21

Шаран БГ

преди 7 години

И социализЪмЪт, и демокрацията на България, в битово и финансово отношение ме държат в положението на Германия след Първата война от 18-та до към 1930 година Тогава германците са започнали да практикуват домашното консервиране на всичко годно за ядене.Много нашенци са на моето дередже. Варят си, и компоти, и лютеница, даже и ракия. Ако имат достатъчно валута -ще ли се трепят - ей го на Супермаркета??! В Каталуня литър олио = 0.75 евро, у нас 2лева и 10 стотинки. Как сте Шитов, деньги есть ??

20

1

преди 7 години

След като пребори контрабандата,дойде ред и на лютеницата ,за да се пълни държавния бюджет,сегашното правителство.

19

Bay Ivan

преди 7 години

Ima mnogo hora koito si praveha lyutenitza pred panelniya blok,a sega sa v parlamenta.Moje bi ot tyah idvat tiya razporedbi zastoto veche zabogatyaha.

18

Велизарий

преди 7 години

,,В устието на Дунав пристигна едно диво племе, което се препитава чрез война, краде, отвлича, пали, унищожава, кладе огньове и върши край тях всякакви гнусотии - от клане на коне и кучета, до варене и печене на всякакви варварски гнусотии...''.

17

Анонимен

преди 7 години

Това варене на лютеници, ракии, компоти и кланета и раздаване на разни мазни корбани е варварщина в средата на 21 век. Нормалният бял човек не се занимава с такива жестокости, а просто се напазарува луксозно, отиде на заведение, чистичко, приятно, любовно, феерично, благородно и културно. Всичко се предлага в красиви лъскави опаковки и амбалажи, те ще се опушват в тази жега чрез езически обреди и традиции.

16

Анонимен

преди 7 години

Слаба им е наредбата. Трябва да напишат - Лютеница може да се вари на определените за това места с Наредба No xxxxx. От 1 Юни до 31 октомври. То не може така всеки да си вари бурканите когато и където му скимне. Ред трябва да има.

15

Гражданин

преди 7 години

А кога ще забранят гледането на кокошки в блоковете в Столицата?

14

Би

преди 7 години

А тези, които си мият терасите върху главите на минаващите? Това най - много ме дразни и няма как да им обясниш, че не е правилно, защото на село какви ти блокове и кой да ги възпита.

13

Анонимен

преди 7 години

А селяните, които режат дърва пред блоковете с часове и живеят като излезли от гората, кога ще бъдат глобявани?

12

Мишо

преди 7 години

500 лв глоба за всяка лъжа казана от депутат.

11

Анонимен

преди 7 години

Да .можем да спретнем един рекорд на Гинес по най масово варене на лютеница.Остава да уточним мястото пред или зад блока.

10

Анонимен

преди 7 години

Че кой вече го прави? Които държат на домашно приготвеното имат села, даже и продуктите си произвеждат сами, а който го мързи - има богат избор от магазини. Някои хора са застинали в 2004- та.

9

Анонимен

преди 7 години

Граждански протест да си защитим правото да бъркаме лютеница свободно.

8

Анонимен

преди 7 години

аз вяря зад блока, там може

7

азз

преди 7 години

Няма да спрете баба ми да прави лютеница от вън. Да не би да искате да купуваме ГМО от Лидла или Карфура. Не, не сте познали. Ще пали огън и ще прави каквото си иска баба ми. А вие *** яжте ГМО-то на Европа. ..

6

Владиславово

преди 7 години

Нека първо да санкционират скандинавците, чиито коне пасат около блоковете и редовно създават предпоставки за тежки ПТП та . Не ми се мисли какво ще се случи ако някой се тресне с 50 кмч в 400 кг кон !

5

Shark

преди 7 години

До gost. То да дадеш 2 лв ама да е поне качествено, а то пълен ***. За лютениците да не говорим, че няма една която да е истинска. Е как няма да си правят хората.

4

gost

преди 7 години

Поредната безсмислена глупост че които няма села де да си прави компотите *** тия явно не правят те купуват как да дам два лева за компот *** от пикадили

3

Shark

преди 7 години

А който си пасе конете в район на Университета, както става в Пловдив на няколко пъти, за него каква глоба е предвидена. Или тези конепасци са под закрилата на управницитие и престъпните НПО-та и могат да си правят каквото искат. ТАКА ЛИ???

2

Анонимен

преди 7 години

Кой луд ще вари пред блока?Всички нормални лютеницобъркачи варят .зад блока!