7

Анонимен

преди 7 години

и какво обидно сега има в думата ген - сек /генерален секретар?/

6

Анонимен

преди 7 години

Държавният Глава е ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ МОНАРХ на държавата-. БОрис III също е бил държевен глава, както и Фердинанд. Има конституция и монарх. Живков също е държавен глава в качеството си на генсек. както и Петър Младен - в качеството си на ПРезидент. също - и Ж'елев. Путин също е държавен глава. Както и Обама. А също и Кралицата майка. функциите са различни но това са все държавни глави. Ердоган също е държавен глава.

5

Анонимен

преди 7 години

има много страни в които се ползва поняите държавен глава но е с различон значение - в германия това е по-скоро канцлера, а в САЩ - президента. обикновено обаче под държавен глава се разбира именно Президента, защото той олицетворява нацията, поради неговата НАДПАРТИЙНОСТ.

4

Анонимен

преди 7 години

Аз помня Лечева като красавица , а тази ....... , че и Президент .

3

Ай

преди 7 години

Лечева била гост! Думата "гостенка" е нормалната българска такава. Сигурно е забранена от амеромижитурките! А българските филолози си пасуват при изопачаването на езика като цяло!А "мишките" - "модернизатори" лудуват! Други езици на други уважавани и уважаващи себе си страни като Германия например, не се отказват от женския род! Апропо, като става дума за президентски избори, едва ли има другаде такова словосъчетание като "държавен глава"!

2

Анонимен

преди 7 години

Митю Очите - президент/нищо че е инвалид, ще е като Рузвелт в инвалидна количка/.виж, за другия кандидат Боньо Фаса е по-сложно - вероятно ще бъде обявен посмъртно за президент и орден "Стара планина"

1

Иван Петров

преди 7 години

Искам и аз да призова своите поддръжници да не ме издигат за кандидат, няма да участвам в президентската надпревара.С най-добри пожелания,Пешо Иванов