8

bros

преди 7 години

Моето семейство на Българи от ИстаМбул дава и фамилията. Постарому е с М. Н е заради стан (Тур. старо - за фортифициран град, държава, окопан лагер).

7

До 6

преди 7 години

Има логика, но едва ли в така, защото в една и съща статия ту е Истанбул, после Истамбул, та много спорадично се появяват тези спомени... А пък и в сериозна медия претендираща да информира коректно, е нужно да се придържат към актуалното от доста време име.

6

До Анонимен 4

преди 7 години

Според стария правопис, името на този град наистина е съдържало буквата м, а не н - допреди около 70 г. се е пишело и произнасяло ИстаМбул.Предполагам, че онзи, който е писал материала, е запомнил как баба му е произнасяла това географско название и механично го е написал така.По същия начин се е произнасяло и пишело името на княз Батенберг - БатеМберг.

5

Мнение

преди 7 години

Помним онзи скромен човек, който не върна, а занесе намерените пари в полицията (защото те не са на полицията, та да й ги връща на нея).Тогава стана нещо, което ме възмути - точно този доблестен човечец трябваше да бъде избран за Мъж на годината. Но онези, от които зависеше това, явно не бяха наясно със значението на понятията морал, ценности, мъжество.Дано кинотворците да направят нещо в тази насока.Ценностите и моралът на нацията се изграждат от нас - всеки един от нас е отговорен

4

Анонимен

преди 7 години

И Фокус тези дни се поизложиха, Истанбул в тук-там беше написан като Истамбул, което за сериозни журналисти е недопустимо.

3

Анонимен

преди 7 години

Какво се учудваш приятел, те тук събирани от кол и въже. Драскачи, преписвачи и нeгpaмoтници.Същата картинка е и в дир(ник).бг, близ, вести, дневник, новини и където се сетиш в "електрическите медии", както казваше един популярен анекдот с група рИмляни... Ако искаш новини и грамотни статии, чети БТА и Фокус. Там има журналисти.

2

God

преди 7 години

Ако е "хит" като "Жажда" отсега го отписвам от филмите за гледане.

1

Анонимен

преди 7 години

помните ли ....КОГО??? мъжА...мъжЪТ помни, а вие помните мъжА...здрава деградация на уменията за писане..