22

Доктора

преди 3 години

правата. Проблем в България е, че няма държава, също така манталитета, че пациента, потърсил помощ, сам си е виновен. Всеки лекар със съответната професионална квалификация трябва да покрива минимални изисквания по медицинска етика. При сериозно, доказано нарушение - да няма право да практикува. В Германия след операция на пациента се дава диск с видео от операцията!

21

Доктора

преди 3 години

Да обвиняваме пациента, че е *** и е виновен, за това че се е доверил на самозабравили се "лекари", е безумие. По презумпция, пациентът е в уязвима позиция и лекарят трябва да се грижи за здравето ми и да не подрива вярата в професията. В цивилизования свят, всеки лекар има застраховка за професионална небрежност, и при така създалата се ситуация, дори без съд, ще бъде принуден да плаща хиляди като обезщетение, защото има оплакване от пациент и ако не го направи, а се докаже вина, му отнемат

20

Вили

преди 3 години

До N8 - доктора никакви грешки не е допуснал. Съвсем наясно е бил, че не помага на момичето. Нагледах се на недобросъвестни ортопеди и невролози дето, за да източат малко пари от НЗОК препоръчват всякакви щури операции и какво ли не. Аз лично след години ходене по ортопеди-търгаши (продават си инжекцийте с хиалуронова-киселина за стави) най-после разбрах, че имам автоимунно заболяване и съм за ревматолог и инжекцийките изобщо не са за мен. Те са го знаели, но не ме пратиха на ревматолог.

19

доктора

преди 7 години

А на българските пациенти ще кажа:радвайте се че имате толкова достъпна медицинска помощ.Живея и работя в Германия и наскоро се оперирах от дискова херния.Ако не бях колега щях да чакам 2 месеца за операция

18

доктора

преди 7 години

До колегата анонимен. Да вярно е че момичето е постъпило найвно(ако описаното в статията е вярно) като не е потърсила 2-ро мнениевярно е и че има много агресия срещу нас.Да хора сме и правим грешкисъжалявам.но ако колегата найстина изобщо не е погледнал жената то е постъпил немарливо и непрофесионално.Помнете колеги и ние всеки момент можем да се превърнем в пациенти.Ниското заплащане не е оправдание

17

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 16Ако сте лекар - написаното, дребнаво и отмъстително към автора на статията, просто не Ви прави чест. Тъй като много по-вероятно е да не сте лекар, а просто поредният щурчо-мегаломан със заклинателни уклони - изразявам съжаление за проблема Ви! Опитайте се да потърсите психиатрическа помощ!

16

????"Двете врат

преди 7 години

30% от ТЕЛК !!! Това практически означава здрава с някакъв проблем.....който не води до сериозна инвалидизация.Обикаляно при "Много лекари"!! Е -тва е колосална грешка.Айдукатурата си търси ниша за лично благодествие

15

Анонимен

преди 7 години

и да виеш, и да умираш от болки, просто те включват в листата на чакащите и може да минат МЕСЕЦИ. Тъй че уважаеми съграждани, моля ви, пазете НИ и НИ уважавайте една идея повече, защото народ без здраве е народ без бъдеще, това не го забравяйте. На автора на статията му пожелавам да ми дойде по клинична пътека.

14

Анонимен

преди 7 години

предполагам всички сте чели и чували за кампании за набиране на средства за лечение в чужбина- е, цифрите как ви се струват ? някой някъде в България да ви е искал 5-цифрени суми в евро ?? И друго нещо, което мизерният българин не може да оцени, защото го приема за даденост- срещу едно направление за преглед от специалист или платен прием можете да бъдете прегледани веднага, на момента. Докато в държави като Англия и Германия, чието здравеопазване ние възхваляваме, (продължавам в следващия)

13

Анонимен

преди 7 години

В БГ има невероятни лечители за тези неща - само не давайте лекарите да ви направят инвалиди заради парите. Поразпитайте и търсете инфо в нета - поне сега може да се прави.АЗ също страдам от подобно нещо от три години и накрая видях преди месец как една жена за 30 секунди ме оправи

