до гръцкия вариант, когато в един момент няма да можеш повече да плащаш и няма да има кой да ти даде повече пари.

15

чичо пичо

преди 7 години

Защо си правиш вятър на устата бе ***. Защото си *** ли? 16 млрд. заем за тази година, ама нещастнико, не разбра ли ,че 12 млрд. са за покриване на стари заеми и задължения още от времето на Станишев бееее. Така се прави и така правят всички държави по света, понеже е законна и изпитана практика. С новите заеми при нов кредитодател се връща стар заем теглен още от Станишев, и се продължава тая операция с години докато се погаси оня заем на ***, ама няма кой да ви го набие в гла

14

чичо ти пичо

преди 7 години

Трае си защото не разбираш бе нещастний юроде. Правиш ли разлика между фискален резерв( в случая) и държавен резерв въобще??? Ама у нас и куцо и сляпо разбира от всичко , чурулика ли чурулика и яде мармалад. Особено другарите- те са гении на всичко, и най-вече на хайдутлука обаче!!!

13

Анонимен

преди 7 години

И 16 млрд. заем само за тази година, за който някак пропускат да споменат.

12

Анонимен

преди 7 години

Излишък? От къде, бе! Лъжат, лъжа-а-ат. (Предизборно -:) ).

11

ognyanz

преди 7 години

По време на правителството на Станишев Матринчо Димитров питаше от парламентарната трибуна: "Защо трупаме излишък, защо не го инвестираме в икономиката". Сега нещо си трае. Защо ли?

10

сс

преди 7 години

излишък? а не вдигат пенсии и заплатите, трупат трупат за да ги откраднат (преразпределят) към техните фирми тоест джобове с държавни поръчки и търгове, а за народа лихви и заеми да изплаща това е схемата скрита зад всичко...

9

Hub

преди 7 години

Bg medii sa mafia.

8

сминдух енд чесън

преди 7 години

Пари на картинки и сладки приказки,избори се задават.

7

Анонимен

преди 7 години

излишък значи...парите ги нема. Упс, има ги на хартия само.

6

Онзи

преди 7 години

Сладки, предизборни приказки. Останаха ли овцИ да им вЕрват ? И те работят на 10% . От 30 млрд -3 останаха.

5

Анонимен

преди 7 години

Като има такъв излишък, да вземем да си платим реакторите овреме, а не да плащаме лихви по 300 хиляди на ден и да пълним гушата на путлеристите!

4

сминдух енд чесън

преди 7 години

По скоро не могат да смятат,ама няма и да си признаят без бой.

3

Анонимен

преди 7 години

И като има толкова милиарди в хазната, защо тиквите изтеглиха 24 милиарда за по-малко от година ?