23

Наблюдател

преди 7 години

Вероятно има предвид СИВ но приликата е сериозна, а последиците ще са плачевни особенно за България на която цялата икономика се гради в-у еврофондовете. А това са помощни средства! Никой уважаващ се икономист не разчита само на помощни средства за развитие на икономика! Българските управници обаче са с хоризонт на мислене до 1 мандат - 4 год т.е. търсят бърз ефект. След което "я камилата, я камилара", важното е че са си "оправили тото-то"!

22

Анонимен

преди 7 години

Съветската икономика е приличала на европейската.

21

Кирил Софийски

преди 7 години

По-скоро на икономиката на СИВ преди да се разпадне.Произвеждат се субсидирани стоки и се продават в рамките на съюза.Като всяка страна се специализира в определен вид стоки и услуги.Пред стоките от останалия свят се поставят всякакви търговски и други бариери.Това неименуемо води до намаляване на конкуренциятаи западане технологичното развитие. Което неименуемо води до икономически разпад на системата.

20

Анонимен

преди 7 години

Неслучайно го наричаме ЕС-ССР и предричаме същия разпад.

19

Анонимен

преди 7 години

Не прилича . Тогава в една държава е имало промишленост и селскостопанство !Сега при ЕС , на България й отреждат да бъде селскостопанска , да си асфалтира ( и пак не може да смени плочките по улиците на София ), да направи по някоя площадка - бързо , за да усвои парите !Обаче не можеш да вложиш " европейски пари ", в собствената си държава за промишлени предприятия , за да използваш научните си кадри и квалификацирани работници !Всичко е подчинено на големите Корпорации - на Германия, САЩ, А

18

незнайко

преди 7 години

Както вече знаем няма пазарна икономика. Това е захарчето , което подават преди да присвоят парите ти /ни/.Този пазар събра парите в шепа банки и фондове и остави бедните работещи и бедните лентяи да се боричкат и самозалъгват.А и този проповедник едва ли си вярва . Пише защото това може. Да си смучу пръстите.

17

Анонимен

преди 7 години

Вместо да говори групости, да беще казал защо най- високите заплати са по- ниски от най- ниските заплати в другите страни на ЕС.Заради мафията с червените куфарчета.Това е разликатаОстаналото го знаем. Разказа ни го Жан Виденов

16

Нико

преди 7 години

До 20 рейхан тия ги разправяй на баба си

15

Рейхан

преди 7 години

От 42 години насам не съм виждал България да има равенство!!! Със господин вучов нещо не е наред или работи за някой който му диктува!!! Има промяна към по Добро в България само че ВИС и СИК още съществуват и крадат много!!! Сегашна Европа има безброй възможности аз например работя до обяд свършвам една стая шпаковка и взимам най малко 200? значи за един месец мога да купя апартамент дори в Германия!!! Да не говоря за предишното състояние на България че се нареждаше на опашка за хляб.

14

Анонимен

преди 7 години

А политическата система - още повече

13

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДо Бахура "Само дето леко изпуска разликата, че сега не се прави със пари от заеми, а с изкарани пари."ti teq golemi chisla daje ne si gi uchil po matematika, be drish. Kakvi "izkarani" pari te gonqt tebe? Izkarani ot durjavata li? Izkaraha gi, da

12

Анонимен

преди 7 години

Общо взето е говорил глупости и икономически митове

11

Анонимен

преди 7 години

Вучев ще развие икономиката значи по някакъв друг начин, без проекти? хахаха

10

Анонимен

преди 7 години

ИКОНОМИКАТА НЕ СЕ СЪСТОИ ОТ ЕДИНИЧНИ ИГРАЧИ С КАЗИНАРСКА ВИЗИЯ

9

Патриот

преди 7 години

Икономиката съветска ,политиката му хитлеристка абе бомбардирайте го от космоса тва абортирало зародишче ЕС най-добре

8

българина

преди 7 години

ха добър ден, по какво се различава лошия социализъм от добрия демократичен ЕС, по свободата на словото, по демократично избраните евробюрократи, по прозрачността, СЕТА ТТПИ и т н, по тотално събсидираната икономика банки земделие образование социлани помощи, отписване на заеми, безгранични невъзвращаеми заеми, а сетих се има и няколко разлики ама те са все в полза на соца, интегриране на неинтегрируемите, пазене на националните граници, много по малка престъпност, а битова практически нямаше!

7

опетков

преди 7 години

Това твърдение издава един неумен човек. Разликата между СССР и ЕС е от небето до тавана и не искам да я обяснявам. Казаното или е изопачено от "Днес" или извадено от конекст. Или е пореден епизод от хибридното въздействие, като се внушава на тълпата, че ЕС е почти толкова лош, колкото и СССР.Слабо, Вучев, слабо.

6

dp

преди 7 години

4, "до 3 от славянин", разбира се, че човек си планира живота.Проблемите почват когато някой друг иска да планира твоя живот.

5

dp

преди 7 години

Чак хич без субсидии май никъде няма, умиращи сектори без които не може се спасявати т.н.Така поне казват. Земеделието в ЕС без субсидиите би умряло. Което би довело довойни от глад и т.н., нищо непознато. Но пък субсидиите наистина водят до съветски синдром, който е друг вид смърт наобществото. *** ги балансирай.В момента мисля, че сме във фаза с повече субсидии от нужното и това не знам каксе оправя без криза.

4

Бахура

преди 7 години

Само дето леко изпуска разликата, че сега не се прави със пари от заеми, а с изкарани пари. А и име едно нещо, наречено ефективност - което прави огромната разлика. Иначе да, северните държави в ЕС са много по-"социалистически" от която и да е държава била или ще бъде в източния блок. В смисъл на социална държава, разбира се :)