39

Какво пише в закона

преди 7 години

Чл. 42. (1) Водач, който ще предприеме изпреварване, е длъжен:1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че не го изпреварва друго пътно превозно средство и че движещото се след него пътно превозно средство или това, което ще изпреварва, не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво;*Според закона за движение по пътищата, ако Тт е започнал изпреварването на автобуса, както казва, то шофьора на автобуса е нарушил закона, като също е започнал да изпреварва.

38

Vulpes

преди 7 години

До ТтНе че трябва или съм длъжен да ти давам обяснение,но имам абсолютно всички категории,за което се съмнявам че имаш повече от "В".-За много хора,които си мислят,че като карат бързо са с предимство или за това,че са в лява лента имаш предимство пред МПС-то което се движи пред теб,да отворят и да почетат закона.-Ако си влява лента изпреварвайки и МПС-то пред теб подаде сигнал,че ще изпреварва,то ТИ СИ ЗАДЪЛЖЕН ДА МУ ДАДЕШ ПЪТ,освен в случаите когато невъзможно да го направиш!

37

Кой е за съд?

преди 7 години

Ако не беше това видео, нямаше и да чуем за тази най-обикновен случай на засичане и караница след това. Очаквам да бъде даден на съд този, който е заснел хора без тяхно разрешение - това е основно конституционно право на всеки от нас. КонституцияЧл. 32....(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

36

Цецо Цв.

преди 7 години

Аз познавам един митничар, който караше с 250 по магистралата. После го изхвърлиха от митницата. Сега кара с 80 , маже филии и продава сандвичи.

35

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен"Оказания"?!?! Кажете честно, джурналя, що за неграмотна паплачор работи при вас?-------------------------Те не са журналисти. Набират всякакви, които ровят по сайтовете и скалъпят новини. Обикновено това са провинциалисти, които работят вкъщи от компютъра си, за смешни пари. Инвес*тор имаше обява даже за набиране на "персонал":)

34

Анонимен

преди 7 години

"Образуваното досъдебно производство е за хулиганска проява и се води срещу неизвестен извършител, въпреки че 31-годишният Ангел бе запечатан как беснее на любителско видео."Ето в такава страна живеем, ако някой още не знае. Какъв европейски съюз, какви 5 лева. Тука си управляват мутри и престъпници и те поръчват на съда и полицията, какво да прави.

33

Крали Марко

преди 7 години

До Папандреусчиче, аз знам много добре: НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОЛКОВА КОЛКОТО ТИ МОЖЕШ ДА МИ ОБЕЩАЕШцял живот все с такива обещания ни минавате.Ама чиче, то проблема май е, че закона не се прилага! Седи си там на хартия и съдии/следователи го ползват за рекет / и ако не платиш - е тогава кокошкарче, закона работи ;)

32

Тт

преди 7 години

До vilpesТи изобщо имаш ли книжка и изчете ли добре случката или просто пишеш ей така ?Аз започнах да изпреварвам автобуса който не ме виждаше и точно преди да го изпреваря , той започна да изпреварва МПС- то което което караше пред него и ме избута от пътя!!!!С колко според теб да изпреваря МПС което се движи с 80-85 към.Според теб трябва да го изпреваря максимум с 90 така ли?Нали се сещаш, че автобусът също започна да ускорява за да изпревари предното МПС?

31

Папандреус

преди 7 години

Помогнете ми да взема властта чрез военна хунта и такива *** батки самозабравили се, общинари от дпс с язовири и кметове на галичета ще бачкат доживот в полза на народа. А братя галеви и цветан сръбски ще ги докарам до 48 часа в България и каквот имат ще го раздам на пенсионерите

30

Крали Марко

преди 7 години

* батката е едно на ръка - комплексар израсъл в държава в която законите са пожелателни, подобно на тези в библията. И той така си кара...* мене ми е за онези хиляди следователи, чиновници и друга администрация - хрантутена от всички нас. Тези същите дето биха завели като "неизвестен извършител" дори и публично сепуко*. Защото ги мързи, защото са неграмотни (незнам челили сте някога техни дознания:)) и защото чака заплатата на края на месеца от 650лв, докато жена му е в съседа ;)

29

Vulpes

преди 7 години

До Тт-Защо въобще сте изпреварвали 2 МПС-та наведнъж!-И защо сте карали с над 100км/ч на двулентов път където ограничението е 90км/ч?

28

Тт

преди 7 години

Колко лесно звучи , но не винаги е така!Когато започна да ме избута на извън асфалта бях почти до кабината на автобуса с над 100км.ч и цялата лява излезе на пясъка а височината на изрязания асфалт беше над 10см! , като после доста време предната гума се мъчеше да "захапе" асфалта.Са при това положение да набия спирачки и да се прибера!

27

Анонимен

преди 7 години

Този ,който е "решил " ,че нарушителя е "неизвестен ",Известен ли е ?!?Известееееееен ли е ?!?Резил !!

26

Анонимен

преди 7 години

Знам ги такива психове, карат с двеста, като стане проблем,напълват гащите, а после тръват да се разправят, за да докажат колко са велики.А после мрънкат в полицията -"ами бях афектиран ".

25

nina

преди 7 години

#26Е щом е на двулентов,прибирате се веднага обратно във вашата лента.Аз се научих да шофирам и взех книжка в ДубаЙ и свикнах с хувавите многолентови магистрални пътища.Шофирала съм в Япония,а в Австралия направих 2000 км с караваната,хем бях бременна в 6 месец.Смятам,че съм добър и внимателен шофьор,въпреки това на двулентов в България ми е дискомфортно разминаването и го правя само ако имам пълна видимост и съответно условията за това.

24

БАН

преди 7 години

"Вече прокуратурата е дала оказания на МВР". Браво на авторката, сигурно е по-добра по френски език. Окъде да знае, че се пише указания.

23

Тт

преди 7 години

Защитавайте го този с автобуса , само гледайте някой като него да не ви изпрати я в мантинелата, я в насрещното, и ако сте още живи друга песен ще пеете!Извиненията му пукната пара не струват!

22

Тт

преди 7 години

До NinaНе беше магистрала а първокласен двулентов път на който нямаше как да се размина с тира срещу мен!Имаше два варианта 1.Да намаля рязко и да се опитам да се прибера зад автобуса , но както знаеш в такива ситуации решенията се вземат за секунди и в случая прецених, че 100% лявата страна на колата ще занесе , тъй като беше на пясъка извън асфалта а и нямаше абс, нито стабилизираща система!Също изобщо не знаех какво се случва зад мен и дали ще мога да се прибера!2.Изпреварване с пълна газ

21

Избягал

преди 7 години

Балкански диваци напълно заслужаващи се един друг!

20

До Иван

преди 7 години

Вече е пуснат.Тъй че ще хванете ,,Батката'' за ,,*ката''..... закони,какво да правиш.