И социализЪмЪт, и демокрацията на България, в битово и финансово отношение ме държат в положението на Германия след Първата война от 18-та до към 1930 година Тогава германците са започнали да практикуват домашното консервиране на всичко годно за ядене.Много нашенци са на моето дередже. Варят си, и компоти, и лютеница, даже и ракия. Ако имат достатъчно валута -ще ли се трепят - ей го на Супермаркета??! В Каталуня литър олио = 0.75 евро, у нас 2лева и 10 стотинки. Как сте Шитов, деньги есть ??
След като пребори контрабандата,дойде ред и на лютеницата ,за да се пълни държавния бюджет,сегашното правителство.
Ima mnogo hora koito si praveha lyutenitza pred panelniya blok,a sega sa v parlamenta.Moje bi ot tyah idvat tiya razporedbi zastoto veche zabogatyaha.
,,В устието на Дунав пристигна едно диво племе, което се препитава чрез война, краде, отвлича, пали, унищожава, кладе огньове и върши край тях всякакви гнусотии - от клане на коне и кучета, до варене и печене на всякакви варварски гнусотии...''.
Това варене на лютеници, ракии, компоти и кланета и раздаване на разни мазни корбани е варварщина в средата на 21 век. Нормалният бял човек не се занимава с такива жестокости, а просто се напазарува луксозно, отиде на заведение, чистичко, приятно, любовно, феерично, благородно и културно. Всичко се предлага в красиви лъскави опаковки и амбалажи, те ще се опушват в тази жега чрез езически обреди и традиции.
Слаба им е наредбата. Трябва да напишат - Лютеница може да се вари на определените за това места с Наредба No xxxxx. От 1 Юни до 31 октомври. То не може така всеки да си вари бурканите когато и където му скимне. Ред трябва да има.
А тези, които си мият терасите върху главите на минаващите? Това най - много ме дразни и няма как да им обясниш, че не е правилно, защото на село какви ти блокове и кой да ги възпита.
А селяните, които режат дърва пред блоковете с часове и живеят като излезли от гората, кога ще бъдат глобявани?
Да .можем да спретнем един рекорд на Гинес по най масово варене на лютеница.Остава да уточним мястото пред или зад блока.
Че кой вече го прави? Които държат на домашно приготвеното имат села, даже и продуктите си произвеждат сами, а който го мързи - има богат избор от магазини. Някои хора са застинали в 2004- та.
Няма да спрете баба ми да прави лютеница от вън. Да не би да искате да купуваме ГМО от Лидла или Карфура. Не, не сте познали. Ще пали огън и ще прави каквото си иска баба ми. А вие *** яжте ГМО-то на Европа. ..
Нека първо да санкционират скандинавците, чиито коне пасат около блоковете и редовно създават предпоставки за тежки ПТП та . Не ми се мисли какво ще се случи ако някой се тресне с 50 кмч в 400 кг кон !
До gost. То да дадеш 2 лв ама да е поне качествено, а то пълен ***. За лютениците да не говорим, че няма една която да е истинска. Е как няма да си правят хората.
Поредната безсмислена глупост че които няма села де да си прави компотите *** тия явно не правят те купуват как да дам два лева за компот *** от пикадили
А който си пасе конете в район на Университета, както става в Пловдив на няколко пъти, за него каква глоба е предвидена. Или тези конепасци са под закрилата на управницитие и престъпните НПО-та и могат да си правят каквото искат. ТАКА ЛИ???
Вариш лютеница пред блока – 500 лв. глоба