4

Има конспирация!

преди 7 години

Пастите за зъби причиняват кариеси! Съдържат много твърди абразивни частици в комбинация с други почистващи химикали които имат "разяждащ" ефект. Прекомерното използване на паста в продължение на години, нарушава естествения защитен емайл на зъбите, и ги прави уязвими. Особено вредно е използването на пасти при децата, където зъбите все още са в процес на растеж и емайла не е напълно втвърден.Аз спрях да използвам паста преди 8г. и нямам нито един нов кариес! Използвам само мека четка и вода.

3

Анонимен

преди 7 години

Някои хора четка не ползват, те за конец спорят. Зъбите са повече ген.

2

redordead

преди 7 години

по-добре с дентални четки за зъби, отколкото с конец. Аз ги ползвам, и винаги има остатъци от храна там. Но за отсраняване на плаката, си трябва веднъж на 8-12 месеца почистване при зъбар - чистенето с четчици и конец по-скоро я поддържа в някво приемливо ниво, вместо да пзоволи да се превърне в сериозно възпаление, което да доведе до усложнения.

1

м дааа

преди 7 години

Аз от дъжд на вятър използвам след четката и си даваш сметка че остава храна между зъбите , но дали ще се спаси от някакво сериозно заболяване е друг въпрос.