12

д-р Хаус

преди 7 години

не вярвам на т.нар .чакръкчии, даже една голяма част от тях може да ви влошат положението. Но да влезеш да се оперираш ей така, след "преглед" по интернет файл е доста безотговорно. От моя опит мога да ви кажа, че рядко се среща хирург, който да не иска да ви оперира. Т.е. като отидете при него той не предлага никаква друга опция, а операция, защото така печелят много повече отколкото да ви изпишат лекарства, да ви пратят на физиотерапия или да ви кажат честно, че може и без операция

11

анонимен

преди 7 години

ПРИ МЕН СЕ СЛУЧИ НЕЩО ПОДОБНО. ЕДИН СПЕЦИАЛИСТ ОФТАЛМОЛОГ МИ ЗАЯВИ, ЧЕ ТРЯБВА ОПЕРАЦИЯ НА ДВЕТЕ ОЧИ - КАТАРАКТА. ТЪЙ КАТО НЕ ВЯРВАМ НА НИТО ЕДИН ДОКТОР ПОИСКАХ ВТОРО МНЕНИЕ ОТ ДРУГ, ТРЕТО МНЕНИЕ ОТ ДРУГ И СЕ ОКАЗА, ЧЕ НЕ Е НЕОБХОДИМА ОПЕРАЦИЯ. ОСВЕТ КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА ТРЯБВАШЕ ДА БРОЯ ЗА ОКО ДОПЪЛНИТЕЛНО ПО 150 ЛВ ПЛЛЮС КОНСУМАТИВИ 50 ЛВ. БЯХ ДОСТА ГРУБА И ЗАЯВИХ НА ДОКТОРА, ЧЕ НЯМА ОПЕРАЦИЯ И КАКВО ПОСЛЕДВА РЕЗЕРВ ПРИ ПРЕГЛЕДИТЕ. АЗ СЪМ МУ ДУШМАНИН ЕДИН ВИД.

10

Анонимен

преди 7 години

Затова по-умни от мен хора, при това медици, съветват - ходете на лекар само в крайна нужда /разбирай 5 минути преди смъртта, а най-добре след/.

9

Анонимен

преди 7 години

Имам само един въпрос - защо не споменавате имена???

8

Анонимен

преди 7 години

Ако всичко написано е вярно, то лекарят наистина е допуснал поредица от съществени грешки и извън всякакво съмнение е отговорен за ситуацията с момичето. Това не променя факта, че младата жена е постъпила крайно наивно - да се довериш на лекар, който ти препоръчва операция без да те е прегледал лично е......нямам думи....Пожелавам на тази жена успех в терапията!

7

Анонимен

преди 7 години

Няма никаква информация в статията каква е операцията .Оттам нататък всичко изглежда безсмислено без да знаем контекста.Доколкото знам при много операциите в областта на кръста има високи рискове.Затова не всеки които, има проблем в кръста се оперира.Над 30 годишните българи 70 процента от българите имат проблем в кръста.Това наистина е сериозен проблем за цялата страна.

6

Анонимен

преди 7 години

Абе няма значение момичето колко е било глупаво, работата на лекарите е да лекуват, и когато не го правят, са длъжни да си носят последствията. И това не може да зависи от това на кой лекар се доверяваш. Тя се е доверила на неправилния човек, но по онова време може да й се е сторил голям специалисти, след като я диагностицирал по телефон и ЯМР. Никой не може да знае, когато се доверява на някой читав ли е или не. Можеш да разпиташ, ама и това не е гаранция.Тоя с ие за съд.

5

Анонимен

преди 7 години

Превхвърляла се е от лекар на лекар защото не е имала възможност да " кихне" пари.

4

...

преди 7 години

Значи не ме разбирайте погрешно но мисля, че номер 2 е прав и че и това девойче си е виновна до някъде за случилото се! Защо ми тя ходила на мнооого лекари някои и казали, че ше мине и с терапия само, НО, НО решила да се довери на тоя дето по телефона и е казал да се оперира! Така както е написано, не знам дали е правилна написано, понеже статиите тук не винаги са коректни, но така както е написано, не мога да я оправдая напълно!

3

Анонимен

преди 7 години

"Да, щом много ви боли, боли ви и крака, имате нужда от операция."Хирурга винаги иска да реже, да кълца. Ако попитате хомеопат, той винаги ще ви натъпче с безсмислени "билки". Ако питате алерголог - вероятно ще е инфекция. Професионално изкривяване - всеки дърпа към своята сфера и се мисли за велик. Но най-вече хирурзите.