59

правилно

преди 7 години

До всички гледни точкиРедовна турска армия - башибозук, кърджалии, арнаути /албански групи/ и друга *** - наемници и бандити

58

analysis

преди 7 години

езикът на анализа е прекалено опростен и е на битово ниво, самите анализатори се нуждаят от някаква допълнителна подготовка, когато подхождат към глобални проблеми

57

Анонимен

преди 7 години

Вече е дошло време да се напишезакон за фалшификаторите наисторическите факти и историята,и разните отворковци да бъдатканализирани към затвори и лагери като заплаха за националната сигурност.

56

Върнете парите!

преди 7 години

Въпрос до "анализаторите" от Института - сега ли се сетихте професоре? Какво анализирахте досега, какво стана?

55

Анонимен

преди 7 години

Достатъчно е човек да прочете имената на "професорите" и му е ясно какви "истини" има в творението им :)

54

Ко....

преди 7 години

Значи събрали се на бош лаф някакви дървени философи.Анализирали ситуацията и сега бълват мъдри мисли.

53

Анонимен

преди 7 години

Чие е Черно Море?

52

Анонимен

преди 7 години

Шопе, в грешка си, профган. Башибозука отива да граби, насилва и убива с благословията на турската власт. За него не е важно дали помага или пречи на някого. Ахмет си харесал мома от съседното село, ама не го огряваю. Идва момента, избива и родата, обира и златата, изнасилва я 2 седмици и я убива от скука. Аз на това не му викам помощ на армията. Това са го правили тея, дето сега се имат за български турци. Това е морала им. За това даже и турските турци не ги обичат.

51

Анонимен

преди 7 години

Демокраите се притесняват, че най - демократичния инструмент на демокрацията - референдумът - може да се обърне срещу това, което ТЕ наричат "демокрация". Какво по - явно трябва да се случи, за да се постави под съмнение демократичността на тези "демократи"? Целия евроатлантизъм е такъв. Соломон Паси и в гроба няма да види мир за това, което докара на България!

50

Болгар

преди 7 години

Както казал народа, всяко зло за добро.Наз ни тормозеше необявените санкции на Русия за българските стоки от 1985 насам. Влязохме в Европа, вече имаме пазар и работа. Паднаха ограниченията за придвижване и Шенген даже ни пази от нашественици. Даже руснаците намаляха. Преди Стара Европа бяха много важни. Менаха години, сега се вълнуват повече от собствените си проблеми. Комшиите се отдалечават, ние ставаме по-привлекателни. Трябва да се укрепват връзките с Башкирия и Татарстан.

49

Armagedon

преди 7 години

Ами очевадно е , че за да се гарантира световният мир нашите отвъд океански приятели ще трябва да се месят по-малко в работите на днешна Европа и да я приемат такава каквато иска да бъде тя самата а не такава аквато я искат те. И да си посвият "чергата " защото много я разпънаха.Както казават комшиите край Босфора нереде Ямбол , нереде Стамбул?А аз ще перефразирам Нереде Вашингтон ,нереде Брюксел. Всяко стадо в неговата си кошара . Иначе много кочове ,пък малко овците .УК-то вече се престроява

48

Taralejic

преди 7 години

Към 75.Модератори защо ми модерира? Така каза министър Лавров))) А още днес премиер на Русия Медведев предложи, че тези учителите които недоволни са от малка заплатата, да отидат в бизнеса!))((

47

Герги

преди 7 години

До Българин--80;Кой те излъга че си българин бре? Ти си доказана руска близалка.

46

всички гледни точки

преди 7 години

До анонимен 74,Записките съм ги чел! Никъде обаче не съм чел такава небивалица, че башибозука се състоял от българо-мохамедани!

45

grgi

преди 7 години

До ГергиУкрайна ги прай!

44

Герги

преди 7 години

Абе рашите произвеждат ли още чудото на техниката " КОВРОВЕЦ" ? Ами ЗАЗА ?

43

Герги

преди 7 години

До Анонимен--70;Кой потуши бунтовете на руските работници в Новочеркаск и Краснодар 1964 г.? Казва се Никита Хрушчов. Работническата власт избиваше работници че са посмели да поискат по добър живот.Четете Ген. Лебед.

42

Taralejic

преди 7 години

Искам да кажа на тези "анализатори" - ""))) Каква руска мина? Пу се страхува от собствените си хора))

41

Анонимен

преди 7 години

Баташкото клане според съвременните схващания е битов скандал между рода на Барутанлията и няколко баташки рода. Аскера отива да потуши размириците, но закъснява. Ъхъм.

40

всички гледни точки

преди 7 години

До анонимен 80,Башибозука, за твое сведение, не са българо-мохамедани, а полувоенни формирования от наемници, които помагат на редовната армия с потушаването на бунтовете в Османската империя! Няма да споря колко редовна турска армия е участвала в потушаването на Априлското възстание, ама според тебе по чия заповед са действали башибозуците, на Граф Игнатиев ли? Това седерастичните мекерета нова история ще напишете!